15 شهریور، وقوع اولین سانحه هوایی در ایران

۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳

امروز 15 شهریور 1393 هجری شمسی؛ 10 ذی القعده 1435 هجری قمری؛6 سپتامبر 2014 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده،بدین شرح است:

"رئیسعلی دلواری" نماد مقاومت و استعمارستیزی

مردم درشهادت رئیسعلی یک‌سال مشکی پوشیدند

۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۸

دوازدهم شهریورماه سالروز شهادت "رئیسعلی دلواری" آزادی‌خواه و رهبر قیام جنوب است که به همراه یارانش از همه توان خود برای بیرون راندن انگلیسی​ها از خاک کشور استفاده کردند و سرانجام در 12 شهریور سال 1294 با خیانت یکی از نیروهایش از پشت مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

سیاست مدار بد فرجام

۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۵

قاضی محمد از نیروهای محلی ـ منطقه‌ای مهاباد بود که در ناحیه کردنشین شمالغرب در میان برخی قبایل کرد سنی مهاباد دارای احترام بود.وی به دلیل خدمات مثبتی که برای دولت انجام داد، از متعمدین دولت در بین برخی از قبایل مهاباد محسوب می‌شد و وظیفه حراست برخی شوارع و جاده‌ها را به‌وسیله پیروان خود در ناحیه بنا بر توافق با دولت به‌عهده گرفته بود.

حادثه میدان تیان آن‌من

۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸

اعتراضات میدان تیان‌آن‌من در ۱۹۸۹ به مجموعه‌ای از تظاهرات اعتراضی در میدان تیان‌آن‌من شهر پکن، جمهوری خلق چین اطلاق می‌شود که به رهبری دانشجویان و از ۱۵ آوریل ۱۹۸۹ تا ۴ ژوئن همان سال ادامه داشت.

دخالت‌های آمریکا در جنگ عراق علیه ایران

۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰

پیـــروزی انقلاب اســلامی نقطه پایانی بر سیاست‌های سلطه‌جویانه‌ و منفعت‌طلبانه غرب بخصوص آمریکا بود. از این‌رو تلاش‌ دولتمردان این کشور بر این قرار گرفت تا با اتحاذ سیاست‌های محتاطانه‌ای آب رفته را به جوی برگردانند، اما راهی برای دستیابی به این آرزوی واهی نبود. از این پس آمریکا درصدد برآمد تا با ترفندهایی ضمن به مخاطره ‌انداختن حیات سیاسی نظام جمهوری اسلامی، منافع خود را پیش ببرد. این روند سرانجام به حمایت آشکار ایالات متحده از عراق در جنگ با ایران و رویارویی مستقیم نظامی انجامید. گزارشی که از نظر خواهید گذراند ‌شرحی از اقدامات سیاسی، اقتصادی، نظامی و تبلیغاتی آمریکا علیه ایران در طول دوران دفاع‌مقدس با استناد به مطبوعات خارجی است.

چالدران «شاه‌جنگ» ایران و عثمانی

۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵

وی کار آمدن حکومت صفویان در ایران در ابتدای قرن دهم هجری از آن دست حوادثی بود که برای 2 قرن جامعه ایران را دچار تحول کرد. موفقیت‌هایی که شاه‌عباس موسس این سلسله به دست آورد، مدیون تلاش‌ها و زحماتی بود که در 2 قرن پیش از او، نیاکانش در این راه برداشته بودند و حتی برخی از آنان از جمله پدرش سیدحیدر در این راه کشته شدند. به همان میزان که اسماعیل و ارتش تحت امر وی ـ که متاسفانه به جای ارتش ایران آن را قزلباشان صفوی می‌گویند ـ موفق در حفظ یکپارچگی و تجدید حیات مجدد ایران می‌شود، به همان میزان نیز در رسیدن به اهداف اصلی خود ناکام است. این نوشته بر آن است تا نگاهی نو و تازه داشته باشد به مهم‌ترین جنگ حکومت صفوی و تاثیر آن بر روابط ایران و عثمانی.

قیام بوکسورها

۳۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶

قیام ضد استعماری «بوکسور‌ها» در چنین روزی از سال ۱۸۹۹ میلادی در چین آغاز شد. در اواخر قرن 19 میلادی، زندگی سنتی و بی‏آلایش مردم چین زیر نفوذ غرب‏گرایی رو به اضمحلال بود. در سال ۱۸۹۴م، چین، شبه‌جزیره کره را در برابر جنگ با ژاپن از دست داده بود و کشورهای قدرتمند آن روز اروپا همچون انگلیس، آلمان و روسیه قسمت‏هایی از سرزمین چین را اشغال کرده بودند.

رابطه فرهنگی ایران و چین

۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۸

بنا به نوشته مورخان، بسط فرهنگ ایرانی بخاطر گسترش مناسبات فرهنگی در مهرماه 2059 سال پیش باعث شد که واژه‌های پارسی در چین رواج پیدا کند. هرگاه از دو کشور بزرگ و متمدن چین و ایران سخن به میان می‌آید همراه خود تاریخ بسیار طولانی را می‌آورد. سرزمین چین که «zhong guo» و ایران که به نام «bo si» معروف بود، همواره در طول تاریخ در کنار یکدیگر قرار داشتند و به عنوان دو تمدن بزرگ و مهم آسیا و جهان به شمار می‌آمدند.

نگاهی به زندگی توماس ادوارد لورنس

سفر در جاده‌های بیابانی

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵

در جهان رقابت‌های سیاسی و نظامی در طول قرن بیستم شخصیت‌های بسیاری حضور داشتند که رفتار و کردار آنها تاثیر شگرفی بر تحولات روزگار خودشان داشت. در این میان افراد دست از جان شسته‌ای هم حضور داشتند که برای پیشبرد منویات و خواست‌های دولت متبوع خود دست به هر اقدامی می‌زدند، افرادی که هزاران کیلومتر دورتر از خاک خودی در حال تجهیز و راهنمایی دوستان و هم‌پیمانان جهت ورود به جنگ با دشمنان بودند.

تست

۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۲

تست

قبلی۱۳بعدی