روز 12 خرداد 1314 در پی تشکیل نخستین جلسه رسمی فرهنگستان ایران با حضور 24 عضو ، اولین «انجمن فرهنگستان ایران» تاسیس شد.
روز 12 خرداد 1286 قانون تأسیس بلدیه به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
روز 12 خرداد 1313 رضاشاه تنها مسافرت خارجی خود را به ترکیه آغاز کرد؛ سفر به کشوری که با نهضت «پان ترکیسم» به رهبری مصطفی کمال پاشا میرفت تا به سبک اروپاییان شکل پذیرد و ارزشهای اسلامی را از آن سرزمین بزداید.
فعالیتهای تشکیلاتی حزب جمهوری اسلامی در نهایت به دلیل اختلافات شدید درون حزبی که از اواخر سال 60 و با حذف طیف لیبرالها از صحنه سیاسی کشور آغاز شده بود در سال 1366 متوقف شد.
هنگامی که مشایعتکنندگان جنازه محمدعلی میرزا پشت کالسکه نعش کش در صفوفی منظم حرکت میکردند، درست 16سال از آوارگی مردی می گذشت که البته خودش با اعمال و رفتارش نسبت به مردم، به این تبعید و آوارگی دامن زده بود.
در این بخشنامه آمده است که تمامی رئیسان ادارات در مجالس خصوصی و عمومی باید با خانمهای«بیچادر» خود حضوز یابند.
محققان موفق به کشف شواهدی از نخستین قتل تاریخ در ۴۳۰ هزار سال قبل در اسپانیا شدند.
بعد از وقوع انقلاب مشروطه، فضای سیاسی ایران با پدیده نوظهور احزاب، گروهها و جریانهای سیاسی مواجه گردید. اما این روند تازه و نوبنیاد، کمتر از دو دهه تداوم یافت، چنانکه با تکیه رضاشاه بر مسند قدرت، موج اوّل تحزّب سیاسی در داخل ایران، به پایان رسید.
رضاشاه از سواد و تحصیلات چندانی برخوردار نبود. بنابراین طبیعی است که رفتار او در زمینهی توسعه مقلدانه باشد. از همینرو، به اعتقاد بسیاری، او پا جای پای آتاتورک نهاد؛ مسئلهای که بررسی آن قرار است موضوع محوری مقالهی حاضر باشد. بهراستی چه شباهتها و تفاوتهایی میان نوسازی آتاتورک و رضاشاه وجود دارد؟