آموزش های نوین در ایران

نگاه به تحولات جدید از پنجره دارالفنون

۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۰

پس از جنگ‌های ایران و روس و شکست سختی که بر سپاه ایران وارد آمد و به از دست رفتن قلمرو وسیعی از صفحات شمال کشور منجر شد، ایرانیان دریافتند جنگ با روسیه، نبرد دو سپاه نبود، بلکه رویارویی دو جامعه با دو شیوه سلوک بود؛ یکی خواب‌آلوده و غافل از دگرگونی‌های عصر جدید و دیگری چشم به جهانی نو گشوده. و تازه این روسیه بود که زیر یوغ تزارها کمر خم کرده بود و با گام‌هایی عقب‌تر از ممالک پیشرفته اروپا راه می‌پیمود.

آموزش​های نوین در ایران

پدر آموزش نوین ایران‌ کیست؟

۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۳۰

در تاریخ چند هزار ساله این سرزمین شماری از شخصیت‌ها بخصوص شخصیت‌های تاریخی، بحق، مظلوم واقع شده‌اند.

آموزش های نوین در ایران

صدای قلیان معلم در مکتب‌خانه

۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۵

بسم‌الله الرحمن الرحیم، هو الفتاح العلیم پس مبارک بود چون فر هما، اول کارها به نام خدا

آموزش های نوین در ایران

تحصیل در ایران؛ از خانه​های دانش تا اکابر

۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۰

همزمان با تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نوین در ایران که در پیوند و متاثر از رویدادهای اروپایی بویژه انگلستان، فرانسه و آلمان بود، نسیم آموزش و یادگیری نوین نیز به صحنه اجتماعی ایران وزیدن گرفت.

سفرهای ایرانی در گذر زمان

کتابنامه‌های آشپزی در ایران قدیم

۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۷

«آشپزی در دوره صفوی»یکی از کتاب‌های منتشر شده در زمینه آشپزی در دوره صفوی دربرگیرنده دو رساله درباره آشپزی از عصر صفویه است.

سفره های ایرانی در گذر زمان

اولین پیتزا فروشی در ایران

۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۴۵

بدون تردید حادترین غریزه‌ای که از نخستین روز پیدایش، بشر را به تلاش و تکاپو وادار کرد و همه نیروهای جسمی و فکری او را در راه ارضای این غریزه به کار انداخت، احساس گرسنگی و نیاز اجتناب‌ناپذیر به تغذیه بود؛ نیازی که در طول اعصار و قرون متمادی و با وجود همه‌ گونه عوامل طبیعی، نژادی، فرهنگی، مذهبی و سیاسی همچنان با سلطه و قدرت، بشر را به دنبال خود می‌کشد و در ادوار کهن بسیاری از تلاش افراد را شامل می‌شد.

سفره های ایرانی در گذز زمان

یک دست کباب، سیخی چهارزار

۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۰

آیا غذا یک نیاز است یا تفریح؟ لابد خیلی‌ها یکصدا می‌گویند هردو. حتی فقرا! بعضی‌ها هم از فاصله غذا با قوّت و حتی سلامت می‌نالند، بسیاری نیز به طب تکمیلی تغذیه، گرایش پیدا کرده‌اند.

سفره های ایرانی در گذر زمان

سبک غذا خوردن شاهانه

۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۵

در دوره صفویه به طور خاص و در دیگر ادوار تاریخی به طور عام شاهد رشد و نمو پیدایش غذاهای جدید بودیم؛ انواع غذاهای سنتی ایرانی شامل آش‌ها، قلیه‌ها، چلو‌ها و نوشیدنی‌های مختلف روزانه در ایران مصرف می‌شده است که بخشی از آنها هنوز هم در رستوران‌های ایرانی موجود است که «کباب»، «کوفته» و «چلوها» فقط بخشی از غذاهای آن دوره هستند.

سفره های ایرانی در گذر زمان

اهمیت آتش و اجاق در فرهنگ ایرانی

۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۵

در دوره‌های مختلف تاریخی، باتوجه به اهمیتی که غذا در حیات آدمی داشته، شیوه پخت و سفره‌آرایی همیشه مورد توجه بوده است.

سفره های ایرانی در گذر زمان

بوی کلوچه و طعم فرنی از ایران تا توران

۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۵

درباره شیوه غذاخوردن ایرانی‌ها در متون کهن، مطالب جسته گریخته‌ای وجود دارد. برابر با روایات اسطوره‌ای، هوشنگ اولین کسی بود که مردم زمان خود را با آبیاری و صنعت و جداکردن آهن و سنگ و ساختن ابزار آلات آهنی آشنا کرد و به ایشان کشت و زرع آموخت. در شاهنامه، طبخ غذا، پختن نان و گله‌داری از آموزه‌های او برای مردم به شمار می‌رود.

قبلی۱۲بعدی