قدرت، سیاست و مذهب در ایران عهد تیموریان

۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۸

به گفتۀ مترجم این اثر، این کتاب پژوهشی است که توسط ایران‌شناس برجسته (بئاتریس هوربزمنز) نوشته شده است. وی پیش از این کتابی با نام «برآمدن فرمانروایی تیمور» نوشته بود که با ترجمۀ دکتر منصور صفت گل و مؤسسۀ خدمات فرهنگی رسا منشر شده است. منز بیش از 30 سال است که درباره تیموریان و مغولان و آسیای مرکزی تحقیق و پژوهش کرده است. مولف کتاب 20 مقاله و دو کتاب درباره تیموریان و مغولان نوشته و کتاب‌های دیگری نیز در دست تألیف دارد که نقش ایران را در دوره تیموری بررسی می‌کند.

تاریخ‌نگاری فارسی؛ سامانیان، غزنویان، سلجوقیان

۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸

دانش تاریخ در ایران جایگاه والایی داشته و دارد. صدها اثر تاریخی مهم در ادوار مختلف تاریخی از دوره سامانیان گرفته تا دوره سلجوقی تالیف شد. نهضتی که بعدها نیز ادامه یافت ونشان داد که برای تاریخ نویسی مکتب ویژه در زبان فارسی وجود دارد. بخشی از آن متاثر از عالم عربی است اما بخش مهمی از آن تأملات مورخان ایرانی است. در باره این تاریخ نویسی تاکنون مطالب زیادی نوشته شده است. بسیاری تکراری است اما تازه هایی هم یافت می شود.

«ایران و بیزانس» نوشته «نینا پیگولفسکایا»

۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۲

در این کتاب به اوضاع داخلی دو امپراتوری ایران و بیزانس در سده‌های ششم و هفتم میلادی پرداخته شده است. کتاب «ایران و بیزانس (در سده‌های ششم و هفتم میلادی)» به شرح اوضاع داخلی دو کشور ایران و بیزانس، بحران‌های داخلی هر یک و مناسبات سیاسی آن دو با یکدیگر در آن سده‌های حساس و سرنوشت‌ساز اختصاص یافته است. در این کتاب جنگ‌های ایران و بیزانس و علل پیروزی یا شکست هر یک از رقیبان با دقت و با ذکر جزییات شرح داده شده‌اند.

چهره اسلام در اروپای قرون میانی

۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۶

کتاب چهره اسلام در اروپای قرون میانی ترجمه کتاب Western Views Of Islam in the Middel Ages اثر ریچارد ویلیام ساترن، ترجمه دکتر عبدالله ناصری طاهری، عضو هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ و فاطمه کیا دربندسری با همکاری انجمن ایرانی تاریخ و انتشارات کویر راهی بازار کتاب شد.

قبلی