البته باید پذیرفت اینکه فرد دارای معلولیت اثبات کند که صلاحیت جسمی برای رانندگی را دارد، بهطور کلی روندی معقول و منطقی است، اما مشکل اصلی در اجرای این فرآیند نفسگیر و زمانبر ناشی میشود.
مثلا فرد دارای معلولیت جسمی در کلانشهری مثل تهران، باید ابتدا برای فرآیند معاینه چشم به یک مرکز چشم پزشکی مراجعه کند که تا اینجای کار هیچ تبعیضی بین متقاضیان گواهینامه رانندگی وجود ندارد، اما در ادامه کار، باید به بیمارستان مورد اعتماد پلیس، مراجعه کند تا صلاحیتهای جسمیاش، مورد تائید پزشک متخصص قرار گیرد.
این مرحله از معاینات جسمی معمولا در بیمارستان امام سجاد تهران انجام میشود و البته قبل از آن باید فرم انجام معاینات پزشکی را از بهداری ناجا دریافت کنید.
جالب آنکه هم در مراحل معاینه چشم و هم در مرحله معاینه جسمی توسط پزشک متخصص به دلیل صف طولانی متقاضیان، پزشک تلاش میکند فقط یک مهر تائید بر برگه معاینات پزشکی بزند و به متقاضی بعدی برسد، اما برای انجام همین دو مرحله معاینات که شاید هر دوی آن روی هم یک دقیقه طول نکشد، شما باید چند ساعت در صف انتظار باشید.
پس از گرفتن تائیدیه پزشک، کار شما تازه به نیمه راه رسیده است و باید این بار به شهرک آزمایش ناجا بروید تا متخصصان این شهرک هم صلاحیت شما را تائید کنند؛ جالب آنکه از در ورودی شهرک تا اتاق معاینه، چند کیلومتر فاصله است که فرد دارای معلولیت مجبور است این مسیر را پیاده طی کند.
پس از طی همه این مراحل که معمولا چند هفته به طول میانجامد، تازه شما شبیه یک متقاضی عادی شدهاید و حالا میتوانید با برگهای مملو از مهر و امضا به آموزشگاه رانندگی بروید.
حال با توجه به این شرایط عجیب، این سوال پیش میآید که چرا با وجود آنکه مسئولان مطلعند همه متقاضیان معاینات پزشکی، به نوعی دچار مشکلات جسمی هستند، راهحلی نیندیشیده اند که همه مراحل این معاینات در مرکز تجمیع شود تا فرد معلول مجبور نشود برای گواهینامه گرفتن، شرق و غرب تهران بزرگ را زیر پا بگذارد.
امین جلالوند - گروه جامعه
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
خدا به ایشان محبت و انسانیت عنایت فرماید و به كم توانان عزیز صبر جمیل .