دانش بومی در خدمت سنجش سلامت اعصاب و عضلات

تولید دستگاه نوار عصب‌و‌عضله با دانش فنی ایرانی

دانش بومی در خدمت سنجش سلامت اعصاب و عضلات

۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶

دستگاه الکترومیوگرافی یا نوار عصب‌و‌عضله (EMG) دستگاهی برای تشخیص و ارزیابی سلامت عضلات و سلول‌های‌عصبی کنترل‌کننده آنهاست‌ومی‌توانداختلال عملکرد عصبی،اختلال عملکرد عضلانی یامشکلات انتقال سیگنال‌عصب به عضله رانشان دهد.

کیسه فریزر‌های نانویی با قابلیت ۱۰ بار مصرف

کیسه فریزر‌های نانویی با قابلیت ۱۰ بار مصرف

۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۲

کیسه‌های فریزر آنتی‌باکتریال حاوی نانو ذرات اکسید روی تولیدشده در یکی از شرکت‌های فناور موجب شده که امکان استفاده ۱۰ باره از این کیسه‌ها و افزایش ماندگاری مواد غذایی را فراهم کند.

توسعه فناوری بر پایه محصولات ایران‌ساخت

گزارش «جام‌جم» از برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه مواد، تجهیزات آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته «ایران‌ساخت»

توسعه فناوری بر پایه محصولات ایران‌ساخت

۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۳

تأمین تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از زیرساخت‌های مهم توسعه کشور در مسیر توسعه فناوری‌های مختلف به‌شمار می‌رود و بی‌شک توانمندی در تولید چنین محصولاتی در کشور می‌تواند گام مؤثری در پیشرفت فناورانه کشور و هموار شدن مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باشد.

مرجعی برای رویاندن امید

دكتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان در سالگرد درگذشت بنیانگذار این پژوهشگاه از فعالیت‌های مهم این مركز علمی‌ درمانی كشور می‌گوید

مرجعی برای رویاندن امید

۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۳

پژوهشگاه رویان سال۷۰ با هدف درمان ناباروری و همچنین پژوهش و آموزش علوم باروری و ناباروری در جهاد دانشگاهی علوم پزشكی ایران تاسیس شد و یك‌سال بعد در سال ۱۳۷۱ اولین نوزاد این مركز ازطریق باروری آزمایشگاهی آی‌وی‌اف در تهران به‌دنیا آمد. رویان پس‌از مدتی فعالیت‌هایش را در حوزه سلول‌های بنیادی هم آغاز كرد.

زندگی بدون رنج و عارضه با «پلاسماتراپی»

یک کارشناس ارشد بیوتکنولوژی:

زندگی بدون رنج و عارضه با «پلاسماتراپی»

۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴

ازچالش‌هایی که ممکن است بیماران مبتلا به زخم‌های دیابتی و سرطانی در زندگی فردی و اجتماعی‌شان دست به گریبانش باشند آغاز کرده و تا فرآیند درمان با پلاسما و بهبود این زخم‌های کوچک و بزرگ که روح و جسم بیماران را آزار می‌‌دهد، ادامه دادیم.

فناوری پلاسما؛ مرهم بیماران صعب‌العلاج

فناوری پلاسما؛ مرهم بیماران صعب‌العلاج

۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸

کسانی که متاسفانه یکی از عزیزان یا نزدیکان‌شان به بیماری صعب‌العلاجی دچار شده‌است، با رنج و محنت‌های ناشی از پذیرش و پروسه درمان آن بیماری آشنا هستند. واکنش بسیاری از ما پس از شنیدن خبر ابتلا به یک بیماری نادر یا لاعلاج این است «چرا من؟» هنوز پاسخی برای این سؤال پیدا نکرده‌ایم که پس‌لرزه‌های دیگر این خبر ناگوار تا مدت‌ها گریبانگیر فرد مبتلا و خانواده‌اش می‌شود.

محاصره دانش‌بنیان آلاینده‌ها

«جام‌جم» فعالیت مجموعه‌ای دانش‌بنیان برای کاهش آلایندگی خودروها را بررسی می‌کند

محاصره دانش‌بنیان آلاینده‌ها

۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲

با شروع ماه‌های سرد سال معضل آلودگی هوا، درست مثل هر سال، بیشتر و بیشتر خود را برای ساکنین کشور، خصوصا کلانشهرها نمایان می‌کند؛ معضلی که برای دهه‌ها تقریبا هیچ راه‌چاره‌ای برایش اندیشیده نشده و امروزه محکم‌تر از هر زمانی دیگر بر سر ساکنان شهرهای بزرگ نعره می‌زند؛ نعره‌ای که حاصلش مرگ مستقیم و غیر‌مستقیم هزاران هزار شهروند بر اثر آلودگی و کیفیت نامناسب هواست.

با فراگیری هوش‌مصنوعی در دنیای غرب، زنان با رقیب تازه‌ای روبه‌رو هستند و مشکلات‌شان بیشتر شده است

هوش مصنوعی علیه زنان غربی

با فراگیری هوش‌مصنوعی در دنیای غرب، زنان با رقیب تازه‌ای روبه‌رو هستند و مشکلات‌شان بیشتر شده است

۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰

زنان غربی که از بسیاری حقوق مساوی با مردان برخوردار نیستند و حتی دستمزدشان در مشاغل مشابه از مردان همکار کمتر است حالا رقیب تازه‌ای پیدا کرده‌اند؛ هوش‌مصنوعی! گزارش بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس در سال ۲۰۲۲ نشان ‌داد که در ۳۰۰میلیون شغل تمام‌وقت در آمریکا و اروپا خطر اخراج برای زنان یک تهدید جدی ا‌ست!

تصویربرداری تشخیصی بافناوری ایرانی

گزارش «جام‌جم» از موفقیت دانش‌‌بنیان‌ها در راه‌اندازی نخستین خط تولید دستگاه سی‌تی‌اسکن ایرانی

تصویربرداری تشخیصی بافناوری ایرانی

۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۰

تجهیزات تصویربرداری تشخیصی با پیشینه‌ای به قدمت یک قرن این روزها به یکی از پیشرفته‌ترین حوزه‌های تجهیز پزشکی تبدیل شده‌اند. فناوری‌های بسیار پیچیده به کار رفته در دستگاه‌هایی مانند ام‌آر‌ای، سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن روند تشخیص و در برخی موارد درمان بیماری‌ها را نسبت به سال‌های گذشته به شدت متحول کرده است.

ایستاده در زلزله

نگاهی به فعالیت و خدمات شرکت‌های دانش‌ بنیان هنگام وقوع زلزله احتمالی

ایستاده در زلزله

۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶

ایران به‌دلیل قرارگیری در کمربند لرزه‌خیز آلپ - هیمالیا و در محل تصادم ورقه‌های اوراسیای عربستان، از نظر زمین‌شناسی فعال است. حدود ۸درصد از زمین‌لرزه‌های دنیا و حدود ۱۷درصد از زلزله‌های بزرگ دنیا در فلات ایران رخ می‌دهد.

قبلی۱۳بعدی