اولین ابررایانه در مقیاس مغز انسان تا سال ۲۰۲۴
مغز ما به طرز چشمگیری در مصرف انرژی کارآمد است و با استفاده از تنها۲۰وات توان، قادر به پردازش معادل یک اگزافلوپ یا یک میلیارد میلیارد عملیات ریاضی در ثانیه است.
مغز ما به طرز چشمگیری در مصرف انرژی کارآمد است و با استفاده از تنها۲۰وات توان، قادر به پردازش معادل یک اگزافلوپ یا یک میلیارد میلیارد عملیات ریاضی در ثانیه است.
نزدیک به یک دهه است که شاهد همهگیری گسترده اینترنت و تلفنهای همراه هوشمند در بین اقشار مختلف مردم جامعه هستیم. به نوعی میتوان گفت که استفاده از ابزارها به بخشی جدانشدنی از زندگی روزمره تبدیل شده است.
هوشمندسازی و توسعه فناوریهای دیجیتال این روزها درحوزههای مختلفی وارد شده و تحول گستردهای را بهوجود آورده است. هوشمندسازی در دنیا از فناوریهای مرتبط با زندگی روزمره گرفته تا حوزههای مختلف صنعتی، سلامت، کشاورزی و اقتصادی را درگیر کرده است و به همین خاطر نیاز است که در کشور نیز ازهمین ابتدا با سرعتی نزدیک به سرعت جهانی در این مسیر گام برداریم تا درسالهای پیش رو شاهد شکاف عظیم جا ماندن از فناوریهای هوشمند آینده نباشیم.
یک چاه نفت طی دوره چندساله استخراج، رفتهرفته توان و بازده اولیه خود را از دست میدهد و دچار کاهش ظرفیت تولید میشود. در چنین شرایطی متخصصان با استفاده از روشهای تخصصی و غالبا پرهزینه ازدیاد برداشت نفت، سعی در افزایش ظرفیت استخراج نفت از چاه دارند، اما از جایی به بعد هزینههای استفاده از روشهای ازدیاد برداشت نفت حتی شاید از سود حاصل از فروش نفت استخراجشده نیز بیشتر شود؛ لذا دراین شرایط ادامه استخراج نفت ازچاه نهتنها سودآور نیست بلکه زیانده هم خواهدبود.
محققان در مقاله جدید خود بررسی کردند که هوش مصنوعی توانایی پیش بینی رویدادهای زندگی افراد را دارد.
محققان میلی رباتی بسیار کوچک و شبیه چوب پنبه باز کن و مجهز به یک آهنربا ابداع کرده اند که میتوان با کمک یک آهنربای خارجی آن را حرکت داد تا لختههای خون در رگها را از بین ببرد.
دانشمندان یک «اثر گریز گلخانهای» را شبیهسازی کردهاند و میگویند میتواند سیاره ما را تنها در چند صد سال آینده به یک جهنم غیر قابل سکونت تبدیل کند.
محققان یک مرکز فناوری باتری روش تولید جدیدی را برای الکتروکاتالیستها با انرژی کمتر ارائه کردند.
محققان موسسه مهندسی فرآیند (IPE) آکادمی علوم چین یک مفهوم تحویل جدید به نام “Nano-Micro Composite” برای ساخت واکسن ارائه کردند.
صنعت ساختمانسازی از بااهمیتترین و مهمترین صنایعی دنیا محسوب میشود؛ صنعتی پرقدرت و اشتغالزا که در چند دهه اخیر با ورود فناوریهای نوین، پیشرفت چشمگیر و خارقالعادهای پیدا کردهاست. امروزه فناوریهای زیادی در دنیا ابداع شدهاند تا مهندسان و معماران بتوانند با بهکارگیری روشهای جدید و مصالح نوین، ساختمانهای زیباتر، باکیفیتتر و متنوعتر بسازند.