ببینید | اولین سیستم ارتباطی جهان

ببینید | اولین سیستم ارتباطی جهان

۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷

بسیاری از باستان‌شناسان می‌گویند اولین سیستم ارتباطی جهان توسط تمدن یونان باستان و در قرن چهارم میلادی اختراع شده است.

خواب آسوده زیر تیغ جراحی

موفقیت فناوران یک شرکت دانش‌بنیان در تولید ماشین بیهوشی

خواب آسوده زیر تیغ جراحی

۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴

از مهم‌ترین معیارهای پیشرفت هر جامعه‌ای، میزان رشد و پایداری سلامت آن است. وجود دارو و تجهیزات پزشکی مناسب و باکیفیت از عوامل مهم این پایداری به‌شمار می‌رود. تجهیزات درمانی ازجمله تجهیزات اتاق‌عمل از اهمیت و همچنین حساسیت خاصی برخوردارند؛ به‌همین‌خاطر تولید آنها به فناوری‌های به‌روز نیاز دارد و همین امر هم موجب می‌شود تا گاه قیمت تمام‌شده این محصولات بسیار گران باشد.

ببینید | عجیب‌ترین ساعت‌های جهان

ببینید | عجیب‌ترین ساعت‌های جهان

۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۷

اگرچه با گوشی‌های همراه بسیاری بی‌نیاز از ساعت شده‌اند اما هنوز هم هستند کسانی که در در گرو ساعت‌هایشان دارند

نفوذ فناوری ایرانی در اعماق میادین نفتی

«جام‌جم» جزئیات قرارداد بومی‌سازی حفر چاه‌های افقی طویل را بررسی می‌کند

نفوذ فناوری ایرانی در اعماق میادین نفتی

۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۵

از مصادیق بسیار مهم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این است که بتوانیم پای فناوری‌های بومی و دانش‌محور را به حوزه‌های بزرگ و راهبردی صنعت کشور بازکنیم. بدون شک صنایع نفت و گاز و پتروشیمی از مهم‌ترین و اثرگذارترین صنایع در اقتصاد کشور هستند که در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌ها علیه کشور با چالش‌های فراوانی همراه شده‌اند.

سیب شیطانی

پشت پرده کمپانی اپل

سیب شیطانی

۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱

۱- اشاعه‌ همجنس‌گرایی کمپانی اپل همچون مدیرانش همواره سیاست حمایت و گسترش همجنس‌گرایی را داشته است. قصه حمایت‌های اپل از همجنس‌بازان به پیش از تأسیس رسمی این کمپانی یعنی زمانی که استیو جابز ـــ مؤسس و رئیس سابق اپل ـــ در شرکت نکست (NeXT) کار می‌کرد، برمی‌گردد. رونالد هایدن، یکی از مدیران اپل در صفحه شخصی خود پستی را به مناسبت مرگ استیو جابز گذاشته که تلاش‌های وی را برای بیمه کردن کارکنان همجنس‌باز به یاد می‌آورد. هایدن که خود یک همجنس‌باز است، این اقدام جابز را در دهه ۸۰ قرن بیستم، سرآغاز همکاری ۲۰ساله با وی می‌داند. 

سلول‌های خورشیدی، آینده‌سازان انرژی

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد

سلول‌های خورشیدی، آینده‌سازان انرژی

۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳

این روزها استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر و در رأس آنها انرژی خورشیدی در سراسر دنیا مورد توجه است. با توجه به وضعیت گرمایش زمین از یک‌سو و از سوی دیگر محدود شدن منابع انرژی‌های فسیلی، استفاده حداکثری از انرژی خورشیدی یا حتی متکی شدن به آن در سال‌های آتی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

شتاب‌دهی اقتصاد دانش‌بنیان در مسیر سلامتی

بررسی فعالیت‌های ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت در مسیر ارتقای سلامت

شتاب‌دهی اقتصاد دانش‌بنیان در مسیر سلامتی

۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۷

روند پرشتاب پیشرفت فناوری و استفاده گسترده‌ آن در همه جنبه‌های زندگی روزمره، پیوند جدیدی را میان رشته‌های مهندسی و علوم زیستی به وجود آورد که به تحولات گسترده‌ای در حوزه سلامت، توسعه داروها، روند پیشگیری از بیماری‌ها و حتی روش‌های درمانی منجر شد.

دانش بومی در دستان توانمند ایرانی

روایت حادثه‌ای که به توسعه محصول دانش‌بنیان توانبخشی ختم شد

دانش بومی در دستان توانمند ایرانی

۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۷

داستانی که پیش روی شماست، شاید از بهترین مصادیق جمله معروف «یا راهی خواهم یافت یا راهی خواهم ساخت» باشد. روایتی از شروع و رشد یک ایده و انگیزه به نتیجه رساندنش از دل یک تراژدی است. حالا نتیجه‌ این ایده‌ توانسته به بسیاری از هموطنان ناتوان‌حرکتی‌ کشورمان کمک کند تا زندگی بهتری را برای خود رقم بزنند.

هدایت سکان زیست‌بوم به‌سوی توسعه اقتصادی

نگاهی به مهم‌ترین اقدامات معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در پایان یک‌سال

هدایت سکان زیست‌بوم به‌سوی توسعه اقتصادی

۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ازجمله نهادهایی است که در سال‌های اخیر با  معرفی فرهنگی جدید، نقش مهمی را در توسعه فناوری، دانش‌محورکردن صنایع و همسوکردن کسب‌وکارها با جریان جهانی کسب‌وکارهای جدید و استارت‌آپی و به‌طورکلی شکل‌دهی زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور کرده است.

پیشرفت فناورانه با مرجعیت دانشگاه

جزئیات توافق‌نامه‌های همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با دانشگاه‌های برتر

پیشرفت فناورانه با مرجعیت دانشگاه

۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳

ازسال‌ها پیش این‌که نیروهای متخصص و توانمندی در دانشگاه‌های کشور تربیت می‌شدند، به دلیل نبود ارتباط صحیح و مؤثر میان بخش‌های دانشگاهی و پژوهشی کشور و صنعت و بازار کار، امکان استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های متخصصان دانشگاهی در جهت ارتقای صنعت کشور به شکل مؤثری فراهم نبود، از طرفی سیستم دانشگاهی کشور هم از نیازهای روز صنعت آگاه نبود و تربیت نیروهای متخصص متناسب با نیاز موجود در بازار کار پیش نمی‌رفت.

قبلی۱۸بعدی