امیدهای تازه برای کاهش مقاومت آنتی‌بیوتیکی

امیدهای تازه برای کاهش مقاومت آنتی‌بیوتیکی

۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹

پلاسمیدها، که رشته‌های کوچک و دایره‌ای DNA هستند، نقش مهمی در امکان به اشتراک‌گذاری سریع ژن‌های مفید در محیط‌های متغیر ایفا می‌کنند. برخی از این پلاسمیدها حامل ژن‌هایی هستند که باکتری‌ها را در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌کنند، مشکلی که درمان عفونت‌ها را دشوار کرده است.

راز گل سرخ برملا شد

راز گل سرخ برملا شد

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵

هنر طبیعت در شکل‌دهی به اشکال زنده اغلب از تعامل ظریف بین رشد وهندسه ناشی می‌شود. از حاشیه‌های مواج برگ‌های نیلوفر آبی گرفته تا لبه‌های موج‌دار گلبرگ‌های گل سوسن، پیکربندی‌های سه‌بعدی پیچیده‌ای پدیدار می‌شوند؛ زیرا بافت‌های زیستی به طور ناهموار از هندسه دوبعدی اولیه رشد می‌کنند.

شلیک پلاستیک‌ها به قلب

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲

یک تجزیه و تحلیل تازه از بررسی‌های جمعیتی نشان می‌دهد که قرار گرفتن روزانه در معرض مواد شیمیایی خاصی که برای ساخت وسایل پلاستیکی خانگی استفاده می‌شوند، می‌تواند با بیش از ۳۵۶هزار مرگ و میر جهانی ناشی از بیماری قلبی (تنها در سال ۲۰۱۸) مرتبط باشد.

ببینید | جابه‌جایی کانتینر

ببینید | جابه‌جایی کانتینر

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۰

تخلیه کشتی و حمل کانتینرها در بندر گوانگژوی چین درست شبیه بازی‌های کامپیوتری صورت می‌گیرد!

جهان را آبی کن

جهان را آبی کن

۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۳

اوتیسم مرز جغرافیایی، فرهنگی یا نژادی نمی‌شناسد؛ براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود یک درصد جمعیت جهان (تقریبا ۷۸ میلیون نفر) مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) هستند. شیوع اوتیسم در دهه‌های اخیر افزایش یافته که بخشی از آن به دلیل آگاهی بیشتر و بهبود تشخیص است. تشخیص زودهنگام و مداخله به ‌موقع می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی مبتلایان کمک کند.

ارتشی از جنس نانوذرات طلا برای مقابله با سرطان و ویروس‌

واکسن‌ پپتیدی چیست؟

ارتشی از جنس نانوذرات طلا برای مقابله با سرطان و ویروس‌

۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰

شرکت گایلدن فارما (Gylden Pharma) با توسعه پلتفرمی مبتنی بر نانوذرات طلا، گامی انقلابی در طراحی واکسن‌هایی برداشته که سلول‌های T را برای شناسایی و نابودی سلول‌های آلوده آموزش می‌دهد؛ رویکردی نوین که می‌تواند معادلات واکسن‌های سنتی را دگرگون کند.

زمین نیازمند مراقبت جهانی

زمین نیازمند مراقبت جهانی

۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷

جست‌وجو و تلاش علمی و عملی برای دست‌یابی به سیارات دیگر و دانش فضایی به‌ طور جدی از اوایل قرن بیستم آغاز شد. از آن زمان تاکنون دانشمندان و دولتمردان بسیاری در راه توسعه تکنولوژی فضایی، ایستگاه‌های فضایی و جست‌وجوی امکان حیات در دیگر سیارات برای بقای بشر، نقش داشتند.

درمان بیماری کووید مزمن کشف شد

درمان بیماری کووید مزمن کشف شد

۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۲

دانشمندان دارویی را کشف کردند که تاکنون توانسته بیماری «کووید مزمن»(long COVID) را در نمونه‌های آزمایشگاهی حیوانی درمان کند.

خلاقیت؛ غریزی یا اکتسابی؟

خلاقیت؛ غریزی یا اکتسابی؟

۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲

خلاقیت و نوآوری برای پرورش اکتشافات، پیشرفت‌های علمی و یافتن راه حل‌های جدید برای مشکلات پیچیده، ضروری است. در دنیایی که به طور فزاینده‌ای‌ به فناوری و داده‌ها متکی است، خلاقیت علمی برای ایجاد پرسش‌های تحقیقاتی جدید، توسعه روش‌های نوآورانه و تفسیر یافته‌ها به روش‌های معنادار حیاتی است.

کشف رنگ جدید با تحریک سلول‌های شبکیه

کشف رنگ جدید با تحریک سلول‌های شبکیه

۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸

بینایی رنگی انسان به‌دلیل وجود سه نوع سلول مخروطی (حساس به قرمز، سبز، آبی) در شبکیه است. این ویژگی تری‌کروماتیک امکان تشخیص حدود یک‌میلیون رنگ را فراهم می‌کند.بینایی رنگی انسان در طول هزاران سال برای شناسایی غذا، خطرات احتمالی و تعاملات اجتماعی تکامل یافته است،اما در نور کم کاهش می‌یابد.

۱بعدی