
رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه ۱٠ فروردین
عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: هلال شوال ۱۴۴۶ در شامگاه ۱٠ فروردین در اکثر نقاط زمین با چشم غیر مسلح مشاهده و دیده خواهد شد.
عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: هلال شوال ۱۴۴۶ در شامگاه ۱٠ فروردین در اکثر نقاط زمین با چشم غیر مسلح مشاهده و دیده خواهد شد.
شاید آن زمان که استاد معظم و گرانقدر، دکتر اکبر اعتماد -که عمرش دراز باد- در قامت بنیانگذار و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پای در میدان مجاهدت علمی نهاد، بسیاری را این گمان نبود که پس از گذشت پنج دهه از آغاز این حرکت مبارک، صنعت هستهای کشور به نماد و نماینده نهضت علمی ایران و طلایهدار حرکت ملت ایران در راستای دستیابی به فناوریهای نوین تبدیل شود.
قرن بیستم را به تعبیری قرن اتم نامیدهاند. هرچند که تجلی و ظهور ابتدایی این فناوری در راستای اهداف نظامی سوق داده شد اما بهتدریج روند صلحآمیز استفاده از آن در زندگی بشر ریشه دواند و کشورهای مختلف برحسب توان خود به این فناوری روی آوردند. در این میان، فعالیت ایران در زمینه توسعه هستهای و برخورد محافل تأثیرگذار جهانی نسبت به این فعالیتها از فرازی متمایز حکایت دارد.
ازسال۱۳۵۳تا۱۳۵۷ رژیم پهلوی فعالیتهای هستهای خود رابهسرعت توسعه داد.شاهد این ادعا رشد طرح ایجاد نیروگاههای اتمی با ظرفیت کل ۲۳هزار مگاوات بود و کلیه فعالیتهای دیگر ازجمله جذب نیرو، آموزش و طرح تأسیسات سوخت هستهای، بهطور کامل در پرتو ایجاد این نیروگاهها بوده است؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران در سالهای ابتدایی در ارتباط با برنامه هستهای از خود واکنش انفعالی نشان داد و بر اساس مدارک موجود پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران برنامه هستهای به حاشیه رانده شد.
پس از پایان جنگ تحمیلی، پیشرفت دانشهای نوین و لزوم حضور در روند پرشتاب علوم روز به پیگیری پروژههای متوقف شده که به دلایل متعدد سیاسی ــ اقتصادی و امنیتی به حالت تعلیق درآمده بودند، منجر شد و این هدف با جدیت بیشتری در سازمان انرژی اتمی دنبال گردید. ازاینرو، وقتی آلمانها با صراحت اعلام کردند کار در بوشهر را متوقف خواهند کرد، ایران به دنبال جایگزین گشت و تنها جایگزینی که پیدا کرد، روسیه بود.
طرح ساخت تأسیسات هستهای اصفهان، نطنز و اراک به اواخر سال ۱۳۷۸ برمیگردد. در آن سال با توجه بهضرورت جهش علمی در کشور و دستیابی به زیرساختهای توسعه پایدار، کمیتهای به نام «کمیته فناوریهای پیشرفته» تشکیل شد.
مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با قدرتهای هستهای، موسوم به ۱+۵ که از سال ۱۳۸۲ آغاز شده بود، در سال ۱۳۹۰ وارد مرحله تازهای شد. آمریکاییها بهواسطه کشور عمان علاقهمندی خود را برای مذاکره مستقیم با ایران اعلام داشتند. وزارت خارجه ایران پس از کسب تکلیف از مقام معظم رهبری مدظلهالعالی با لحاظ شروط ششگانه معظمله، مذاکرات را در سطح معاونان وزیر آغاز کرد.
فضاپیمای دراگن به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید. قرار است دراگُن دو فضانوردی را که مدت ۹ ماه در ایستگاه فضایی بودند، به زمین بازگرداند.
سبزهزارها در سرتاسر جهان به دلیل تغییر کاربری و واگذاری زمین به سرعت در حال ناپدید شدن هستند. این امر منجربه از بین رفتن تنوع زیستی سبزهزارها میشود. احیای مراتع متروکه با حذف پوشش گیاهی چوبی و ازسرگیری شیوههای سنتی مدیریت زمین، تأثیرات مثبتی بر تنوع زیستی دارد.
یک خرس قهوه ای سه ساله پس از انجام عمل جراحی مغز در پارک حیات وحش بریتانیا بهبودی قابل توجهی یافته است.