دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد:
صنعت نساجی در هزارتوی مشکلات
صنعت نساجی از معدود صنایع کشورمان است که بخش خصوصی سهم زیادی در آن دارد و همین امر سبب شده موفقیتهای زیادی در این صنعت نصیب کشورمان شود.
صنعت نساجی از معدود صنایع کشورمان است که بخش خصوصی سهم زیادی در آن دارد و همین امر سبب شده موفقیتهای زیادی در این صنعت نصیب کشورمان شود.
حدود ۱۴سال از پرداخت اولین یارانه نقدی میگذرد. همانطور که از نامش پیداست قرار بود کمک معیشت خانوارها باشد اما اکنون معیشت دولت را به خطر انداخته است.
با مصوبه جدید هیئت وزیران، ۶ شاخص به عنوان معیار دهکبندی اعلام شدند و اگر هر خانوار یکی از این شاخصها را داشته باشد، احتمالا یارانه نقدی وی حذف خواهد شد.
اقتصاد دریامحور یا همان اقتصاد دریا که در ادبیات جهانی با عنوان اقتصاد آبی از آن نام برده میشود، استفاده از ظرفیت منابع و گسترههای آبی اقیانوسها، دریاها، جزایر و سواحل در جهت دستیابی به رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت، ایجاد اشتغال و در نهایت افزایش تولید تعریف میشود.
سازمان اکوازقدیمیترین سازمانهای همکاری اقتصادی درجهانِ درحال توسعه است وقدمت آن به دهه ۶۰ میلادی برمیگردد. ۱۰کشور عضو اکو با هشتمیلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از نیممیلیارد جمعیت تعاملات خوبی را بین خود شکل دادهاند.
رشد اقتصادی یکی از اصلیترین شاخصهای توسعهیافتگی و پیشرفت اقتصادی یک کشور است، از این رو در برنامه هفتم توسعه بهصراحت آورده شده که این میزان رشد اقتصادی تا پایان این برنامه باید به ۸ درصد برسد.
دولت چهاردهم در روز یکم آبانماه بخش اول نخستین لایحه بودجه خود را برای سال آینده تقدیم مجلس کرد و این لایحه پس از بررسی و تصویب در کمیسیون تلفیق مجلس، هفته گذشته در صحن علنی مجلس با موافقت نمایندگان مواجه شد. این نخستین سند مالی دولت بعد از ابلاغ قانون برنامه هفتم است و بهعنوان برشی یکساله از اجرای برنامه، باید در راستای تحقق اهداف آن باشد.
طبق تحلیل رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، روند نزولی که ابتدای هفته شکل گرفت متاسفانه تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز، در طول هفته ادامه پیدا نکرد و علیرغم آرامش در بازارهای جهانی طی هفته، سکه و طلا در بازار داخلی نوسانات افزایشی قابل توجهی را تجربه کرد.
مالیات بهعنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت مطرح است و کشورهای پیشرفته حساب ویژهای روی آن باز میکنند تا کشور بر پایه عدالت اداره شود. در کشور ما بهدلیل درآمدهای نفتی، توجه ویژهای به درآمدهای مالیاتی نمیشد، اما با تشدید اعمال تحریمهای نفتی دولتهای غربی علیه کشورمان در سالهای اخیر، لزوم قطع وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکا به درآمدهای پایدار مالیاتی، با شدت و قوت بیشتری مورد تأکید و توجه مقامات، سیاستگذاران و کارشناسان اقتصادی قرار گرفته است.
طی سالیان اخیر شاهد آن بودیم که تحریمهای زیادی توسط غرب و متحدانش علیه ایران اجرا شده، به همین دلیل مشخص است کشورمان باید به سمت تنوعبخشی مقاصد صادراتی خود برود؛ بهطوری که کارشناسان میگویند وابستگی به تعداد محدودی از مقاصد صادراتی و تمرکز بر صادرات کالاهای اولیه، دو مشکل اساسی در این زمینه هستند. این امر نهتنها ریسک اقتصادی را افزایش میدهد، بلکه مانع از توسعه پایدار و ایجاد اشتغال میشود.