درد دل علی امینی؛ مصائب مبارزه با فساد دولتی

۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲

همیشه به دوستانش می‌گفت می‌خواهم وزیر شوم و بعد نخست‌وزیر. در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۰ به خواسته اصلی‌اش رسید، وقتی با اعتراض گسترده معلمان، جعفر شریف امامی از نخست‌وزیری استعفا داد و او جانشینش شد. اما عمر دولتش ۱۴ ماه بیشتر نپایید و در ۲۶ تیر ۱۳۴۱ از مقامش کناره گرفت و دیگر نه وزیر شد و نه نخست‌وزیر.

زندگینامه استاد مرتضی مطهری

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲

روز 11 اردیبهشت 1358 استاد مرتضی مطهری هنگامی که از منزل دکتر یدالله سحابی در خیابان فخرآباد تهران در ساعات آخر شب خارج می‌شد، هدف حمله مسلحانه گروه فرقان قرار گرفت و به شهادت رسید.

تحول طبری مرگ یک ایدئولوژی

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹

احسان طبری از برجسته‌‌ترین متفکرین مارکسیسم در جهان بود که نه تنها نظیر او در کشورهای شرقی مانند هند و اندونزی (که احزاب کمونیست دارای سابقه طولانی و فعالیت نظری هستند) مشاهده نشده، بلکه در کشورهای غربی نیز (که مارکسیسم فرهنگ بومی‌شان محسوب می‌شد) امثال او نادر و انگشت‌شمار بودند. این ادعا که مورد پذیرش پیروان او و بسیاری که به شهرت جهانی دست یافته‌اند، می‌باشد، نشانگر جایگاه رفیع طبری در این مکتوب است.

نخستین قتل سیاسی دوران مشروطه

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰

ترور آیت الله سیدعبدالله بهبهانی نخستین قتل سیاسی در دوران مشروطیت ایران بود

نورالدین؛ برادر کمتر شناخته شده امام خمینی

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰

«برادر امام» همه را در وهله اول به یاد آیت‌الله سید مرتضی پسندیده می‌اندازد اما رهبر فقید انقلاب اسلامی تنها همین یک برادر را نداشت بلکه برادر دیگری نیز داشت به نام «سید نورالدین هندی» که در 30 تیر 1355 درگذشت.

شاهزاده ای که دختر شدنش را ظلم طبیعت می دانست

۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰

وقتی محمد مسعود به چند گلوله از پای در آمد. شاهدخت اشرف متهم ردیف اول بود. مسعود تنها چند روز قبلش در «مرد امروز» درباره پالتو پوست گران قیمت شاهزاده سخن گفته بود و در صفحه اول، اشرف را به تمسخر گرفته بود که همیشه شعار حمایت از صنایع داخلی می دهد و خودش پالتوی 25 هزار دلاری می پوشد. اولین بار نبود که این زن، موضوع پچ پچه های مردم بود. از فردای روزی که رضاخان رفت، اشرف پهلوی هرازگاه به صدر خبرهای درگوشی آمد.

شاهزاده خسیس پهلوی

۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴

غلامرضا پهلوی، دومین فرزند پسر رضاخان میرپنج است. او در 25 اردیبهشت 1302 در تهران به دنیا آمد. مادرش توران (قمرالملوک) امیر سلیمانی دختر امیر عیسی مجدالسلطنه، همسر سوم رضاشاه بود. توران دخترخاله وثوق‌الدوله، عامل قرارداد 1919 م بود که ایران را به مستعمره انگلیس تبدیل می‌کرد، اما این قرارداد به مرحله اجرا درنیامد.

مهد علیا شخصیتی در پرده ابهام

۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰

ملک جهان خانم دختر محمدقاسم خان قاجار پسر سلیمان خان اعتضادالدوله، دایی‏زاده آقا محمد خان قاجار از زنان مشهور تاریخ معاصر ایران است که در عصر خویش از قدرت و نفوذ فراوانی برخوردار بود.

مجتهد بزرگی که خود را وقف نهضت امام کرد

۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲

مرحوم آیت الله میرزا احمد آشتیانی فرزند آیت الله العظمی میرزا حسن آشتیانی از بزرگترین عالمان تهران در سال های دهه چهل و پنجاه هجری شمسی است.

نقش اسرارآمیز عَلَم در وزارت دربار

۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰

علم در وزارتخانه‌ی دربار، علاوه بر تنظیم برنامه‌های شاه و تقویت حکومت پهلوی، همچون حائل و رابطی بین مجلس شورای ملی و شاه عمل می‌کرد و به‌نوعی نقش حفظ و تحکیم سلطه‌ی شخص اول رژیم بر سایر نهادهای حکومتی را بازی می‌کرد.

قبلی۳بعدی