سوءاستفاده برخی از مدیران جراید از مصونیت پارلمانی

۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۶

در دوران شاه برخی از مدیران جراید که موفق به کسب کرسی مجلس شده بودند از آزادی های مصرح قانون اساسی در مورد مصونیت پارلمانی اسفتاده کردند و انتقاداتی را نسبت به عملکرد دولت در محافل خصوصی و عمومی مطرح می کردند. این رویکرد البته از نگاه ساواک دور نماند و در گزارش​هایی ضمن اشاره به این رفتار، درصدد ایجاد تنگناهایی برای این گروه از روزنامه نگاران شدند.

صداقت قضات متفقین!

۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۰

از اواسط جنگ دوم جهانی که دولت‌های متفقین تصمیم به تشکیل یک دادگاه بین‌المللی برای محاکمه آغازگران جنگ گرفتند، موضوع این دادگاه و یکسونگری بانیان آن، دستمایه‌ای برای نگارش هزاران مقاله و طنز و رمان و گزارش در مطبوعات جهان گردید.

دلمشغولی شاه در کاخ عشرت آباد

۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹

در سال 1291 ه. ق ناصرالدین شاه پس از بازگشت از سفر اول فرنگ خود دستور داد کاخی بین قصر قاجار (زندان قصر کنونی) و باغ نگارستان (وزارت ارشاد کنونی) احداث کنند و عمارتی چهار طبقه را در آن پایه ریزی نمایند . این کاخ ساخته شد و به دلیل آنکه شاه زنانش را به این مکان انتقال داد به تاریج به « کاخ عشرت آباد » تغییر نام داد .

بی‌سوادی مأموران سانسور

۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۳

«در کتاب «تاریخ انقراض خلافت عثمانی» آمده است که دستگاه پلیس در زمان سلطنت عبدالحمید خان دوّم به قدری شدید‌العمل بود که از فرط خوش‌خدمتی کارهای عجیب می‌کردند. از جمله حکایت یک جوان محصّل ارمنی را که سرگذشت خواندنی دارد.

سفر های بی سر و صدا و پر هزینه اشرف

۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰

در عصر پهلوی سفرهای رسمی و غیر رسمی درباریان ردیفی مهم از هزینه های کشور را تشکیل می‌داد . گاهی آنان مسافرت‌های خصوصی خود را نیز سفری رسمی جا می‌زدند تا خرج سفر را دریافت نمایند، یا خرید‌های شخصی‌ای که به عنوان کالای مورد نیاز دربار تلقی می‌شد.

حدود دم حضرت والا تا کجاست؟

۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵

آیت الله سید حسن مدرس زمانی که نماینده مجلس بود به همه ارکان دولت که دست تعدی و ظلم نسبت به مردم دراز کرده بودند انتقاد داشت.

منشی پرروی سفارت انگلیس

۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷

عبدالله بهرامی که از کارمندان وزارت معارف در عصر قاجار بود، در کتاب «تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران» خاطره‌ای از موزه‌ ملی ایران در زمان وزارت مرتضی خان ممتازالملک، شانزدهمین وزیر علوم و معارف (از یکشنبه سی‌ام ربیع‌الثانی 1334 تا دوازدهم شوال همان سال) نقل می‌کند که بسیار خواندنی است و نشان می دهد که مأموران انگلیسی چگونه از احساس حقارت مقامات ایرانی استفاده کرده و با چه سهولتی اشیای عتیقه و گرانبهای متعلق به ملت ایران را صاحب می‌شدند.

نماینده ای که مصونیت پارلمانی نداشت

۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۶

از فرخی یزدی به عنوان یکی از غزل‌ سرایان بزرگ تاریخ معاصر ایران یاد می‌کنند. او در 1267 متولد شد و در جریان جنبش مشروطیت از یزد به تهران آمد و با شعر و نثر و آثار ادبی خویش در مطبوعات، نهضت مشروطه را مورد حمایت قرار داد.

ماجرای فرار اولین رئیس مجلس

۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲

مجلس اول مشروطیت که کمتر از دو سال دوام داشت ـ 13 مهر 1285 تا 2 تیر 1287 ـ شاهد تحولات بسیاری بود. این مجلس که مولود قیام مردم بود، پیش از پایان دوره قانونی خود به علت مخالفت محمد‌علی‌شاه قاجار با مشروطه‌طلبان توسط کلنل لیاخف رئیس روسی قزاقخانه و تعدادی از افسران روس به توپ بسته شد.

اولین تظاهرات دانش‌آموزی در تاریخ ایران

۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۱

اولین گردهمایی اعتراض‌آمیز و تظاهرات دانش‌آموزان در تاریخ ایران در مهر 1306 اتفاق افتاد. این اعتصاب به خاطر آن بود که وزیر معارف محمد تدین، از اولیاء دانش‌آموزان خواسته بود هر ساله مبلغی به عنوان «شهریه» بپردازند.

قبلی۱۹بعدی