نظامی گنجوی؛ آیینه‌ای تمام‌نما از علوم و دانش‌های عصر خود

نظامی گنجوی؛ آیینه‌ای تمام‌نما از علوم و دانش‌های عصر خود

۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹

جمال‌الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤید که در عرصه ادبیات به نام پرآوازه «نظامی» شناخته می‌شود، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های ادب و هنر ایران زمین است. وی نه‌تنها در عرصه شعر و شاعری استادی بی‌بدیل بود، بلکه گستره‌ای بی‌همتا از دانش‌های عصر خویش را نیز در بر داشت.

حاشیه به‌سود ضعف فیلمنامه و روایت تاریخی شد

محسن عامری‌؛ دکترای حوزه فرهنگ و ارتباطات و عضو هیأت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی

حاشیه به‌سود ضعف فیلمنامه و روایت تاریخی شد

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸

این‌که به‌نام آزادی بیان، با دست باز در برداشت از داده‌های تاریخی، گشودن افق‌های کار هنری، یا با نقاب آزاداندیشی به تحریف واقعیت‌های تاریخی بپردازند و توهم را به‌جای واقعیت جا بزنند، تا جایی که آشکارا «سفیدشویی» دوران پهلوی را با آن پیشینه سرسپردگی و وطن‌فروشی رقم بزنند، یا حتی ساواک را به‌عنوان سازمانی عامل بیگانه، با آن پرونده‌ سیاه و کارکردی که در راستای منافع رژیم غاصب و آمریکا داشت، دگرسان نشان دهند، [همه‌ و همه نکاتی است که] در تاسیان به چشم می‌خورد؛ اما به‌راستی، این سریال اصلا بار و ارزش توجه ندارد و حتی پرداختن به آن فقط به بیشتر مطرح‌شدنش می‌انجامد، بدون این‌که سزاوار این‌همه حرف و حدیث و حاشیه باشد. اتفاقا بنا به تجربه ما در توقیف‌های قبلی، این اقدامات تنها به سرایت ویروس کنجکاوی در مخاطبان و بیشتر دیده‌شدن اثر منجر می‌شود. 

قامت بلند  استقامت  و اخلاص خدیجه الغراء( س)

قامت بلند  استقامت  و اخلاص خدیجه الغراء( س)

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴

این نوشتار نمی تواند حق هیچ بانویی را ادا کند که در معراج و غیر آن ، جبرئیل سلام رب العالمین از طریق رسول اکرم (ص)  به او هدیه می کند و  محبوبه و وزیر  پیامبر  حبیب الله    بیش از ۵۰ ویژگی حضرت خدیجه سلام الله علیها را که از او بانویی صالحه ، طاهره ، محسنه ، صدیقه و...واز سبقت گیرندگان‌در ایثار و  عبودیت و اخلاص و استقامت ساخت.  

در سایه سرو‌؛ آن‌سوی سکه انیمیشن!؟

در سایه سرو‌؛ آن‌سوی سکه انیمیشن!؟

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸

اسکار انیمیشن «در سایه سرو» را نمی‌توان نادیده گرفت، ضمن این‌که نباید آن را کم‌اعتبار نیز شمرد. بی‌تردید ثبت این جایزه در کارنامه سینمای ایران نشان‌دهنده جایگاه برجسته و قدرتمند سینمای ایران است، لذا مخالفت با آن از هر منظری دست کم گرفتن سینمای ایران است، درعین حال بدون تحلیل (و نه نقد محتوایی اثر) نباید از کنار آن گذشت، آنچه تاکنون در مواجهه با انیمیشن «در سایه سرو» وکسب اسکار منتشر شده و به نوعی نظریه‌پردازی پیرامون آن انجام شده است(از هر دو سوی ‌موافق و مخالف) صرفا معطوف به موضوع و محتوای آن بوده است.

هنر برتر از گوهر آمد پدید

هنر برتر از گوهر آمد پدید

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۶

هر ازچند گاهی، خبر اقامت یک بازیگر مطرح سینما در خارج از کشور به گوش می‌رسد. البته آنها هم مثل دیگر اقشار، حق دارند انتخاب کنند که مقیم موطن خود یا سرزمینی بیگانه باشند اما در این موضوع، نکاتی هست که باید به آن توجه کرد: بازیگران سینما و تلویزیون، زمانی به اوج‌ شهرت می‌رسند که فرصت دیده‌شدن‌ توسط مخاطب میلیونی فراهم آید و چنین لشکر عظیمی را نمی‌توان بدون پشتوانه سینما و تلویزیون آراست.

استقامت در نهج‌البلاغه و روایات

استقامت در نهج‌البلاغه و روایات

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

استقامت مردم ایران پس از رحلت پیامبر اعظم (ص)، تابع استقامت علی‌بن ابی‌طالب (ع) بوده است؛ و راه دیگری معنای استقامت نداشته است، اما حضرت علی (ع)، فاطمه زهرا (س) و اولاد‌شان حسن (ع) و حسین (ع) و ۹ تن از فرزندان معصوم حسین علیهم‌السلام، پشت در پشت، بر چه استقامت کردند؟ اجازه دهید، مستقیما از زبان امیرالمومنین علی (ع) پاسخ دهم. ایشان در خطبه‌های نهج‌البلاغه از حق خود و استقامت خود و روش استقامت، معنا و علت صبر همچون استقامت رازگشایی می‌فرماید.

ببینید | شاهکار حامد عسکری

ببینید | شاهکار حامد عسکری

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴

شاهکار حامد عسکری در واکنش به ساسی که به تنبان فرهنگ افتاده است..

ببینید | افطار در وینزور!

ببینید | افطار در وینزور!

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱

خانواده سلطنتی بریتانیا برای نخستین بار در‌های کاخ هزار ساله وینزور را برای برگزاری مراسم افطار گشودند.

کافه‌هایی که پاتوق ادبی بودند

کافه‌هایی که پاتوق ادبی بودند

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰

در اواخر دوره قاجار ایرانیان با اروپا و فرهنگ‌ اروپائیان آشنا شدند و سعی‌ کردند در بسیاری‌ از زمینه‌ها به‌ تقلید از آنها بپردازند که‌ موفقیت‌هایی‌ نیز در این‌ راه کسب‌ کردند‌؛ از قبیـل‌: تأسـیس‌ مدارس جدید به‌ سبک‌ اروپائیان، تدریس‌ علوم جدید و.... هنگامی‌ که‌ رضاشاه به‌ حکومـت‌ رسـید، این‌ تقلید و تأثیرپذیری‌ از اروپائیان چندین‌‌برابر شد و گستردگی‌ بیشـتری‌ یافت‌.

ما ایرانی‌ها...

ما ایرانی‌ها...

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳

هفته گذشته رسانه‌ها گفتند و نوشتند‌ «بخوانیم برای ایران» به‌عنوان شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال ۱۴۰۴ تعیین شده است.

قبلی۵بعدی