امدادهای غیبی در فتح‌الفتوح جنگ

پس از ۴۲سال، به خاطرات کوتاهی از عملیات «طریق‌القدس» نقبی زدیم

امدادهای غیبی در فتح‌الفتوح جنگ

۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲

۴۲سال پیش در چنین روزی عملیات «طریق‌القدس» با رمز «یا حسین(ع)» آغاز شد. عملیاتی که معمار انقلاب اسلامی آن را «فتح‌الفتوح» نامیدند. ازجمله اهداف عملیات طریق‌القدس می‌توان به قطع ارتباط دشمن از شمال به جنوب که با بسته شدن تنگه چذابه تحقق یافت و آزاد کردن شهر «بستان» که عراق به‌ویژه شخص صدام، هنگام اشغال آن تبلیغات بسیار وسیعی را در سطح بین‌المللی به راه‌انداخته بود، اشاره کرد.

مقاومت عکاسان دربرابر سانسور غرب

گفت‌وگوی «جام‌جم» با رسول اولیا زاده، عکاس جبهه فرهنگی مقاومت

مقاومت عکاسان دربرابر سانسور غرب

۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶

رسول اولیازاده از عکاسان نسل اول انقلاب است. فعالیت عکاسی او در بحبوحه انقلاب و در روزهای پرشور و هیجان تظاهرات‌ مردمی آغاز شد و با جبهه‌های دفاع‌مقدس ادامه یافت.

سوسنگرد با چه تدبیری آزاد شد؟

سوسنگرد با چه تدبیری آزاد شد؟

۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۰

قرار بود عملیات آزادسازی سوسنگرد ۲۶ آبان اجرا شود، اما بنی صدر دستور لغو عملیات را داد، تا اینکه خبر به آیت الله خامنه‌ای رسید و ایشان ساعت ۱:۱۰ بامداد روز ۲۶ آبان نامه‌ای سرنوشت ساز را به فرمانده لشگر ۹۲ زرهی نوشتند، نامه‌ای که موجب شکست محاصره شد.

نوای پرسوز «مهدی» در شب آخر

 ۳۹سال پیش سردار مهدی زین‌الدین، فرمانده لشکر۱۷ علی‌ابن ابیطالب(ع) به شهادت رسید

نوای پرسوز «مهدی» در شب آخر

۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲

۳۹سال پیش، در ۲۷آبان۱۳۶۳ مهدی زین‌الدین که فقط ۲۵سال داشت به همراه برادرش مجید در مأموریتی که از کرمانشاه به طرف سردشت آذربایجان‌غربی در حرکت بود، در منطقه«تپه ساروین» در درگیری با گروهک‌های ضد انقلاب به شهادت رسید. روزهای آخر آبان‌ماه، بهانه خوبی است برای مرور چند فراز از زندگی این مرد دوست‌داشتنی.

هشت آرمان برای پیشبرد انقلاب

گفت‌و‌گو با عضو هیات علمی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

هشت آرمان برای پیشبرد انقلاب

۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۲

حجت‌الاسلام علی ذوعلم پیشتر در جایگاه مدیرکل طرح و برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور برنامه‌ریزی و آموزشی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بیش از دو سال نیز به‌ عنوان رایزن فرهنگی ایران در پاکستان فعالیت داشته است. عضو هیات علمی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ریاست سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش ‌و ‌پرورش، عضو شورای راهبری شبکه اجتماعی دانش‌آموزی شاد و همچنین مسئولیت اجرایی در امور تربیتی و دفتر تألیف کتب درسی و همکاری‌های حوزه و آموزش ‌و‌ پرورش، فعالیت در صداوسیمای کرمانشاه و ایلام و تدریس دانشگاهی از‌ جمله دوره دکترای پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی و دانشگاه عالی دفاع ملی، از دیگر فعالیت او به‌شمار می‌آید.

عکس مسأله‌ساز و امیدبخش

در گفت‌وگو با عباس میرهاشمی ‌،جایگاه هنر عکاسی در مقاومت مردم غزه بررسی شد

عکس مسأله‌ساز و امیدبخش

۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷

سیدعباس میرهاشمی از پیشکسوتان عرصه عکاسی به‌ویژه عکاسی دفاع‌مقدس است. او این هنر را از سال ۵۹ و از سرمای زمستان جبهه‌های کردستان شروع کرد و مدت‌ها دوربینش راوی اتفاقات این منطقه بود. تجربه‌های او در جبهه‌های کردستان و بعد از آن لشکر‌محمد رسول‌ا...(ص) جنوب با تحصیلات آکادمیک در دانشگاه هنر به مرور او را به یک عکاس تمام‌عیار تبدیل کرد.

نورعلی؛ نام همه فرزندان سیستان

برای سردار نورعلی شوشتری که ۱۴سال پیش برای وحدت، به شهادت رسید

نورعلی؛ نام همه فرزندان سیستان

۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴

نورعلی شوشتری سال۱۳۲۷ در روستای ینگجه سر ولایت شهرستان نیشابور به دنیا آمد. وی که از فرماندهان پر افتخار و یادگاران نامدار دفاع‌مقدس محسوب می‌شود، در دوران قبل از انقلاب با ارادت ویژه‌ای که نسبت به حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای داشت و به طور مرتب در جلسات ایشان شرکت می‌کرد و به این طریق با فضای مبارزه ارتباط داشت. در دوران بعد از انقلاب و مخصوصا در زمان دفاع‌مقدس نیز در عملیات‌های مختلف به ویژه در جبهه جنوب حضور فعالیت داشت.

مرز باریک قرمز از خالکوبی تا سوریه

درباره تصمیماتی که یک شبه سرنوشت را تغییر می‌دهند

مرز باریک قرمز از خالکوبی تا سوریه

۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۸

الف) پدر مجید هم بعد از خالکوبی دست مجید به او واکنش نشان می‌دهد و مجید شب به خانه نمی‌آید. قهرکردن او اما مثل خودش عجیب است: خالکوبی برای شش ماه قبل از شهادت مجید است. می‌گفت پشیمان شدم؛ می‌گفت چرا تکرار می‌کنید، یک‌بار گفتید خجالت کشیدم. دیگر نگویید.

حفر تونل زیر خانه آقای استاندار!

حفر تونل زیر خانه آقای استاندار!

۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۴

فردا روز نیروی انتظامی است. نیرویی که از ادغام نیروهای کمیته، شهربانی و ژاندارمری تشکیل شد و بیش از سه دهه است که نظم و امنیت شهرها، روستاها، جاده‌ها و بخشی از مرزهای کشور را تأمین می‌کند. به این بهانه به خاطرات سردار بهرام نوروزی نقبی زدیم.

ببینید | یک عاشقانه آرام

ببینید | یک عاشقانه آرام

۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶

این یک قرار عاشقانه است که عمر آن به ۳۶ سال می‌رسد. یعنی از زمانی که «مه‌لقا ولی‌محمدی» پیکر فرزندش شهیدش را به خاک امانت داد.

قبلی۶بعدی