سینمای دینی در ایران: از آغاز تا امروز

به‌مناسبت ایام حج، سعی کرده‌ایم تا سینمای دینی و بازنمایی حج در سینمای ایران را بررسی کنیم

سینمای دینی در ایران: از آغاز تا امروز

۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۹ | نظر

سینمای دینی در ایران، برخلاف بسیاری از ژانرهای دیگر، سابقه‌ای طولانی ندارد و عمدتا پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت.

ببینید | کلیپ ویژه سرباز خمینی

ببینید | کلیپ ویژه سرباز خمینی

۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵ | نظر

کلیپی متفاوت و زیبا از محبت ، ارادت و افتخارسربازی امام خمینی(ره) در میان فرماندهان و بزرگ مردان تاریخ انقلاب با استفاده از سکانس‌های طلایی فیلم‌های سینمایی ساخته شده از تاریخ انقلاب و هشت سال دفاع مقدس.

گردآفرید لباس جنگ می‌پوشد

گردآفرید لباس جنگ می‌پوشد

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵ | نظر

سلام دوستان خوب من. امروز می‌خواهم یک جلد دیگر از مجموعه ۱۲ جلدی داستان‌های تصویری شاهنامه را به شما معرفی کنم که خودم خیلی دوستش دارم. در داستان‌های شاهنامه زن‌هایی هستند که خیلی مهمند. یکی از اینها اسمش گردآفرید است.

تا بی‌نهایت خمینی در یک اثر داستانی

تا بی‌نهایت خمینی در یک اثر داستانی

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸ | نظر

«روح‌الله» عنوان کتابی است که هادی حکیمیان آن را براساس مستنداتی از زندگی امام خمینی(ره) با سبکی داستانی به رشته تحریر در آورده؛ کتابی که این روزها با دریافت تقریظ رهبرمعظم انقلاب بیشتر از گذشته برسر زبان‌ها افتاده است. حکیمیان در این اثر تلاش می‌کند ضمن پایبندی به مستندات تاریخی، زندگی مردی را به تصویر بکشد که نه‌تنها سرنوشت ایران بلکه جهان اسلام را تغییر داد و فضای جدیدی به روی امت اسلام گشود. گرچه روح‌الله در حوزه تاریخ انقلاب نوشته شده اما نثر آن با ادبیات داستانی در هم آمیخته است و نویسنده توانسته ضمن حفظ مستندات تاریخی، زندگی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی را با نثری روان به مخاطب ارائه کند. در آستانه سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی، سراغ هادی حکیمیان رفتیم تا درباره کتابی که به‌گفته او به خاطر علاقه شخصی به شخصیت رهبر فقید انقلاب اسلامی آن را به رشته تحریر درآورده است، بیشتر بدانیم.

۵ راه برای شناخت حضرت امام (ره)

۵ راه برای شناخت حضرت امام (ره)

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸ | نظر

کتاب‌های زیادی در رثای بزرگ‌ترین رهبر مذهبی و سیاسی جهان در تاریخ معاصر یعنی حضرت امام خمینی(ره) نوشته شده که انتخاب از بین آنها را برای هم کسی دشوار می‌کند اما وقتی قرار باشد این کتاب‌ها هم از منظر سند و هم از لحاظ ادبیات، نظر مخاطب را به خود جلب کند و مطالبش به جان او بنشیند با گزینه‌های زیادی روبه‌رو نیستیم. این، یعنی هنوز در معرفی شخصیت بزرگ حضرت امام (ره) خصوصا به نسل جوان، راه زیادی در پیش داریم و باید اهتمام بیشتری داشته باشیم. آنچه در ادامه آمده، معرفی پنج اثر است که می‌توانید خواندن آنها را در اولویت قرار دهید.

زندگینامه خودگفته سید مقاومت 

زندگینامه خودگفته سید مقاومت 

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲ | نظر

کتاب «روح الامین» بر پایه بیش از ۱۷۰ساعت مصاحبه و فایل صوتی از زبان سید‌حسن نصرالله است؛ کتاب نه یک زندگینامه، نه تحلیل نظامی یا صرفا یک مستند سیاسی، بلکه ساختار آن تلفیقی از روایت‌های تاریخی و تجربیات زیسته سید مقاومت است.

در خلوت خورشید

نگاهی به اتفاقات ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ از نگاه دوربین عکاسان خبری

در خلوت خورشید

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱ | نظر

 تاریخ عصر ما باشکوه‌ترین استقبال و بدرقه را به نام بنیانگذار جمهوری اسلامی  ایران ثبت کرد.

لبخند تو خلاصه خوبی هاست

لبخند تو خلاصه خوبی هاست

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶ | نظر

دهه ۶۰ خورشیدی، دورانی سرشار از تحولات سیاسی و اجتماعی بود که به‌طور عمیق در ادبیات آن زمان بازتاب یافت. در این میان، حضور معنوی و رهبری حضرت امام خمینی‌(ره) نه‌تنها الهام‌بخش جریان‌های ادبی پایداری و دفاع‌مقدس شد، بلکه شاعران برجسته‌ای چون شهریار، علی معلم، قیصر امین‌پور، سیدحسن حسینی، سلمان هراتی و محمدعلی بهمنی، با زبان شعر، تصویری از شخصیت و آرمان‌های امام را در آثار خود به یادگار گذاشتند. این گزارش به بررسی مختصر و شاعرانه نقش و حضور امام خمینی‌(ره) در ادبیات دهه ۶۰ می‌پردازد و یاد و خاطره این رهبر بزرگ را از دریچه شعرهای ماندگار آن سال‌ها مرور می‌کند. اشاره به این موضوع نیز خالی از لطف نیست که لبخند و نگاه امام خمینی(ره) نقش بسیار مهمی در انتقال پیام‌های معنوی و ملی داشت و به‌عنوان نمادی از حسن خلق، مهربانی و اخلاص ایشان شناخته می‌شد. لبخند امام، که در اشعار شاعران متعددی همچون قیصر امین‌پور به‌عنوان «خلاصه خوبی‌ها» توصیف شده، جلوه‌ای از محبت و آرامش بود که به مردم امید و انرژی می‌بخشید. نگاه امام نیز منبعی از نور و الهام بود که دل‌های مشتاق را روشن می‌کرد و ارتباطی عمیق و معنوی با مردم داشت.

زخم پنهان سکوت

زخم پنهان سکوت

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱ | نظر

«بی‌سروصدا» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مجیدرضا مصطفوی و نویسندگی مهیار حمیدیان و مجیدرضا مصطفوی و با حضور پیمان معادی، فرشته حسینی، هانیه توسلی و مهران غفوریان، روایتی اجتماعی و تلخ از خشونت پنهان، سرکوب فردی و شکست‌های ناگفته‌ شخصیت‌ها را به تصویر کشیده است. این فیلم اولین بار در چهل و هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم سائو‌پائولو به نمایش درآمد و مورد تحسین قرار گرفت. بی‌سروصدا از چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت با روایتی واقعی از یک داستان ملتهب در سینماهای سراسر کشور اکران شد.