مرور نقش‌آفرینی صد ساله حوزه علمیه قم در تاریخ معاصر

در نشست خبری همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم مطرح شد‌

مرور نقش‌آفرینی صد ساله حوزه علمیه قم در تاریخ معاصر

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۳ | نظر

آیت‌ الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، روز گذشته در نشست خبری همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم که در باغ‌موزه ملی ملک و با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد، به تشریح برنامه‌ها و اهداف این همایش پرداخت.

«آقای خبرنگار» به نمایشگاه رسید 

گفت و گوی «آقای خبرنگار» با چهره‌های سیاسی – فرهنگی جهان 

«آقای خبرنگار» به نمایشگاه رسید 

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵ | نظر

کتاب «آقای خبرنگار»‌مجموعه ۲۳ گفتگوی محمد ساجدی، تحلیل‌گر و مجری با سابقه برنامه‌های سیاسی و تحلیلی صدا و سیما با چهره‌های جهانی است که در ۱۸۸ صفحه و با قیمت ۲۰۰ هزار تومان از سوی نشر جام جم برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب امسال برای علاقه‌مندان به رسانه و خبر و کتاب و کتاب‌خوانی عرضه می‌شود.

خرده فرهنگ‌ها در سینما دیده نمی‌شوند

خرده فرهنگ‌ها در سینما دیده نمی‌شوند

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳ | نظر

تقویم متداول جهان را که همان تقویم میلادی باشد وقتی ورق بزنیم، به مناسبت‌هایی بر‌می‌خوریم که پیش از آن فکرش را هم نمی‌کردیم چنین مناسبت‌هایی وجود داشته باشد‌؛ از روز موز گرفته تا روز شلوار جین و حتی چیزهای عجیب‌تر.

بررسی یک برساخته  در قلمرو نهضت نوین علمی 

بررسی یک برساخته  در قلمرو نهضت نوین علمی 

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰ | نظر

برنامه گفتگو با دکتر احد فرامرز قراملکی ، جدا از همه ارزش های یک برنامه علمی و در باره علم و دانایی شرکت کننده و جامعیت علمی او در حوزه مورد پژوهشش ، گویای یک ویژگی مهم بوده که با بحث نهضت نوین علمی و جنبش شناختی و  بازخوانی  علوم انسانی مدرن و ارائه جانشین بومی توسعه علم بس ارزشمند است . گویی خود دکتر قراملکی‌یک‌الگوی فرایند تحولات ۴۶ ساله  درون انقلاب اسلامی است که  روند تسلط و شناخت به روند تولید نظرگاه  انتقادی وژایا و بومی و نو و درک ارتباط  متقابل علم و دین و نقش کاربردی و انتقادی علم در توسعه و.... را نشان می دهد .

کتابفروشی‌ قلم،پاتوق فعالان نشر

برنامه شبکه افق در آستانه نمایشگاه کتاب تهران سعی دارد به واکاوی زوایای پنهان حوزه کتاب بپردازد

کتابفروشی‌ قلم،پاتوق فعالان نشر

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸ | نظر

«کتابفروشی قلم»برنامه‌ای چالشی است که این روزها ازشبکه افق روی آنتن صداوسیما می‌رود؛ بررسی ممیزی کتاب،پخته‌خواری در صنعت نشر،مصائب خودکفایی کاغذ،حضور فروشندگان درنمایشگاه کتاب و مواردی ازاین دست ازجمله مباحث پرحرف وحدیث سال‌های اخیر است که مورد توجه ویژه کتابفروشی قلم قرار دارد.

برادر وفادار ولایت

حضرت شاهچراغ(ع) با دفاع از امامت برادرش امام رضا‌(ع) و مبارزه با ظلم حاکمان الگویی از رهبری آگاه و فداکار در تاریخ تشیع به یادگار گذاشت

برادر وفادار ولایت

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶ | نظر

احمد‌بن موسی‌(ع)، گوهر شب‌چراغ دودمان امامت و فرزند خلف امام‌موسی کاظم‌(ع)، هفتمین ستاره‌ درخشان آسمان تشیع است. مادر گرامی‌شان،‌ ام‌احمد، بانویی بود صاحب فضیلت و درایت و در زمره‌ زنان فرهیخته‌ روزگار خویش، نامی بلند داشت.

احمد‌بن موسی (ع): پیشوای بصیرت و شجاعت

حضرت شاهچراغ (ع) با دفاع از امامت برادرش امام رضا (ع) و مبارزه با ظلم حاکمان، الگویی از رهبری آگاه و فداکار در تاریخ تشیع به یادگار گذاشت

احمد‌بن موسی (ع): پیشوای بصیرت و شجاعت

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸ | نظر

احمد‌ بن موسی (ع)، گوهر شب‌چراغ دودمان امامت و فرزند خلف امام موسی کاظم (ع)، هفتمین ستاره درخشان آسمان تشیع است. مادر گرامی‌شان، ام‌احمد، بانویی بود صاحب فضیلت و درایت و در زمره زنان فرهیخته روزگار خویش، نامی بلند داشت. احمدبن موسی (ع) در شهر نورانی مدینه‌منوره دیده به جهان گشود و از همان عنفوان کودکی، در نزد پدر بزرگوارش، جایگاهی بس والا و منزلتی بی‌بدیل یافت؛ تا بدانجا که به‌عنوان وصی ظاهری ایشان، شناخته شد. آن بزرگمرد، قامتی استوار در پرهیزگاری داشت و مورد اعتماد و اطمینان همگان بود و در شجاعت و فضل، گوی‌سبقت از همگان ربوده بود و سرآمد روزگار خود بود. 

کارمندسالاری‌؛ بلای جان ادبیات پایداری

کامران شرفشاهی‌؛ شاعر پیشکسوت دفاع‌مقدس در گفت‌وگو با «جام‌جم» سیاست‌زدگی و باندبازی را موانع ظهور استعدادهای ادبی دانست

کارمندسالاری‌؛ بلای جان ادبیات پایداری

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸ | نظر

دوستی دیرینه مان را با دیداری که تازه کردیم؛ جلا دادیم و بارها در جام جم گفت: چه روز زیبایی است چه روز خوبی! بس‌که دیدار آشنا به وقت شیرین‌مان روشنی بخشید و دوستان روزهای دور از قضای نیک الهی، دیدار یکدیگر را سرشاری بخشیدند. با کامران شرفشاهی از دلایل شکوهمندی ادبیات فارسی و فضای خنثی و میان‌مایه‌ای که این‌روزها دچارش شده، صحبت کردیم. به اوج ادبیات پایداری و سردمداری ایران در جهان اسلام در این باره پرداختیم که تحسین شاعران عرب را در پی داشت اما اکنون انگار فضا دیگرگونه شده! شور ستیهنده شعر اعتراض دیگر در رگ‌و‌پی مخاطبان اسب نمی‌تازد زیرا شعری که چنان شورآفرین باشد تا خون را به خروش درآورد و قلب را به تپش بیندازد، انگار آفریده نمی‌شود اما چرا؟ چرا دیگر شاهد طلوع جریان‌های مستمر ادبی نیستیم و منتظر نشر فلان مجموعه شعر یا فلان شعر از این یا آن شاعر نیستیم! با ما این گفت‌وگوی منتقدانه را بخوانید. 

موسیقی کلاسیک، راهی دشوار اما عاشقانه

موسیقی کلاسیک، راهی دشوار اما عاشقانه

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷ | نظر

درروزهای اخیر، قطعاتی کلاسیک از آهنگسازان بزرگ را در تالار رودکی اجرا کرد. در این کنسرت که ۱۱ اردیبهشت‌ماه برگزار شد، آثاری از آهنگسازان بزرگ جهان مانند باخ، آنتونیو ویوالدی و نیکولو پاکانینی برای مخاطبان اجرا شد.