میکروب‌های گمنام

میکروب‌های گمنام

۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸ | نظر

میکروب‌ها در فرهنگ عامه شاید بار منفی داشته باشند اما آنها در واقع پایه و اساس حیات روی کره زمین را تشکیل می‌دهند. با وجود این‌که میکروب‌ها جهان را اداره می‌کنند و نقش کلیدی در تنظیم چرخه‌های جهانی مواد مغذی دارند، تنوع زیستی آنها هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

جاده یکطرفه دانشگاه و صنعت

جاده یکطرفه دانشگاه و صنعت

۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴ | نظر

بازدید استادان دانشگاه تهران از یک شهرک صنعتی در هفته گذشته، دوباره ارتباط ناکافی صنعت و دانشگاه در ایران را برای بسیاری یادآوری کرد. هرچند در برخی دوره‌ها تلاش‌هایی برای بهبود این ارتباط صورت گرفته، اما به‌دلیل نبود نگاه سیستماتیک و در مواردی عدم اجرای طرح‌های ارائه شده، بسیاری از برنامه‌ها فقط روی کاغذ باقی مانده‌اند.

آفتاب حیات بر تن صحرا

آفتاب حیات بر تن صحرا

۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸ | نظر

انرژی خورشیدی مدت‌هاست به عنوان یک راه حل کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی مورد استقبال قرار گرفته است؛ اما گاهی پرسش‌هایی در مورد تاثیرات زیست‌محیطی آن مطرح می‌شود. یک مطالعه پیشگامانه در چین نشان داده است پوشاندن بیابان‌ها با صفحات یا همان پنل‌های خورشیدی نه تنها انرژی پاک تولید می‌کند، بلکه اکوسیستم‌های شکننده را نیز احیا می‌کند. این کشف می‌تواند چگونگی درک ما از مزارع خورشیدی در مقیاس‌های عظیم را بازتعریف کند.

تکامل برای بقا

تکامل برای بقا

۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶ | نظر

از بلندترین کوه‌ها تا اعماق اقیانوس، نفوذ بشریت همه بخش‌های سیاره زمین را تحت تأثیر قرار داده است. انسان‌ها محیط‌زیست را به روش‌های مختلف و گاه غیرقابل بازگشتی تغییر داده‌اند و زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های بسیاری را تخریب کرده‌اند. تلاش‌های مختلف محیط‌زیستی و انواع آگاهی‌رسانی‌ها بی‌فایده بوده و جهان رو به نیستی گام بر می‌دارد.

ببینید | رژه سگ‌های رباتی

ببینید | رژه سگ‌های رباتی

۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱ | نظر

با ظهور هوش مصنوعی و فراگیر شدن ربات‌ های هوشمند باید منتظر افزایش چنین صحنه‌هایی باشیم؛ رژه سگ‌ های رباتی در هند!

نفرین تایتانیک

نفرین تایتانیک

۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱ | نظر

غرق‌شدن کشتی تایتانیک در ۱۵ آوریل ۱۹۱۲ میلادی (۲۶ فروردین ۱۲۹۱) در سواحل نیوفاندلند، یکی از فجایع دریایی تاریخ است که جان بیش از ۱۵۰۰ مسافر و خدمه کشتی را گرفت. بیش از یک قرن است که بحث تایتانیک مطرح بوده و پژوهش‌هایی درباره آن صورت گرفته اما هیچ‌گاه بقایای سرنشینان آن در محل غرق‌شدن کشتی پیدا نشده است.

در جستجوی بهترین مزه

در جستجوی بهترین مزه

۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹ | نظر

قهوه یک نوشیدنی بی‌نظیر است که طعم‌های متنوع و گوناگونی را پوشش می‌دهد. این گستردگی در مزه دانشمندان را بر آن داشته تا درجستجوی کشف بهترین و لذیذ‌ترین طعم قهوه دست‌به‌کار شوند و درکلاسی آموزشی،دانش و آزمایش‌های عملی رابا هم ترکیب کنند تا حس کنجکاوی جهانی را نسبت به یافتن بهترین طعم قهوه برانگیزند.

ناسا ۲۰۲۴ را گرمترین سال تاریخ اعلام کرد

ناسا ۲۰۲۴ را گرمترین سال تاریخ اعلام کرد

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴ | نظر

درحالیکه آتش سوزی وسیعی لس آنجلس را در بر گرفته، سازمان های دولتی آمریکا و سراسر جهان ۲۰۲۴ میلادی را به عنوان گرمترین سال تاریخ از سال ۱۸۸۰ میلادی تاکنون اعلام کردند.

رونمایی از ماهواره پارس ۲ در دهه فجر | پارس ۳ در حال ساخت است

معاون وزیر ارتباطات:

رونمایی از ماهواره پارس ۲ در دهه فجر | پارس ۳ در حال ساخت است

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸ | نظر

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره پارس ۳ در حال ساخت است، گفت: ماهواره سنجشی پارس ۲ که دارای قابلیت تصویربرداری سیاه و سفید با دقت بهتر از ۴ متر و ساخت شرکت صاایران است، دهه فجر رونمایی خواهد شد.  

جیغ بنفش بیخ گوش ما!

جیغ بنفش بیخ گوش ما!

۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱ | نظر

آمارهای تازه منتشر‌شده جهانی نشان می‌دهد ایران و کشورهای منطقه در دهه‌های آینده با افزایش دمای هواوکاهش بارندگی رو‌به‌رو خواهند بود. بی‌تعارف‌تر که باشیم باید بگوییم در یک دهه آینده دمای هوا به میزان ۲.۶درجه سانتیگراد افزایش و بارندگی‌ها تا ۳۵ درصد کاهش خواهد یافت.

وقتی سلول‌ها مغرضانه رفتار می‌کنند

وقتی سلول‌ها مغرضانه رفتار می‌کنند

۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵ | نظر

یکی از پرسش‌های مهم در حوزه علم ژنتیک این است که چرا برخی افراد مبتلا به جهش‌های ژنتیکی بیماری‌زا، بدون علایم باقی می‌مانند و به بیماری‌ای که ژن‌هایش را دارند، مبتلا نمی‌شوند؟ تحقیقات جدید نشان می‌دهد که در خانواده‌هایی که دارای اختلالات ژنتیکی هستند، شدت بیماری را غالباً نسخه فعال یک ژن تعیین می‌کند. این یافته‌ها پارادایم‌های ژنتیکی سنتی را به چالش می‌کشند و رویکردهای جدیدی را برای تشخیص و درمان بیماری‌های ارثی پیش می‌گذارند.