بازار سهام منتظر اقدام عاجل دولت
بازار سهام پس از رشدهای حبابی سال ۱۳۹۸ و چهار ماه نخست سال ۱۳۹۹، دیگر روی خوش به خودش ندید. روزهایی که رئیسجمهور وقت مردم را به بورس دعوت کرد، اما هیچ شرایطی برای این موضوع فراهم نشد.
بازار سهام پس از رشدهای حبابی سال ۱۳۹۸ و چهار ماه نخست سال ۱۳۹۹، دیگر روی خوش به خودش ندید. روزهایی که رئیسجمهور وقت مردم را به بورس دعوت کرد، اما هیچ شرایطی برای این موضوع فراهم نشد.
در سالهای اخیر با وجود ارائه تسهیلات فراوان به دو انحصارگر بازار خودرو شاهد بودیم ایران خودرو و سایپا نتوانستهاند نه فقط میزان تولیدات و عرضه محصولاتشان را آنچنان که باید و شاید در بازار افزایش دهند که از آن مهمتر کیفیت محصولاتشان هم روز به روز ضعیفتر شده است.
اهمیت خصوصی سازی در کشورمان بر هیچ کس پوشیده نیست. وفق اصل 44 قانون اساسی، اقتصاد کشور به سه حوزه عمومی، خصوصی و تعاونی تقسیم می شود و این تفکیک و تمایز، اگر با مصادیق عینی و کامل همراه باشد، موفقیت کشور در عرصه اقتصاد درون زا را تضمین می کند.
مسکن در کلانشهرها بیش از ۵۰درصد سهم سبد خانوار را به خود اختصاص میدهد. کاهش قدرت خرید مردم باعث شده بخشهای دیگر مانند پوشاک، آموزش و تفریح در سبد هزینه سهم کمرنگتری داشته باشند.
خروج از اقتصاد تکمحصولی(صادرات نفت)نیازمند توسعه صادرات غیرنفتی است که در سه دهه گذشته مورد توجه قرار گرفته، اما تاکنون نتوانستهایم ازظرفیتهای کشور در جهت افزایش صادرات غیرنفتی و تابآوری اقتصاد ایران استفاده کنیم که دلایل مختلفی دارد؛ هرچند صادرات غیرنفتی کشور افزایش داشته،ولی همچنان باظرفیتهای کشور فاصله معناداری دارد.با این حال یکی ازحوزههای مهم و تأثیرگذار بر تولید رشد داخلی، صادرات غیرنفتی است که میتواند از مجاری مختلفی،بر تولیدناخالص داخلی اثرگذار باشد.
بررسی عملکرد بودجه سال جاری نشان میدهد درچهارماهه نخست امسال تنها ۷۷درصد منابع محقق شده است.درواقع در این مدت۲۳درصدکسری درآمد اتفاق افتاده که بخشی ازآن دربخش مالیات مشاهده میشود.البته بایدتوجه داشت تیرماه زمان اظهارنامههای مالیاتی است ودرآمد این سازمان در ماههای بعدی افزایش خواهد داشت.
مثبتشدن تراز تجاری و توسعه صادرات در کشور، نیازمند مدیرانی است که درکنار وجود مشکلات متعدد تحریمی و... با کنارزدن مشکلات داخلی، مسیر کالاهای ایرانی را به بازارهای خارجی هموار کنند تا عواید ناشی از صادرات متوجه همه مردم شود.
واردات کالاهای مشابه داخلی دیگر مشکلی ندارد. ماجرا از این قرار است که بندی در برنامه ششم توسعه مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهای مشابه داخلی وجود داشت اما در برنامه هفتم حذف شده است. موضوعی که میتواند تولید داخل را با چالشهای اساسی روبهرو کند.
آمار نقش مهمی در تصمیمگیری و سیاستگذاری در کشورها دارد، با این حال آمارها باید دقیق و درست باشد، در غیر این صورت کشور را از اهداف تعیینشده در اسناد بالادستی دور خواهد کرد. مرکز آمار ایران براساس قانون، مرجع رسمی اعلام آمار در کشور است، اما برخی به آمارها انتقاد وارد میکنند که مثلا عدد فلان شاخص در جامعه حس نمیشود.
آیا تهران گرانترین شهر دنیا از نظر شاخص خرید خانه است؟ این ادعا را چگونه میتوان ثابت کرد؟ وضعیت خرید خانه در سایر شهرهای جهان چگونه است؟