برکت غذای ایرانی

بررسی فرهنگی و جامعه‌شناختی غذاهای سنتی ایرانی

برکت غذای ایرانی

۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶

آش، آبگوشت، اشکنه یا کله‌جوش‌؛ اینها حکایت غذاهای سنتی ایرانی است که ترکیب و تلفیق مزه‌های بی‌نظیر و مواد غذایی پرخاصیتی است که در کنار یکدیگر می‌توانند معجون کاملی از تغذیه و سلامت را به ما ارائه دهند، اما ماجرای غذاهای سنتی ایرانی و عطر خوشایند دستپخت مادر و مادربزرگ در خانه فقط و فقط حکایت خوردن یک خوراک خوش‌عطر و طعم نیست!

هجمه فست‌فودها به سفره ایرانی

هجمه فست‌فودها به سفره ایرانی

۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱

در شرایطی که هرکدام از ما به نوعی ‌دنبال رژیم‌گرفتن و لاغرشدن هستیم، فست‌فودها و غذاهای آماده‌ در هجمه‌ای سنگین به سلامت، روز به روز ما را فربه‌تر می‌کنند.

 چاشنی احساس

 چاشنی احساس

۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵

در فرهنگ ایران‌زمین، آشپزی هنری ارزنده است. شادابی، تندرستی و توانایی انجام کارها، مقاومت در برابر بیماری‌ها، تولید‌مثل و طول عمر اعضای خانواده همگی در گرو برنامه‌ریزی صحیح غذایی است.

طعم یک پلوی مخلوط دریایی

فوت و فن‌های یک میگو پلوی خوش عطر و طعم

طعم یک پلوی مخلوط دریایی

۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹

میگو پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه از معروف‌ترین غذاهای استان‌های جنوبی کشورمان است و بهترین میگو پلو در جنوب کشور متعلق به استان بوشهر است.

خورشی ترش و ملس

همه فوت و فن‌های پخت یک خورش فصلی خوشمزه

خورشی ترش و ملس

۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷

خورش غوره یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که علاوه بر این‌که طعم بسیار خوبی دارد، به‌دلیل وجود غوره برای سلامتی بدن نیز مفید است.توصیه می‌کنیم کسانی که به غذاهای ترش علاقه‌مندهستند، این خورش خوشمزه را امتحان کنند.

نچسب‌های خطرناک‌!

برای استفاده از ظروف نچسب در پخت‌و‌پز چه نکاتی را باید رعایت کنیم

نچسب‌های خطرناک‌!

۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶

بی‌تردید موقع آشپزی‌کردن و پخت‌و‌پز غذا،به‌خصوص سرخ‌کردن غذاهایی مانند کوکو و کتلت هیچ چیزی به اندازه چسبیدن غذا به ماهیتابه ناخوشایند نیست.چسبیدن غذا،هم شکل و شمایل غذایی را که پخته‌ایم از بین می‌برد و هم می‌تواند روی مزه آن تاثیر منفی بگذارد،به همین خاطر است که اغلب ما ترجیح می‌دهیم برای سرخ‌کردن این نوع غذاها یا حتی پختن پلو و غذاهایی که ترجیح می‌دهیم قالبی در بیاید از ظروف نچسب یا تفلون استفاده کنیم؛ قابلمه‌ها و ماهیتابه‌هایی که اگرچه کارما رابرای پخت‌وپزبسیار آسان می‌کند،اما کارشناسان استفاده از آنهارا زیادتوصیه نمی‌کنندبه‌خصوص اگر این تفلون‌ها خط وخش بردارد.

هم رشته هم پلو

همه فوت و فن‌های پخت یک رشته‌پلوی خوش عطر و طعم

هم رشته هم پلو

۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲

رشته‌پلو یکی از انواع غذاهای ایرانی است که قدمت بالایی نیز دارد. رشته‌پلو یکی از انواع پلوهای طبخ شده در آشپزی ایرانی است و گمان می‌رود اولین بار همدانی‌ها این غذای خوش طعم را طبخ کرده‌اند. امروز اما در سراسر ایران رشته‌پلو به عنوان یک غذای سنتی و لذیذ پخته و مصرف می‌شود. این غذا برای نذری دادن هم گزینه خوبی به شمار می‌رود.

نذری خوش عطر و زعفرانی

تمام فوت‌و‌فن‌های پخت یک شله‌زرد نذری خوش عطر و طعم

نذری خوش عطر و زعفرانی

۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸

شله‌زرد یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به‌عنوان دسر هم شناخته می‌شود، البته امروزه بیشتر به‌عنوان پیش‌غذا تهیه می‌شود. نکته جالب در مورد شله‌زرد این است که مانند غذاهایی مثل قیمه و عدس‌پلو به‌عنوان یک غذای مناسبتی شناخته می‌شود و به همین دلیل معمولا در مناسبت‌های خاص مذهبی به‌عنوان نذری به مقدار زیاد طبخ می‌شود.

فینگر فودی سنتی با برگ انگور

همه فوت‌و‌فن‌های پخت دلمه برگ مو

فینگر فودی سنتی با برگ انگور

۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴

دلمه برگ مو یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و معروف است که این روزها با برگ‌های تازه و سر سبز درختان انگور می‌توان این غذای خوشمزه و خوش قیافه را تهیه کرده و از عطر و طعم آن لذت برد. در واقع دلمه برگ مو یک فینگر فود سنتی است.

بایدها و نبایدهای خوراکی برای شب‌امتحان

در ایام امتحانات باید به چه نکات تغذیه‌ای برای بچه مدرسه‌ای‌ها توجه کرد؟

بایدها و نبایدهای خوراکی برای شب‌امتحان

۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳

تغذیه مهم است به‌خصوص در ایام امتحانات‌! ‌همیشه پدر‌و‌مادرها و به‌خصوص مادرها حساسیت ویژه‌ای روی خورد و خوراک فرزندان‌شان دارند و تمام هم و غم خود را به‌کار می‌گیرند تا بتوانند فرزندان‌شان را به‌خوبی تغذیه کنند و به قول خودمانی به آنها خوب رسیدگی کنند.

۱بعدی