دلیل رونمایی از چهره مخوف ساواک چیست؟

دلیل رونمایی از چهره مخوف ساواک چیست؟

۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۷

پرویز ثابتی رئیس مخوف اداره سوم ساواک که پرونده سیاهی در سرکوب انقلابیون در دوره شاه دارد و سال‌ها گوشه نشینی اختیار کرده بود این روز‌ها خبر می‌رسد که از زندگی پنهانی دست برداشته و اکنون قصد مانور‌های نمایشی در عرصه رسانه‌ای دارد.

تامین منافع آمریکا در راستای پیمان سنتو

تامین منافع آمریکا در راستای پیمان سنتو

۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۰

در ۲۹ آبان ۱۳۳۴ کنفرانس کشور‌های عضو پیمان بغداد با شرکت نخست‌وزیران ایران، ترکیه، عراق، پاکستان، انگلستان و وزیر خارجه امریکا در بغداد به ریاست نوری سعید نخست‌وزیر عراق افتتاح شد.

 قتل عام ۴۹ روستایی در کمال خونسردی

جنایات صهیونیست‌ها در کفرقاسم چگونه صورت گرفت

 قتل عام ۴۹ روستایی در کمال خونسردی

۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۳

۶۷ سال پیش نظامیان رژیم صهیونیستی در جنایتی آشکار ۴۹ تن از مردان، زنان و کودکان مظلوم فلسطینی را در روستای کفرقاسم به خاک و خون کشیدند.

اولین اعزام دانشجویان ایرانی به فرنگ

اولین اعزام دانشجویان ایرانی به فرنگ

۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱

در اجرای قانون مصوب یکم خرداد ۱۳۰۷، دوازدهم مهرماه همان سال نخستین دسته دیپلمه‌های برگزیده شامل افرادی، چون علی شایگان، مهدی بازرگان، مهدی آذر، کریم سنجابی، احمد رضوی کرمانی، محمدعلی ملکی، رضا رادمنش، خلیل ملکی، عبدالله ریاضی، لطفعلی صورتگر، غلامعلی فریور  روانه اروپا شدند و بسیاری از آنان بعد از بازگشت به وطن از جمله سیاستمداران و دولتمردان کشور شدند.  

چگونه تلویزیون وارد خانه‌های مردم ایران شد؟

۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۲

ساعت پنج بعد از ظهر روز جمعه یازدهم مهر ۱۳۳۷ بود که برای اولین بار تلویزیون در تهران کار خود را شروع کرد و اکنون که ۶۵ سال از آن ماجرا می‌گذرد نگاهی داریم به نحوه ورود این رسانه به خانه‌های مردم ایران.

نورچشمی رضا شاه چگونه در زندان به قتل رسید؟

نورچشمی رضا شاه چگونه در زندان به قتل رسید؟

۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۱

در روز نهم مهر ۱۳۱۲ عبدالحسین تیمورتاش ملقب به مُعَزِّزُ المُلک و سردار معظم خراسانی مرد قدرتمند دوران پهلوی که روابط نزدیکی با رضا شاه داشت و از طریق نقش آفرینی در مجلس موسسان سهم مهمی در انقراض سلسله قاجار داشت در پی سوءظن و بدگمانی پهلوی اول و مدت‌ها تحمل زندان کشته شد.

صدام؛ غول چراغ آمریکا

روایتی از به‌هم‌رسیدن منافع صدام و آمریکا برای حمله به ایران

صدام؛ غول چراغ آمریکا

۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶

سابقه‌ منازعات مرزی ایران و عراق، به سال‌های دور پیش از انقلاب برمی‌گشت. این منازعات، در دوره پهلوی دوم و در سال۱۳۴۸ وارد دوره‌ جدیدی شد که حاصل آن، قرارداد۱۳۵۴ الجزیره بود. دراین عهدنامه، نه‌فقط موارد اختلاف حل‌و‌فصل شده بود، بلکه درباره پیگیری و رفع هر‌گونه اختلاف دیگری که ممکن‌بود برسر اجرای مفادقرارداد رخ بدهد نیز تعیین‌تکلیف شده بود. به‌علاوه، دولت عراق به رهبری صدام، همواره از این رویداد با برداشتی مثبت سخن می‌گفت و آن را اقدامی واقع‌بینانه در جهت منافع اساسی کشور و ملت عراق معرفی می‌کرد. اما چه شد که صدام در ۲۶شهریور۵۹، این عهدنامه را پاره کرد و به ایران اعلام جنگ داد؟

پایان قیام پنج ماهه شیخ محمد خیابانی

پایان قیام پنج ماهه شیخ محمد خیابانی

۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۸

 در ۲۱ شهریور ۱۲۹۹ قیام پنج ماهه آذربایجان علیه استبداد داخلی و استعمار خارجی با شهادت شیخ محمد خیابانی رهبر این حرکت مردمی ناکام ماند.

رئیسعلی؛ پاسدار هویت ملی

رئیسعلی؛ پاسدار هویت ملی

۱۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۴

مردم ایران روز ۱۲ شهریور را با نام روز مبارزه با استعمار انگلیس می‌شناسند.  روز که  یادآور شهادت رئیسعلی دلواری قهرمان مبارزه با نیرو‌های متجاوز انگلیسی است.

اجرایی کردن اصل چهار ترومن با هدف تغییر اجتماعی در ایران

اجرایی کردن اصل چهار ترومن با هدف تغییر اجتماعی در ایران

۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۰

در دهم شهریور ۱۳۳۲ لویی هندرسن سفیر آمریکا در ایران در یادداشتی به فضل الله زاهدی نخست وزیر ایران آمادگی دولت آمریکا را برای پرداخت بیست و دو میلیون و چهارصد هزار از طریق اصل چهار ترومن به ایران اعلام کرد.  

قبلی۲بعدی