مرگ شاه 9 ساله و شتاب زوال امپراطوری ساسانی

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰

27 اپریل سال 630 میلادی (هفتم اردیبهشت) اردشیر سوم، شاه 9 ساله ایران از دودمان ساسانیان به طرزی مرموز درگذشت و شهربراز، اِران سپهبد (اِران به کسر الف اول = ایران) ژنرال نامدار ایران و سرداری که با شکست دادن رومیان، سوریه و فلسطین را به قلمرو ایران بازگردانیده بود و صلیبی را که مسیح بر آن میخکوب شده بود به تیسفون فرستاده بود امور سلطنت را راسا به دست گرفت تا از زوال امپراتوری (ایرانشهر) جلوگیری کند. وی قبلا نایب السلطنه اردشیر خردسال بود. برخی از مورخان نوشته اند که شهربراز اردشیر سوم را کشت تا شاه ایران شود.

آمریکای ناجی؛ آمریکای امپریالیست

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۷

ایالات متحده‌ی آمریکا پس از قوت‌یابی به‌عنوان یک قدرت هژمون در عرصه‌ی روابط بین‌‌‌‌الملل، از کشوری بی‌‌‌‌طرف، بی‌غرض، ناشناخته و جذاب برای جامعه‌ی ایران، به زیاده‌خواهی مستکبر زیر پوشش شعارهای دلچسب و فریبا بدل شد.

پایان یک دودمان با خودکشی یک امپراتور

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰

19 مارس سال 1644 میلادی «سی سانگ» امپراتور وقت چین از دودمان مینگ پس از این که شنید یک مقام این کشور از راه خیانت یکی از دروازه های پکن را به روی نیروهای شورشی «لی زی چنگ» که شهر را محاصره کرده بودند گشوده و شورشیان وارد شهر شده اند خودکشی کرد.

اقتصاد مقاومتی در دوران مشروطه

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰

یکی از بزرگانی که در عرصه جهاد اقتصادی دارای سابقه طولانی و دور و البته افتخار آمیزی است، آیت الله آقا شیخ محمد تقی اصفهانی از مراجع قرن 14 و علمای طراز اول ایران و شهر اصفهان است.

روایت سفیر فرانسه از رقابت روس و انگلیس در جنبش مشروطه

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰

«اوژن اوبن» سیاستمدار و دیپلمات فرانسوی از نوامبر 1905 تا ژوئن 1907 سمت سفارت کشورش را در تهران بر عهده داشته و از جمله انقلاب مشروطیت ایران را از نزدیک شاهد بوده است. کتاب «ایران امروز» حاصل تحقیقات وی درباره ایران طی مدت زمانی است که عهده‌دار سفارتخانه کشور خود در تهران بوده است.

ماجرای چنار عباسعلی

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸

آورده اند که حرمسرای عریض و طویل" ناصرالدّین شاه" هر روز شاهد دعوا و رقابت های پنهان و آشکار بود، روزی کنیز یکی از بانوان حرم، مرتکب خلافی می شود و از آن رو که می دانست بانو عصبانی خواهد شد و تنبیهش می کند، تا قبل از آنکه خبر به او رسد خود را به" ری" رسانده و در" عبدالعظیم" بست می نشیند

سند ازدواج ایرانیان باستان چگونه بود؟

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴

مجموعه‌ای از اسناد در جایی به نام کوه مغ در قلعه‌ای پنهان شد، که پس از هزار و دویست سال در قرن گذشته کشف شد. از میان این متون، طولانی‌تر از همه سند ازدواجی است که به خوبی گویای تمدن ایرانیان کهن و نوع روابط میان زن و مرد در ایران شرقی باستان است.

روز تاسیس رژیم صهیونیستی، روز نکبت / عکس

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۰

14 می 1948 روزی است که قیومیت بریتانیا بر فلسطین به پایان رسید اما رژیم صهیونیستی با اعلام موجودیت خود نزیدک به هفت دهه اشغالگری را آغاز کرد.

روزی که ایران دارای قانون وظیفه عمومی شد

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰

در مهر ماه سال 1305 هجری خورشیدی در تهران اعلام شد که از دهم آبان همان سال (31 اکتبر 1926) قانون نظام وظیفه عمومی در ایران به اجرا درمی آید و پسران 18 ساله به بالای ایرانی مشمول خدمت سربازی خواهند بود و این خدمت ملی دو سال طول خواهد کشید.

روند ترویج بهائیت در دوره پهلوی

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰

آغاز حکومت رضاشاه مصادف با رهبری شوقی‌افندی، رهبر بهاییان بود و به نظر می‌رسد شاه نظر بسیار مساعدی نسبت به این فرقه داشت، به طوری که یکی از افسران بهایی را به عنوان آجودان مخصوص ولیعهد خود انتخاب کرد.

قبلی۱۲بعدی