«بردن و آوردن گوسفندها ماجراهای فراوانی داشت»

خاطرات ایام کودکی رئیس جمهور از زبان خودش

۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۳

قدیمی‌ترین‌ خاطراتی‌ که‌ من (حسن روحانی) از دوران‌ کودکی‌ خودم‌ به‌ یاد دارم‌، مربوط‌ به‌ سال‌ 1331 و چهار سالگی‌ام‌ است‌. پدرم‌ در این‌ سال‌ به‌ حج‌ مشرف‌ شده‌ و من‌ منظره‌ی‌ خداحافظی‌ با پدرم‌ و همچنین‌ مراسم‌ استقبال‌ از وی‌ موقع‌ بازگشت‌ از خانه‌ی‌ خدا را به‌خوبی‌ به‌ خاطر می‌آورم‌.

رئیسعلی دلواری سردار مبارزه با استعمار انگلیس

۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲

رئیسعلی دلواری پسر زائر محمد و خانم شاهی (شهین) بود. زائر محمد کدخدای دلوار مردی متدین، که فرزندانش را بر اساس احکام اسلامی تربیت نمود. وی همزمان با آغاز جنگ جهانی اول در کنار فرزندش رئیسعلی و دیگر مردم تنگستان به جنگ با قوای انگلستان پرداخت. البته زائر محمد بیشتر در تدارکات جنگ کمک می‌کرد و کمتر در درگیریها شرکت می‌نمود. پس از شهادت فرزندش رئیسعلی، به وی لقب معین‌الاسلام اعطاء شد.

نگاهی به زندگی آیت‌الله قاضی طباطبایی

شکوه ایثار

۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷

آیت‌الله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی سال 1331 قمری/ 1293 شمسی در خاندانی قدیمی از سادات طباطبایی در تبریز به دنیا آمد.

شریح قاضی کیست؟

۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۳

قاضی معروف کوفه، وابسته به دربار اموی بود. شریح بن حارث، در اصل یمنی بود و در زمان عمر به قضاوت کوفه منصوب شد و مدت 60 سال این شغل را داشت، جز در ایام عبدالله زبیر که سه سال این کار را ترک کرد و در ایام حجاج، دست از این کار کشید و خانه نشین شد تا زمان مرگش در سال 97 یا 98 هجری، که عمرش بیش از صد سال بود.

اعتراض به تعطیل امر به معروف

۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸

شیخ محمدتقی بافقی‌یزدی فرزند بازرگانی به نام حاج محمدباقر ​ سال 1292ق در شهر بافق به دنیا آمد. او تا چهارده سالگی تحت پرورش و تربیت پدر خود قرار داشت و سپس به یزد رفت تا تحصیلات حوزوی خود را کامل کند. پس از 14 سال تحصیل در یزد عازم نجف شد و تحصیلات خود را در فقه و اصول ادامه داد. شیخ محمدتقی پس از 17 سال اقامت در نجف به ایران بازگشت و در شهر قم در محله باغ پنبه سکنی گزید .

زندگی‌نامه آیت‌الله مهدوی‌کنی از زبان خودش

۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹

آیت‌الله مهدوی کنی طی مصاحبه‌ای در سال ۸۶ به بیان شرح زندگی‌نامه و فعالیت‌های خویش پرداخته است.

روزنامه نویس ناصرالدین شاه که بود؟

۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸

محمدحسن خان (1313- 1256ق)، ملقب به «اعتمادالسلطنه»، «صنیع‌الدوله» و «مؤتمن‌السلطنه» نویسنده، و سیاستمدار نامدار عصر ناصری و صاحب تألیفات بسیاری در زمینه های گوناگون بود. مادرش «خورشید خانم» و پدرش «حاجی علیخان مقدم مراغه‌ای» ــ حاجب‌الدوله ــ فراشباشی ناصرالدین شاه و قاتل امیرکبیر بود. 1 وی در روز 21 شعبان 1256ق، در تهران زاده شد.

آیت الله کمره ای منادی وحدت اسلامی/ عکس

۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۵

آیت الله حاج میرزا خلیل کمره ای(قده) از عالمان پرسابقه و منادیان وحدت اسلامی بود که سالیان طولانی در تهران به خدمات دینی اشتغال داشت. او به دلیل گرایش دیرین خود به اتحاد مذاهب اسلامی، با تشکل‌ها و کانون‌های مختلف در جهان اسلام مرتبط بود و در کنگره‌های متعددی با حضور متفکران اسلامی در پاکستان و مصر شرکت نمود.

مبارزات آیت‌الله سیدمرتضی پسندیده به روایت اسناد ساواک

۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱

یکی از چهره های انقلابی که در دوران تبعید امام خمینی در پیشبرد اهداف نهضت و انتقال مواضع امام به انقلابیون موثر بود آیت الله سید مرتضی پسندیده است.

عین‌الدوله و مشروطه

۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۵

بازنگری بیطرفانه تاریخ معاصر و بخصوص نهضت مشروطه و بازیگران آن امری بسیار ضروری است. در صحنه انقلاب مشروطه ایران، بازیگران گوناگونی نقش بازی کردند که یکی از آنان عبدالمجید میرزا عین‌الدوله است. جمله معروفی هست که هر انقلابی فرزندان خود را می‌بلعد، خلاف این نیز صادق است که در هر انقلابی دشمنان آن، به مقامات بالا دست پیدا می‌کنند، عین‌الدوله نماد بارز همین مدعاست.

قبلی۱۱بعدی