در گفتوگوی نوجوانه با رییس صداوسیما مطرح شد:
شبکه امید حذفشدنی نیست
دکتر پیمان جبلی در چهارمین روز نمایشگاه رسانههای ایران به شایعاتی پیرامون حذف یک شبکه تلویزیونی پاسخ داد.
دکتر پیمان جبلی در چهارمین روز نمایشگاه رسانههای ایران به شایعاتی پیرامون حذف یک شبکه تلویزیونی پاسخ داد.
شاید بتوان نمایشگاه مطبوعات را نمایشگاهی برای مطالبهگری وبررسی دانست.دراین نمایشگاه چهرههای متفاوت سیاسی و اجتماعی نقطهنظرات متفاوت خودرادرموردرسانه ومسائل اینچنینی ارائهدادند.
شایدتاهمین ۵۰سال قبل، اینکه در لحظه از همه اتفاقات و مسائل خبردار شویم خیلی دور از ذهن بود. اما امروزه با کمک رسانههای اجتماعی، دنیا در حد یک دهکده کوچک شده است و سرعت انتقال یک خبر به اندازه سرعت پیچیدن خبر در یک دهکده است. تبدیل شدن دنیا به یک دهکده جهانی از ابتدای تاریخ جهشی بزرگ در پیشرفت فناوری و رسانهها بهشمار میرود. این تحولات تأثیرهای خیلی زیادی بر زندگی انسانها، حیوانات و حتی زیست ذرهبینی داشته است.
از زمان آدم و حوا تا به امروز و این لحظه، بشر همواره از وسیلهای برای برقراری ارتباط استفاده میکرده تا بتواند پیام خود را به دیگران برساند. پس او بیجهت اشرف مخلوقات نامیده نشده است. او در ابتدای آفرینشاش با جانوران تفاوت زیادی نداشت زیرا اطلاعات را به شیوه آنان مبادله میکرد؛ یعنی از طریق لمس کردن، حرکات چهره و... اما برای روحیه کنجکاو و ناآرام او، این وسایل ابتدایی، ساده و ناکافی بود و نمیتوانست نیازهای او را بر طرف سازد.
دیر رسیدم. قرار بود گزارش روز اول نمایشگاه مطبوعات را بنویسم و سروقت نرفتن، یعنی فاجعه! با دستپاچگی خودم را به غرفه روزنامه جامجم رساندم. میز نوجوانه ازهمان دور، پرشور بهنظرمیرسید. اعضای تحریریه، مشغول صحبت با بازدیدکنندگان نوجوان بودند و درمورد نحوه همکاری با ضمیمه و صفحه قلمرو برایشان توضیح میدادند. گاهی هم صدای جیغریزی از یک سو بلند میشد که این یعنی دو نفر از نویسندههایی که در گروه صفحه قلمرو باهم دوست شده بودند، همدیگر را دیدهاند. فضا صمیمی بود و جو دلچسب!
قرار ما نوجوانهایها در مصلی امام خمینی(ره)، شبستان، راهرو اصلی، غرفهی روزنامه جام جم
بیشتر ازاین که مسالهاش را بگذاریم زیر ذرهبین، اسلحه را به سمتش گرفتهایم ومدام مجبورش میکنیم عقب نشینی کند و برود توی جزیره تنهایی اش. نوجوان را میگویم؛ از نادیده گرفتنش درجامعه و خانواده بگیر تا رسانه و سیاست، ازکج سلیقگیهای رفتاری در مدرسه و تعامل با معلمان تا فامیل، خلاصه نوجوان یا متهم بوده است یا نامرئی! قلمرو یعنی محل روان بودن قلم، دهخدا میگوید تاهرجایی که پادشاه قلم و امرش کارگشا باشد، قدیمترها به آن قلمرو میگفتند. اسم صفحه اول نوجوانه را گذاشتیم قلمرو که نشان بدهیم برای ما اعضای تحریریه، دغدغهها و مطالبات نوجوانان اهمیت دارد؛ اما اصولا چندجای کار باهم در این حوزه میلنگد. مثلا خانواده، جامعه، مسئولان، مدرسه و مهمتر از همه خودشان