شبی با شهید نیلفروشان که در عمیقترین سیاهچال تاریخ، فانوس گیراند
انگشتر سلیمان از حلبچه تا لبنان
ننه تو رو چه به چمران...عباس دستهایش را باز کرد. لبخند بامزهای زد. ننه چمران روی من حساب باز کرده، از لبنان آمده منو ببینه.
ننه تو رو چه به چمران...عباس دستهایش را باز کرد. لبخند بامزهای زد. ننه چمران روی من حساب باز کرده، از لبنان آمده منو ببینه.
تیزر فرهنگی «حزب الله زنده است»، جدیدترین اثر مرکز هنری رسانهای نهضت، در مراسم شانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت رونمایی شد.
پاییز آمد خواننده را با روحیات زنی مبارز و مجاهد، ازکودکی تا بزرگسالی آشنامیکندوبا چینش و نوشتاری روان، پیشزمینهای میسازد تا مخاطب با رنج و محنتی که فخرالسادات جوان، همسر شهید یوسفی پس از شهادت سردار متحمل میشود را بهتر درک کند. مقاومت این زن وسرچشمه استقامت او، الگوی بیمثالی برای جوانان است و پاسخ قابل تأملی به شبهات ذهنی مخاطب درخصوص دفاع و مقاومت عرضه میکند؛اینکه چگونه همسرعاشق وجوان این قصه،فراق معشوقش را تاب میآورد؟
شهدای دفاع مقدس، دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی راهم دیده بودند وبههمین منظور نسبت به طاغوت و ظلم درک عمیقی داشتند و نمیتوانستند در برابر هیچ ظلمی ساکت بمانند؛ از این رو، با تمام جان از انقلاب اسلامی و آرمان آن دفاع میکردند. زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد، افراد انقلابی و متعهد از همه زندگی خود گذشتند و با انتخاب سبک زندگی متفاوت و از خودگذشتگی غیرقابلوصف، راهی جبهههای مبارزه شدند و امام خمینی(ره) و منش پیامبرگونه ایشان را الگو قرار دادند.
نزدیک به چهار دهه از شهادت سردار احمد یوسفی گذشته است؛ شهیدی که همرزمانش او را مبارزی پاکباخته و شجاع درجبهههای نبرد توصیف میکنند و همسرش از او بهعنوان مردی خانوادهدوست، عاشقپیشه و روشنفکر و متعهد یاد میکند.
در کتاب پاییز آمد فرازهایی از زندگی پدر و مادرم روایت شده است و طبیعتا شاید اگر تمام زندگی آنها از دوران کودکی تا ازدواج و شهادت پدرم گفته میشد جلوههای عظیم و وجوه گستردهتری از آن زندگی را میدیدیم.
خداوند تبارک و تعالی بین تمام موجودات عالم، انسان را مختار آفریده است؛ قوه اختیار خداداده در انسان هم نفسی است هم مالی. آیات قرآن نیز در این رابطه مکرر است.
آشنایی من با شهید احمد یوسفی به قبل از دوران دفاع مقدس برمیگردد؛ در جریان حوادثی که پیش از جنگ تحمیلی در کردستان رخ میداد و کومله و حزب دموکرات کردستان تا مرز زنجان، آذربایجان غربی و کرمانشاه نفوذ کردند، شرایطی پیش آمد که تصمیم گرفتم پس از پیام حضرت امام (ره) به دفاع بپردازم. آن زمان من در یک خیاطی در تهران مشغول به کار بودم و امام خمینی (ره) پیامی مبنی بر آزادی شهرهای کشور از تصرف مزدوران خارجی و کومله صادر کردند. با شنیدن این پیام به زنجان رفتم و به سپاه مراجعه کردم. دبیرستان دخترانهای محل استقرار سپاه شده بود و من هم مانند سایرین وارد جمع شدم تا ببینم چه کاری از دستم برمیآید. در آن جمع همه لباس رزم و سپاهی به تن داشتند و من با کتوشلوار بودم! شهید یوسفی در دوران پهلوی سربازی رفته بود و ما که سربازی نرفته بودیم از مسائل نظامی سر درنمیآوردیم. شهید یوسفی و نیروهایش افراد را تقسیم کردند و در آن بین فقط من باقی مانده بودم که با کتوشلوار وسط حیاط مدرسه نشسته بودم.
رسانههای هنری برای تولید محتوا همواره بازخوانیای از وقایع روز را در دل خود دارند، اما همواره با تغییر روزها و رویکردها، همین آثار هنری میتوانند محتوای روزآمدتری را به ذهن مخاطبان خود متبادر کنند.
مطالعه و بررسی پیرامون رفتار ایرانیان با اسرای عراقی از موضوعهای مهم در حوزه دفاعمقدس بوده که مغفول مانده و کمتر به آن توجه شده؛ اسرایی که در ایران بهعنوان مهمان حضور داشتند.