جبر یا اختیار؟ مسأله این است

اگزیستانسیالیسم و تفکر سارتر در اثر «آخرین انتخاب» نوشته ژان‌پل سارتر

جبر یا اختیار؟ مسأله این است

۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸ | نظر

درذهن بسیاری ازما نام ژان‌پل سارتر به اگزیستانسیالیست گره خورده که هر دو وهم‌آور به نظر می‌رسند. یک جست‌وجوی اینترنتی و سطحی در مورد مفهوم اگزیستانسیالیسم ما را به این باور می‌رساند که زندگی بی‌معناست، اما با خواندن آثار شاخص این تفکر و مکاتب ادبی،هنری وفلسفی به این باور می‌رسیم که زندگی ممکن است بی‌معنا باشد تا وقتی که خود انسان با انتخاب‌هایش به آن معنا و مفهوم ببخشد.

کنسرت‌گذاری؛ ضرورتی فرهنگی

کنسرت‌گذاری؛ ضرورتی فرهنگی

۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰ | نظر

در چند دهه اخیر با پدیده کنسرت‌ خوانندگان لس‌آنجلسی در کشورهای همسایه ایران مواجهیم که در سال‌های اخیر رواج بیشتری  یافته است. مخاطبان قشر مرفه تا متوسط داخل کشور اصلی‌ترین مشتریان این رویدادها هستند؛ مخاطبانی که به قولی بین بد و بدتر دست به انتخاب زده‌اند و درگزینش بین موسیقی پاپ بی‌کیفیت و گاهی مبتذل داخلی و پاپ ضدفرهنگی لس‌آنجلسی، گزینه دوم را انتخاب کرده‌اند وباسفر به یکی از کشورهای همسایه، با یک تیر دو نشان زده‌اند؛هم کنسرت رفته‌اند هم با انواع تفریحات غربی و در تعارض با فرهنگ بومی ما از جمله استعمال مواد مخدر، مشروبات الکلی و روابط نامشروع و… در این تورها و کنسرت‌ها آشنا شده‌اند.

اعتقاد عملی آخوند خراسانی به ولایت‌فقیه

روایت تاریخ از کارنامه روحانیت(بخش چهل و هفتم)

اعتقاد عملی آخوند خراسانی به ولایت‌فقیه

۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹ | نظر

احکام صادره ازسوی آخوند خراسانی که دربخش پیشین ذکر شد،دقیقا مضمون همان روایاتی است که ولایت‌فقیه را اثبات می‌کند و علما و فضلایی مانند امام خمینی(رحمه‌ا...علیه) به آن استناد کرده‌اند. اگر آخوند خراسانی،حوزه امور عمومی را به مردم سپرده بود، هرگز نمی‌توانست از جنبه فقهی، این‌گونه سخن بگوید.

جادوی باغ کیانوش

جادوی باغ کیانوش

۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵ | نظر

«باغ کیانوش» به‌عنوان یک فیلم اول جذاب و پرکشش ضمن آن‌که حضوری موفق در جشنواره‌های فیلم فجر و کودکان و نوجوانان داشت، مخاطبان واقعی خودش را در میان تماشاگران و منتقدان پیدا کرد و به‌عنوان اقتباسی موفق از اثری ادبی، یک‌بار دیگر نشان داد که سینمای ایران چقدر می‌تواند از این‌گونه اقتباس‌های درست و سنجیده در گونه‌های مختلف سود ببرد و مخاطب جذب کند.

ظرافت‌های زنانه در مجلس روضه

روایت یک بانوی مداح و ذاکر اهل‌بیت(ع) از روضه‌خوانی برای سید‌الشهدا(ع)

ظرافت‌های زنانه در مجلس روضه

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴ | نظر

 تاریخ روایت می‌کند که تاریخ روضه‌خوانی در ایران به دوره صفویه باز می‌گردد. شاید از همان ایام در کنار مداحان و روضه‌خوانان مرد، زنان نیز دستی بر آتش بردند و در رثای امام حسین(ع) خواندند. اما در دوره قاجار و به همت قمر‌السلطنه دختر فتحعلی‌شاه قاجار تعزیه و روضه‌های زنانه در ایران رونق بیشتری گرفت و هویتی مستقل یافت. شعله عشق به حسین(ع) از روضه‌های تشریفاتی دربار گذر کرد و به خانه‌های مردم کشیده شد.

شلختگی به‌جای فانتزی

شلختگی به‌جای فانتزی

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶ | نظر

وقتی صحبت از ژانر فانتزی در سینمای ایران می‌شود، ممکن است فیلم‌های زیادی به ذهن‌تان بیاید اما وقتی قبل از ژانر فانتزی واژه کمدی قرار بگیرد،مسلما این لیست آب می‌رود و به کمتر از انگشتان یک دست می‌رسد.

نفوذی‌ها مشغول کارند!

نفوذی‌ها مشغول کارند!

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۰ | نظر

نفوذ و تبعات خطرناک آن ازهمان آغازین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی دربهمن ۱۳۵۷ تا تازه‌ترین بیانات مقام‌معظم رهبری در‌جمع پیشکسوتان و فعالان دفاع‌ مقدس و مقاومت درچهارمهرماه۱۴۰۳همواره درنگاه امامین انقلاب، امری مهم و هشداردهنده بوده و همواره بر آن تاکید داشته‌اند.

تلمود ریشه فرهنگی مدرنیته

برای درک درست جهان کنونی و تغییر رویکردهای استکباری باید نسبت تلمود، تفکر صهیونیستی و پروتستانیسم را شناخت

تلمود ریشه فرهنگی مدرنیته

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰ | نظر

گفتار رهبر مغزز دال بر سقوط و فروپاشی قطعی تمدن غرب، که مبتنی است بر تفقه قرآنی و نگاه خاندانِ وحی و وارسی عقلی و علمی و منطقی و تاریخیِ مستندشان، ما را به غور و واکاوی ژرف‌تری فرا می‌خواند.

تشکلی پویا برای تربیت آینده‌سازان

تشکلی پویا برای تربیت آینده‌سازان

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸ | نظر

چه می‌شود اگر دانش‌آموزان تنها به کلاس و کتاب محدود نشوند و بستری برای تجربه‌های واقعی و نقش‌آفرینی در جامعه داشته باشند؟ تشکل‌های دانش‌آموزی، جایی که شور و انرژی نوجوانان با آگاهی و مسئولیت اجتماعی درهم می‌آمیزد، می‌توانند آینده‌سازان جامعه راپرورش دهنداما آیا این تشکل‌ها توانسته‌اندمأموریت خودرا به‌درستی ایفا کنند و دانش‌آموزان رابه مسیر رشد،خلاقیت ومسئولیت‌پذیری هدایت کنند؟