
انرژی تجدیدپذیر را دریابیم
ایران با ۲۵۰۰ساعت تابش خورشید درسال،پتانسیل فوقالعادهای در زمینه انرژی خورشیدی دارد. برای تامین تمام برق ایران، به مساحتی معادل۶۸۰۳ مایل مربع پنل خورشیدی نیاز است که فقط ۱/۱درصد از مساحت کل کشور را شامل میشود.
ایران با ۲۵۰۰ساعت تابش خورشید درسال،پتانسیل فوقالعادهای در زمینه انرژی خورشیدی دارد. برای تامین تمام برق ایران، به مساحتی معادل۶۸۰۳ مایل مربع پنل خورشیدی نیاز است که فقط ۱/۱درصد از مساحت کل کشور را شامل میشود.
مدتی است که نوسانات تراز آب دریای خزر در صدر اخبار مرتبط با این پهنه آبی قرار دارد. این درحالیاست که چالشهای دیگری هم برای بزرگترین دریاچه جهان وجود دارد. مشکلات و معضلاتی که نهتنها اهمیت آن از نوسان تراز کمتر نیست، بلکه در مواردی بسیار بیشتر و مهمتر است. یکی از مهمترین آنها آلودگی سواحل دریای خزر است که از جانب کشورهای اطراف متوجه آن میشود.
خلیج فارس بهعنوان یک آبراهه استراتژیک و بینالمللی برای ایران و کشورهای منطقه خاورمیانه مطرح و از تنوع زیستی ارزشمندی برخوردار است.بههمینخاطر قوانین و مقررات داخلی و بینالمللی نیز بر حفظ اکوسیستم و محیطزیست آن تأکید دارند. ایران بیشترین طول همجواری با خلیجفارس و دریای عمان را داردکه به فراخور این همجواری میتواند بیشترین نقش درپاکسازی و جلوگیری ازآلودگی این اکوسیستم را داشته باشد.
جنگلهای ایران در حال ازبینرفتن است؛ درحالی که بیش از ۶۰ سال از تاسیس دانشکده جنگلداری(منابع طبیعی) میگذرد. دانشکدهای که قرار بود با تحقیق و پژوهشهای خود، برنامههای جامعی برای حفظ جنگلهای موجود و احیای مراتع ارائه کند، اما شواهد نشان میدهد حداقل طی یک دهه گذشته حتی یک طرح قابل اجرا به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ارائه نشده و با سوءمدیریتهایی که وجود دارد، بکرترین عرصههای زیستی در بدترین و ناپایدارترین حالت قرار دارند.
حال تالابها خوب نیست و دیگر نمیتوان آمار و گزارشها را کتمان کرد. ۷۰درصد مساحت تالابهای کشور خشکشده و از مساحت ۳.۴میلیون هکتاری این اکوسیستمها چیزی حدود ۴۳درصد به منشأ و کانون گردوغبار تبدیل شدهاند.
یکی از مهمترین پیشنیازها برای تامین امنیت غذایی، فراهمکردن زیرساختها و ابزارهاست تا با کمک آنها اقدامات در این زمینه هدفمندتر و کاربردیتر شود. از آنجا که امنیت غذایی نقش بسزایی در تامین امنیت سیاسی و ارتقای سلامت جامعه دارد و عدم توجه به آن و وابستگی به بازارهای جهانی عواقب ناخوشایندی برای کشور به همراه خواهد داشت.
بخش معدن وصنایع معدنی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشورها بهشمار میآیند که رشد آن میتواند بهعنوان یکی از محرکههای اقتصادی نقش انکارناپذیری در توسعه اقتصادی، شامل ایجاد ارزشافزوده،اشتغالآفرینی،جبران خدمات نیروی کار و سرمایه، تقویت فعالیتهای کارآفرین و افزایش درآمدهای مالیاتی داشتهباشد.
بنا بر اطلاعات پایگاه دادههای آماری و گزارشهای معتبر پیشبینیشده تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تولید زبالههای جامد شهری در سراسر جهان تقریبا ۷۰درصد افزایش یابد و به ۳.۴ میلیارد تن برسد، این وضعیت میتواند ناشی از عواملی مانند رشد جمعیت، شهرنشینی، رشد اقتصادی و همچنین عادات خرید در مردم و بهویژه شهرنشینان باشد.
درحال حاضر، خرما رتبه چهارم بیشترین تولید محصول باغی بعد از سیب، پرتقال و انگور را در کشور دارد و در بین استانهای خرماخیز، استانهای کرمان، سیستانوبلوچستان، خوزستان و بوشهر در رتبههای اول تا چهارم تولیدکنندگان این محصول قرار دارند.