کاهش جرم با تماشای تلویزیون
امروزه رسانههای جمعی مهمترین ابزار فعالیتهای فرهنگی محسوب میشود که نقش آنها در پیشگیری از جرم مورد توجه جرمشناسان، حقوقدانان، جامعهشناسان و متولیان نظم و امنیت اجتماعی قرار گرفته است.
امروزه رسانههای جمعی مهمترین ابزار فعالیتهای فرهنگی محسوب میشود که نقش آنها در پیشگیری از جرم مورد توجه جرمشناسان، حقوقدانان، جامعهشناسان و متولیان نظم و امنیت اجتماعی قرار گرفته است.
منتقدان بارها سریالهای تلویزیونی را به دلیل پرداختن به موضوعهای عادی و بدیهی یا طرح داستانهای عامهپسند نقد کردهاند و خیلیها معتقدند این رسانه باید دست به تولید آثاری حائز ارزشهای هنری بزند که هر کدام حرف تازهای برای گفتن داشته باشند، اما واقعیت ماجرا این است که تلویزیون را نمیتوان و نباید به شیوه سینما نقد و ارزیابی کرد.
رسانه ملی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب نقش بسیار تاثیرگذار در خلق حماسه سیاسی داشت و منشا خیر در انتخابات اخیر شد. شاید بتوان گفت نقطه عطف این تاثیرگذاری از مناظرهها نشات گرفت و جامعه باید سپاسگزار اندیشه خردورزانه رئیس رسانه ملی و همکاران وی بوده و درخصوص ادامه تاثیرگذاری مثبت این برنامه امیدوار باشد.
بسیاری از جوانان و کودکانی که در دهه 60 به دنیا آمده اند با سریال"قصه های مجید" خاطره دارند. این سریال که از سال 1371 شروع به پخش کرد توانست افراد زیادی را دقایقی پای خود بنشاند و این روزها از شبکه تماشا باز پخش می شو از این رو نقدی از شهید اهل قلم در مورد این سریال را برای شما آورده ایم.
هرچند جهان پیرامون ما با سرعت شگرف و خیرهکنندهای روز به روز در حال تغییر و دگرگونی است، اما در این میان گویی پایانی بر برخی مشکلات نبوده و نخواهد بود. معضلات ترافیک یکی از آن مشکلات یا بحرانهای بزرگی است که حتی پیشرفتهترین و مدرنترین جوامع و کشورها هم با آن دستوپنجه نرم میکنند.
معتقدم ایدهها و گرایشهای فکری متفاوتی در سازمان صدا و سیما وجود دارد و این گرایشهای فکری متفاوت در همه مباحث و نوع برنامهریزیها با هم اختلاف عقیده و نظر دارند، اما به نظرم نباید به این موضوع سیاه و سفید نگاه کنیم و بگوییم رسانه ملی ما به هیچوجه نمیخواهد ستارهسازی کند و این اتفاق فقط برای غربیها مهم است.
این روزها اگر کسی دوست داشته باشد یک سریال تلویزیونی را دوباره ببیند راههای زیادی پیشرو دارد؛ میتواند برنامهریزی کند تا در زمان بازپخش آن پای تلویزیون باشد،
رسانهها و وسایل ارتباط جمعی بهعنوان ابزارهای مهم فرهنگسازی، نقش بسیار مهمی در رشد آگاهیهای عمومی و ارتقای فرهنگ جامعه دارند. از این رو امروزه تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسانها در رسانه ها تنیده شده و از خصوصیترین رفتار انسانها تا بزرگترین تغییرات نهادهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از طریق آنها ارائه میشود.