رقص مرگ در خیابان‌های رم

مینی‌سریال «فرزند قرن» به چگونگی ظهور، صعود و تثبیت قدرت موسولینی و حزب فاشیست او می‌پردازد

رقص مرگ در خیابان‌های رم

۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸

«همیشه یک زمان‎هایی است که آدم‎های گمشده به سمت ایده‎های ساده می‎روند.» این نخستین مونولوگ «لوکا مارینلی» در قامت بنیتو موسولینی رهبر پوپولیست حزب فاشی دی کومباتیمنتو (Fasci di Combattimento) است که نوید یک قصه درام سیاسی مرتبط با ظهور احزاب راست افراطی در قاره اروپا را می‎دهد.

یک اتفاق کاملا مشخص!

یک اتفاق کاملا مشخص!

۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲

آقای جعفر پناهی در سخنان کوتاهی بعد از دریافت جایزه نخل طلا در جشنواره فیلم کن، به‌خاطر ساخت فیلم «یک تصادف ساده» که به‌عقیده اکثریت منتقدان سینمایی یک اثر معمولی است، طی سخنانی ضمن فراخوان تمامی گروه‌های ضدانقلاب با هر عقیده و مرام در داخل و خارج کشور به کنار گذاردن اختلافات اظهار کرد: «به امید این‌که هرچه زودتر برسیم به آزادی. برسیم به جایی که دیگه کسی به ما نگه چی بپوش چی نپوش، چه بکن چه نکن؛ و تو سینما که عشق ماست کسی به ما نگه چی بساز چی نساز». 

کن، نخل طلای پناهی و هابرماس 

کن، نخل طلای پناهی و هابرماس 

۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷

من هنوز فیلم «یک تصادف ساده» پناهی را ندیده‌ام. نامش با یک دستکاری کوچک، اثر فراموش‌نشدنی مدرن و بی‌تکرار سهراب شهید ثالث، «یک اتفاق ساده» را به ذهن متبادر می‌کند؛ که البته ممکن است یک ادای دین و یاد‌آوری بدون هیچ ارتباط معنایی و ساختاری و روایی باشد. شاید از نظر هنر فیلم، کار خوبی باشد و شاید هم نباشد. نقد این وجه «فیلم به‌عنوان فیلم» بماند برای پس از دیدن یک تصادف ساده پناهی.

«صبح اعدام» به روایت افخمی

بهروز افخمی در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» از انگیزه‌های خود برای ساخت 90 دقیقه پایانی زندگی طیب گفت

«صبح اعدام» به روایت افخمی

۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴

در مراسم اکران عمومی فیلم «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی که در روستای ارتش‌آباد، زادگاه شهید طیب حاج‌رضایی برگزار شد، خبرنگار جام‌جم با این کارگردان به گفتگو نشست. افخمی درباره انگیزه خود از ساخت این فیلم گفت: «حدود‌۲۰ سال پیش، در جریان تحقیقی درباره هیات‌های مؤتلفه و فعالیت‌های آنان، گزارشی در روزنامه کیهان به تاریخ یکم آبان ۱۳۴۲ توجهم را جلب کرد. این گزارش مربوط به ۹۰ دقیقه پایانی زندگی دو شهید، اسماعیل و طیب حاج رضایی در زندان و پیش از اعدام بود و همین موضوع جرقه ساخت فیلم را در ذهنم روشن کرد. خوشحالم که پس از سال‌ها فرصتی فراهم شد تا این روایت را  به تصویر بکشم.»

ببینید | جزئیات آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

ببینید | جزئیات آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۴

جزئیات آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با شعار «گفتمان مقاومت، طوفان الاقصی و آزادی قدس شریف».

تصویر حماسه

تصویر حماسه

۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹

آزادسازی خرمشهر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین وقایع جنگ تحمیلی، نقطه عطفی در تاریخ معاصر محسوب می‌شود که سینمای ایران در دهه‌های گذشته تلاش کرده آن را به تصویر بکشد.

وابستگی دردسر‌ساز

وابستگی دردسر‌ساز

۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵

اتکا به فناوری‌های نوین و ابزارهای جدید برای دستیابی به اطلاعات، از بخش‌های مهم زندگی بشر امروز شده است. هوش مصنوعی به عنوان یکی از این فناوری‌های نوپدید جایگاه ویژه‌ای در زندگی ما یافته است. به گونه‌ای که گاهی جای حضور نخبگان و کتاب را گرفته است. اما آیا این پدیده شگفت‌انگیز می‌تواند به همه نیازهای فکری و علمی بشر پاسخ بدهد؟ این پرسشی است که باید بدور از تعصب و تساهل به دنبال یافتن پاسخی درخورد برای آن باشیم.

«موسی‌ کلیم‌الله» در فهرست پرفروش‌ترین‌ها

«موسی‌ کلیم‌الله» در فهرست پرفروش‌ترین‌ها

۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶

در چشم برهم زدنی دوماه از فصل بهار گذشت‌؛ بهاری که شروعش به ماه رمضان و البته نوروز‌باستانی گره خورده بود. شورای صنفی نمایش برای شروع این فصل در مجموع هشت فیلم در نظر گرفت که به مرور تعداد فیلم‌ها افزایش یافت و به ۲۰ فیلم رسید‌؛ یعنی در یک بازه زمانی کوتاه کمتر از یک‌و‌نیم ماه، تعداد فیلم‌ها به بیش از دو برابر‌رسید.

آینده خوبی در انتظارمان است

گفت‌وگو با حسن هادی، فیلمساز عراقی

آینده خوبی در انتظارمان است

۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰

صنعت سینمای عراق با وجود تمام ناملایمات و سختی‌ها، به‌دنبال کسب هویت خود در بین کشورهای اسلامی و منطقه است. از یک‌سو سال‌ها حکومت دیکتاتوری صدام‌ و از سوی دیگر تهاجم نیروهای ارتش آمریکا به این کشور، عوامل مهمی برای رکود فعالیت‌های هنری در عراق بوده است.

وقتی اسطوره‌ها قربانی می‌شوند

وقتی اسطوره‌ها قربانی می‌شوند

۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷

مقام معظم رهبری بار‌ها  تاکید کرده‌اند تعداد زیاد آثار تولیدی به‌خودی‌خود اهمیت ندارد، بلکه کیفیت و تاثیرگذاری بر مخاطب بسیار مهم است و فرموده‌اند حتی اگر تعداد کمی اثر ساخته شود اما آن محصولات (اعم از فیلم و کتاب و سایر آثار فرهنگی و هنری) به بهترین شکل ممکن تولید شده و بتوانند تاثیر عمیقی بر ذهن و دل مخاطب بگذارند، ارزش آن بسیار بیشتر است.

قبلی۵بعدی