جمع شکرشکن‌های پارسی در دوشنبه

جمع شکرشکن‌های پارسی در دوشنبه

۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵

سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران به کشور تاجیکستان و شهر دوشنبه تنها یک سفر اقتصادی نبود و ارتباط عمیق فرهنگی دو کشور، این سفر را به یک سفر فرهنگی نیز بدل کرد.همان‌طور که در سخنرانی مشترک هردو رئیس‌جمهور شاهد مشاعره‌ای نغز و شیرین میان این دو شخصیت سیاسی به زبان فارسی بودیم.

مسئولیت فراتاریخی هنر و ادبیات!‌

مسئولیت فراتاریخی هنر و ادبیات!‌

۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹

هنر و ادبیات، خاستگاه فکری و اندیشگی دارد و رسوبات و تاثیرات آن بر افکار عمومی و جوامع، در دراز‌مدت مشخص می‌شود، به همین دلیل نباید انتظار داشت یک شعر، داستان یا رمان و کتاب، از بدو آفرینش به‌طور ناگهانی بر سر زبان‌ها بیفتد؛ هرچند تبلیغ رسانه‌ها در این زمینه می‌تواند مؤثر باشد و این دست اتفاق‌ها کم‌سابقه نیست.‌

ابراهیم حسن‌ بیگی: جشنواره‌ها سوسوی کم جانی برای مفهوم ایثار هستند

ابراهیم حسن‌ بیگی: جشنواره‌ها سوسوی کم جانی برای مفهوم ایثار هستند

۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳

ابراهیم حسن‌ بیگی  جشنواره‌ها و کنگره‌های ادبی را  سوسوی کم‌جان چراغی توصیف می‌کند که برای مدت کوتاهی توجهات را به مفاهیمی مانند ایثار، مقاومت و دفاع جلب می‌کند و بعد این مفاهیم فراموش می‌شوند تا جشنواره‌ها و کنگره‌های بعدی. 

خطر تبدیل کتاب به کالای لوکس

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش جام جم عنوان کرد

خطر تبدیل کتاب به کالای لوکس

۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی درباره وضعیت فعلی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و آخرین اقدامات وزارتخانه متبوع خود سخن گفت.

به‌ نام‌ تاریخ؛ به ‌کام مورخ

نگاهی به کتاب «فرجام یک دشمنی: بنی‌امیه و بنی‌هاشم»

به‌ نام‌ تاریخ؛ به ‌کام مورخ

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲

تاریخ با تمامی تعاریف و تفسیرها ریشه درگذشته‌ انسان دارد و آنچه حائز‌اهمیت است «نحوه‌ مواجهه‌»ما ونسبت مابا این پدیده‌هاست. انسان جست‌وجوگر و دغدغه‌مند در قرن۱۸ در دریای عمیق این سؤالات غرق بود که واژه «فلسفه تاریخ» توسط «ولتر» وضع شد.

شجاع‌تر شدن در دفاع از آثار تالیفی

صدای تاریکی اثر نیلوفر مالک، نقد و بررسی شد

شجاع‌تر شدن در دفاع از آثار تالیفی

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱

نیلوفر مالک از نویسندگان کم سر و صدای حوزه نوجوانان است که تازه‌ترین کتابش با نام «صدای تاریکی» را انتشارات مهرک منتشر کرده است. این کتاب با حضور یاشار هدایی و شیما جوادی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

داستان‌نویسی پشت میله‌های زندان

چند خط به احترام «عبدا...برغوثی» و مبارزات و کتاب‌هایش

داستان‌نویسی پشت میله‌های زندان

۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵

عبدا... ‌برغوثی یکی از معروف‌ترین اسرای فلسطینی و متولد سال۱۹۷۲میلادی،مهندس برق و متخصص ساخت موادمنفجره وابسته به جنبش حماس است. صهیونیست‌ها او را به‌خاطر کشتن ۶۷اسرائیلی و زخمی‌کردن ۵۰۰ تن دیگر در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ میلادی، به ۶۷ بار حبس ابد به‌اضافه ۵۲۰۰سال زندان محکوم کرده‌اند. او درحال‌حاضر یکی از طولانی‌ترین حبس‌های تاریخ بشریت را پشت سر می‌گذارد.

تلاش برای عدم‌سرگشتگی مخاطب

چند خط درباره کتاب «فرهنگ مدرن» نوشته راجر اسکروتن

تلاش برای عدم‌سرگشتگی مخاطب

۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷

اسکروتن در کتاب «فرهنگ مدرن» به بررسی مقوله‌ فرهنگ از دیدگاه خود می‌پردازد. وی در این کتاب در مقام فیلسوفی سنت‌گرا، فرهنگ کنونی غرب به محوریت انگلستان را به چالش کشیده است.

کاش وزارتی برای کتاب داشته باشیم!

با صالح مدرس‌ زاده که هم مروج کتاب است و هم در قاب تلویزیون اجرا می‌کند، گفتگو کردیم

کاش وزارتی برای کتاب داشته باشیم!

۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹

اشاره: وقتی تصمیم گرفتم با صالح مدرس‌زاده درباره کتاب صحبت کنم، دیدم او نسبت به اتفاقات جامعه، بی‌خیال و بی‌مسئولیت نیست و از ظرفیت دنبال‌کنندگانش برای اهداف فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استفاده می‌کند. او که یک دهه هفتادی فعال است، سر موقع در دفتر روزنامه جام‌جم حاضر شد و با ریتم تند، اما دقیق و کامل به سئوالات ما پاسخ داد که نتیجه‌اش حالا پیش روی شماست.

زبان ملی؛ زبان همدلی

زبان ملی؛ زبان همدلی

۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴

چرا «زبان فارسی» را «زبان ملی» می‌گوییم؟ زبان ملی یعنی چه و چرا یک ملت نیازمند زبان ملی است؟ اگر ملتی زبان مشترک و ملی نداشته باشد کار آن ملت در شناخت دیگر مؤلفه‌های ملی سخت خواهد شد، و اگر زبان ملی یک ملت قوی نباشد، نخواهد توانست فرهنگ قوی و پایدار تولید کند.

۱بعدی