نشست شعرخوانی بزرگداشت عطار، سعدی و پروین با حضور فارسی‌زبانان در کوالالامپور برگزار شد

نشست شعرخوانی بزرگداشت عطار، سعدی و پروین با حضور فارسی‌زبانان در کوالالامپور برگزار شد

۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵

نشست شعرخوانی ویژه بزرگداشت سه چهره برجسته ادب فارسی، عطار نیشابوری، سعدی شیرازی و پروین اعتصامی، روز ۲۸ فروردین‌ماه سال جاری به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و با حضور فارسی‌زبانان، اساتید و دانشجویان علاقه‌مند برگزار  شد.

پیوند شعر و خط در فرهنگ ایرانی

پیوند شعر و خط در فرهنگ ایرانی

۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸

تاریخ و تمدن بشر اجزایی درهم‌تنیده دارد که انگار همدیگر را کامل می‌کنند. در این میان، تاریخ و تمدن جهان اسلام از عناصر مختلفی برخوردار است که مقوم و حامی یکدیگر هستند و به ماندگاری این اجزای مؤثر کمک کرده‌اند. یک نمونه از این عناصر که از هنرهای جذاب و دلنشین هم به‌شمار می‌رود، «خط و خوشنویسی» است.

روایتی تازه از یک قهرمان گمنام

روایتی تازه از یک قهرمان گمنام

۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶

کتاب «علی آقا» نوشته سمانه خاکبازان، اثری از انتشارات روایت‌فتح، در زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد و به‌سرعت توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرد. این کتاب که به زندگی شهید مدافع حرم، علی یزدانی می‌پردازد، روایتی متفاوت و انسانی از یک قهرمان گمنام ارائه می‌دهد. علی آقا نه یک اسطوره‌سازی کلیشه‌ای، بلکه داستانی ملموس از یک زندگی معمولی است که در مسیر دفاع از ارزش‌ها، به اوج معنا و تأثیرگذاری می‌رسد.

مروری بر کتاب جنگ چهره زنانه ندارد

مروری بر کتاب جنگ چهره زنانه ندارد

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۶

«مگر زن می‌تواند بجنگد؟!» پرسشی آشناست والبته برخاسته از یک ذهن سطحی‌نگر که توانایی‌های جسمی و ظرفیت‌های روحی زنان را دست‌کم می‌گیرد و میدان جنگ و فعل جنگیدن را امری منحصرا مردانه قلمداد می‌کند اما واقعیتی که از چشم بیشتر مردمان پنهان مانده، این است که برخلاف تصورات کلیشه‌ای رایج، زن و جنگ همچون جن و بسم‌الله نیستند و الکسیویچ، نویسنده اهل بلاروس در کتاب «جنگ، چهره زنانه ندارد» به‌مدد سلاح قلم توانسته به قدرتمندترین شکل ممکن تیر خلاص را بر پیکر این پندار باطل بزند.

همه چیز در درون شماست؟!

نقدی بر کتاب «محدودیت صفر» نوشته جو ویتالی

همه چیز در درون شماست؟!

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۴

جوزف ویتالی یا جو ویتالی (Joseph Vitale؛زاده ۱۲دسامبر ۱۹۵۳) یکی از نویسندگان و مروجان قانون جذب است. ویتالی به‌دلیل حضورش در فیلم «راز» و نوشتن کتاب‌های «عامل جاذب» و «محدودیت صفر» مشهور شده و همچنین کتب ذن و هنر نوشتن، کلید و ایمان و هر دقیقه یک مشتری زاده می‌شود را نیز نوشته است.

قرآن کریم در بیان ولی

مجموعه کتاب‌های تفسیر قرآن حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای که توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده را بررسی کردیم

قرآن کریم در بیان ولی

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۲

اشاره: قرآن کریم تنها کتاب فردی عبادت نیست،منشور تحول جامعه است!از عدالت اقتصادی تاحقوق زنان، از مبارزه با فسادتا صلح اجتماعی ـ تفسیر اجتماعی قرآن نشان می‌دهدکه این کتاب آسمانی چگونه می‌تواندنقشه‌راه زندگی جمعی ما باشد.

نوشتن درباره زمان

چند خط برای کتاب «اسطوره بازگشت جاودانه» نوشته میرچا الیاده

نوشتن درباره زمان

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۹

میرچا الیاده، نویسنده، فیلسوف، دین‌پژوه و اسطوره‌شناس رومانیایی در سال ۱۹۰۷ در بخارست متولد شد. الیاده در هند، فرانسه و انگلیس به زندگی، تحصیل و مطالعه پرداخت ولی سال‌های پایانی عمر خود را به عنوان پژوهشگر و استاد دین‌پژوهی در دانشگاه شیکاگو و در آمریکا گذراند. الیاده در سال ۱۹۶۴ از طرف دانشگاه شیکاگو به‌عنوان استاد خدمات ممتاز سیول ال آیوری مفتخر شد. در سال ۱۹۶۶ دکترای افتخاری دانشگاه ییل را دریافت کرد.

سر و ته سال‌مان رمضان است

چند خط برای «آشپزهای گرسنه» نوشته منصوره مصطفی‌زاده

سر و ته سال‌مان رمضان است

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۷

برخلاف تصور اولیه که نوشتن برای کودکان را به راحتی آب خوردن می‌دانیم، تولید محتوا، آن‌هم در قواره‌ کتاب برای کودک، کاری پر از جزئیات است که خط به خطش دقت و نکته‌سنجی لازم دارد.

«ایران»؛ از اسطوره تا تاریخ

«ایران»؛ از اسطوره تا تاریخ

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶

«ایران» را باید از نظرگاه‌های مختلف بشناسیم و پی‌درپی و در هر فرصتی«ایران‌پژوهی» کنیم تا بیشتر دوستش بداریم و کسانی فریب تبلیغات دشمنان ایران را نخورند و بدانند که ایران نه کشوری «نوبنیاد» است و نه «برساخته»، بلکه ایران و نام ایران عمری به درازای تاریخ دارد.

نویسنده‌ای که به سیاست مبتلا بود

نویسنده‌ای که به سیاست مبتلا بود

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲

اگر کسی بخواهد نام نویسندگان بزرگ آمریکای لاتین را در یک قرن اخیر یاد کند، در کنار گابریل گارسیا مارکز، خورخه لوئیس بورخس، کارلوس فوئنتس، میگل آنخل آستوریاس، ایزابل آلنده، پابلو نرودا و ... باید حتما نام «خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا» را هم در این فهرست قرار دهد؛ نویسنده مهمی که دیروز خبر درگذشت وی اعلام شد.

۱بعدی