تقریظ؛ موتور محرک سیروسلوک در فرهنگ مقاومت
با بررسی کتابهایی که رهبرمعظمانقلاب بر آنها تقریظ نوشتهاند این موضوع روشن میشود که قهرمانان ملی ما انسانهایی عادی هستند که در زندگی روزمره با آنها مراوده داریم.
با بررسی کتابهایی که رهبرمعظمانقلاب بر آنها تقریظ نوشتهاند این موضوع روشن میشود که قهرمانان ملی ما انسانهایی عادی هستند که در زندگی روزمره با آنها مراوده داریم.
سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» با تقریظ رهبر معظم انقلاب رونمایی شد.
مسیر آسانی پیشرویمان نیست! بدیهی است که هدایت کودکان برای دست گذاشتن روی کتاب در میان دنیای متنوعی از اسباببازیها، اصلا کار سهل و آسانی نیست؛ مخصوصا کودکان امروز که گزینههای بسیار زیاد و شوقآوری برای سرگرمی دارند؛ اسباببازیهایی که هرکدام به تنهایی میتوانند کودکان را بهوجد و هیجان بیاورند.
در کنار تمام ابعاد مثبت عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حوزه کتاب و کتابخوانی که جلوهای از آن در قالب مزین شدن برخی آثار ادبی به تقاریظ رهبری نمود مییابد، انتخاب مناسبتهای مرتبط با مضامین این کتابها، برای رونمایی و انتشار تقریظها، نشان از خوشسلیقگی و زمانشناسی متولیان این رویدادهای فرهنگساز دارد.
انتشار خاطرات رجل سیاسی کشور در یک دهه گذشته شتاب بیشتری گرفته است. در این سالها، پس از تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ایجاد نهضت خاطرهنویسی، آثار متنوعی منتشر شده که هرکدام، روایتگر بخشی از تاریخ این کشور است.
طاهره شاهمحمدی هم بال ادبیات را برای پرواز آثارش قوی کرده است و هم حواسش به بال محتوا جمع است. او کتابهای زیادی برای کودکان نوشته یا در نوبت چاپ دارد اما خودش را از آموختن و آموزاندن بینیاز نمیبیند. با او در یک عصر دلانگیز در ساختمان روزنامه جامجم گفتوگویی کردیم که حاصلش پیش روی شماست...
عبدالحسین فقهی گفت: من با این نظر که میزان مطالعه و کتابخوانی در کشور پایین است، اصلا موافق نیستم. وی همچنین بر ضرورت افشای سکوت مدعیان حقوق بشر مقابل نسلکشی فلسطینیها تاکید کرد.
مادَر، مادِر، یوما، مامان، مامه و... همگی واژههای یک مفهوم است که در زبانهای مختلف، به گونههای متفاوت ادا میشود؛ مفهومی به نام مادَر. چگونگی لفظ هم در این مفهوم، تغییری ایجاد نمیکند. جنس مادر با نوعی گذشت، ایثار و فداکاری آمیخته شده که میزانش در فرهنگهای مختلف، بالا و پایین میشود اما کمتر مادری را میشود پیدا کردکه دلش برای فرزند یا فرزندانش نتپد. خواه جور زمانه بگذارد یا نگذارد.
یکی ازدلایل پایینبودن سرانه مطالعه وکمکتابخواندن ایرانیان، بالابودن همیشگی قیمت کتاب خصوصابرای اقشار و دهکهایی که قدرت بالای خرید ندارند و جزو قشر ضعیف و متوسط جامعه هستند، عنوان میشود. این مشکل وقتی تشدید میشود که به نظر میرسد کتابخوانها میل زیادی به خریدن کتاب دارند.
همه میانسالان امروز که زمانی کودکان دهه ۶۰ بودند، خاطره روحانی خندهرویی را که با زبانی شیوا و خطی خوش، قصههای آموزنده برایشان میگفت و به آنان درس زندگی میداد، به یاد دارند؛ زندهیاد حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا راستگو.