ببینید | حراج شمشیر ناپلئون

ببینید | حراج شمشیر ناپلئون

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۹ | نظر

شمشیری که ناپلئون بناپارت برای استفاده شخصی‌اش سفارش داده بود به‌زودی در پاریس به حراج گذاشته می‌شود.

«گلستان» در آتش روشنفکران غرب زده

«گلستان» در آتش روشنفکران غرب زده

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹ | نظر

یکی ازپدیده‌هایی که ایران و ایرانی دهه‌هاست به آن مبتلا شده و برای جامعه همچون شمشیر دولبه عمل می‌کند، پدیده تجددخواهی و روشنفکری است؛ پدیده‌ای که گاهی کمر به پیشرفت وطن بسته وگاهی چنان تبر به ریشه فرهنگ خود می‌زند که دشمنان خونی به آن آسیب نزده‌اند.

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰ | نظر

دیه‌گو لونا، بازیگر و فعال مدنی قاره آمریکای لاتین و مرکزی، درام اجتماعی تازه‌ای را تهیه می‌کند که کارگردان آن نیز هست.این فیلم با نام«یک مشت کامل خاکستر» وارد مرحله تولید ‌شده و لونای مکزیکی‌تبار یکی ازنویسندگان فیلمنامه‌اش نیز هست.

ایرانیان با شعر زندگی می‌کنند، اروپاییان نه!

ایرانیان با شعر زندگی می‌کنند، اروپاییان نه!

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۳ | نظر

دو دهه پیش متأثر ازهمنشینی با حلقه دوستان ومبتلا به چرخشی درتفکرات بودم که شاید بشود آن را نوعی خود‌شرق‌سازی (Self-orientalism) خواند. درهمان حال‌و‌هوا به این معتقد شده بودم که شعر و شاعرانگی ایرانیان، راهبردی برای نپرداختن هزینه تفکر انتقادی صریح و احتراز از مخاطرات تفکرات منسجم فلسفی است که زمینه باز‌ماندن ما در امر «توسعه» است.

فصل ماهی سفید‌‌؛ اثری اقتباسی و دغدغه مند!

فصل ماهی سفید‌‌؛ اثری اقتباسی و دغدغه مند!

۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۶ | نظر

فیلم سینمایی فصل ماهی سفید نخستین ساخته قربان نجفی در مقام کارگردان است. این فیلم که سال 98 تولید شده و این روزها در اکران انلاین است، براساس داستان «باغ آلبالو» آنتوان چخوف نوشته شده و شخصیت‌ها و داستانش کمابیش مشابه اثر نمایشنامه‌‌نویس روس است: اعضای یک خانواده‌ همراه خدم و حشم بسیار، در یک خانه ‌باغ در شمال، منتظر ناهید (لادن مستوفی) خواهر صاحبخانه هستند که چند سالی‌ است به پاریس رفته و برای این سفر وام هنگفتی گرفته که قابل بازپرداخت نیست. ولخرجی‌های ناهید در پاریس و کارشکنی‌های مباشران بهرام‌خان (محمدرضا فروتن)، باعث ورشکستگی خانواده و از دست‌دادن خانه‌باغ و مزارع برنج می‌شود. 

نقش عقل ولایت و ولایت عقل در تمدن اسلامی

نقش عقل ولایت و ولایت عقل در تمدن اسلامی

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۵ | نظر

گره خوردگی ایام شهادت امام صادق، جعفربن محمد (ع) با پرسش چیستی عقل و چیستی تمدن اسلامی و نسبت‌شان با یکدیگر، حتی اگر تصادفا پیش آمده باشد، معارفی اصیل در خود نهفته دارد که کلید‌های خزائن علم الهی برای درک درست آن، ارتباط عقل و علم با ولایت الهی و امامت و امامت با تمدن حقیقی اسلامی است. تمدنی که هرگز ۱۳ انسان کامل مجال نیافتند در معنای حقیقی قرآنی‌اش برقرارش سازند و بارش را خداوند بر دوش ظهور آخرین ذخیره و خلیفه‌اش در زمین بقیه‌الله‌الاعظم حجت بن الحسن عسکری، ولی عصر خاتم (عج) نهاد. ببینیم واقعا این گفته چه معرفتی در دل دارد؟

ببینید | میراث و طالبان

ببینید | میراث و طالبان

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹ | نظر

دو دهه پس از نابودی مجسمه‌های بودای بامیان، طالبان این‌بار از حفاظت میراث باستانی افغانستان می‌گویند!

کار، کارِ انگلیسی‌هاست

نگاهی به کتاب «کمیته ۳۰۰؛ کانون توطئه‌های جهانی»

کار، کارِ انگلیسی‌هاست

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲ | نظر

ماایرانیان درطول زندگی‌مان چندین و چند بار با جمله معروف «کار کارِ انگلیسی‌هاست» و یا عبارات مشابهی که برخاسته از ذهنیتی است که عمیقا به تئوری توطئه باور دارد، مواجه شده‌ایم. ممکن است جملاتی با این مضمون و جهت‌گیری را حتی در قالب طنز و شوخی هم در زمانی که با واقعه‌ای محیرالعقول و به دور از انتظار مواجه می‌شویم به کار ببریم.

گره کور صادرات فرش دستباف

گره کور صادرات فرش دستباف

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶ | نظر

ارزآوری فرش دستباف ایرانی که به‌عنوان یکی از نمادهای هویت و فرهنگ ایرانی محسوب می‌شود طی سالیان اخیر با مشکلات زیادی مواجه بوده و دیگر خبری از سهم ۳۵درصدی فرش دستباف در تولید ناخالص داخلی و صادرات ۲میلیارد و ۳۰۰میلیون دلاری آن نیست؛ به‌طوری که کشورمان که روزگاری ۲۵درصد از سهم بازار جهانی را در اختیار داشت امروزه کمتر از ۸درصد از این بازار را در اختیار دارد.

پهلوانی که در فکه جاودانه شد

گذری بر زندگی شهید ابراهیم هادی به بهانه ۶۸ امین سالگرد ولادت

پهلوانی که در فکه جاودانه شد

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵ | نظر

در داستان زندگی شهدا، با فرشتگانی روبه‌رو می‌شویم که معصوم‌گونه از رذایل زندگی دنیوی جدا بودند. درحالی‌که خلق تصاویر آسمانی و اغراق‌آمیز از این قهرمانان زمینی، امکان الگو بودن شهدا را غیرمحتمل نشان می‌دهد.

میراث شیخ بهایی برای نسل امروز

میراث شیخ بهایی برای نسل امروز

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷ | نظر

در تقویم ایرانی، سوم اردیبهشت، روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار نامیده شده است. بهاءالدین محمد بن حسین عاملی، مشهور به شیخ بهایی، یکی از برجسته‌ترین دانشمندان ایرانی در دوران صفوی بود که نه‌تنها در حوزه‌های فقه، اصول، حدیث، تفسیر، ریاضیات، نجوم، ادبیات، معماری، مهندسی و موسیقی تبحر داشت بلکه در نقد اجتماعی و ادبی نیز آثار قابل‌توجهی برجای گذاشته است.