مواجهه شناختی با توهم اقتدار دشمن

مواجهه شناختی با توهم اقتدار دشمن

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵ | نظر

توهم معادل دقیق و صحیح واژه Hallucination است. الیور ساکس درکتاب توهمات تعریف ساده ومشخصی ازتوهم ارائه می‌دهد. ‌به‌طور کلی، توهم ادراکی است که در غیاب هرگونه واقعیت بیرونی ایجاد می‌شود - به عبارتی، دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارند و نکته همین جاست که در توهم، فرد چیزی را ادراک می‌کند که در عالم خارج هیچ محرکی برای آن وجود ندارد. شاید این نکته را بتوان مهم‌ترین مرز بین خطاهای ادراکی و توهمات دانست.

بازی خون و جنون

بازی خون و جنون

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸ | نظر

فصل دوم سریال کره‌ای «بازی مرکب» بالاخره به نمایش در آمد و برآیند عمومی ‌از این فصل این بود که اصرار نتفلیکس به ساختن دنباله سریال، طبق پیش‌بینی‌ها باعث شد موفقیت فصل نخست تکرار نشود و با نیمه‌تمام ماندن فصل دوم، انتظارها برای فصل سوم که قرار است در سال‌جاری میلادی منتشر شود، ادامه یابد. با تذکر این نکته که این نوشتار داستان را برای مخاطب لو می‌دهد، نگاهی داریم به بخش دوم بازی مرکب و نقدهایی که بر این قسمت وارد است.

ایران فرهنگی در بستر اشتراکات تاریخی

ایران فرهنگی در بستر اشتراکات تاریخی

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳ | نظر

توانایی‌های نظامی و سیاسی فرمانروایان ایران از دوره باستان تا بعد از اسلام، همواره نقش بسزایی در حفظ یا افزایش حدود و ثغور سرزمین ایران داشت. ایران هرچند در دوره هخامنشیان، پهناورترین وسعت جغرافیایی خود را داشت اما هسته مرکزی آن، در شمال به کوه‌های قفقاز و شهر دربند، در جنوب به سواحل جنوبی خلیج‌فارس، در شرق به رود آمویه (جیحون) و دریاچه آرالِ کنونی و در غرب به رود فرات محدود می‌شد.

لبخند فجر به سینمای کمدی

لبخند فجر به سینمای کمدی

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷ | نظر

درحالی که تنها سه هفته به برگزاری چهل‌و‌سومین جشنواره فجر زمان مانده است، منوچهر شاهسواری، دبیر این رویداد سینمایی اسامی آثار راه یافته به بخش اصلی جشنواره یعنی سودای سیمرغ را اعلام کرد. فجر چهل‌و‌سوم با نمایش ۳۳ فیلم در بخش اصلی خود توانست یکی از شلوغ‌ترین ادوار این جشنواره لقب بگیرد و غیر از دوره سی‌و‌نهم که هیأت انتخاب وجود نداشت، آخرین‌بار ۱۴ سال پیش، یعنی در دوره بیست‌و‌نهم؛ جشنواره فجر میزبان ۳۳ فیلم در بخش اصلی بود.

نیاز بنیادین ما؛ اخلاق حکمرانی

حکمرانی اخلاقی و اخلاق حکمرانی؛ نیاز جدی ما

نیاز بنیادین ما؛ اخلاق حکمرانی

۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴ | نظر

اخلاقی‌ بودن حکمرانی یکی از مهم‌ترین نیازهای ما است؛ هم در تبیین و ترویج این نه گفتمان و هم در مطالبه‌گری از مدیران و دست‌اندرکاران نظام حکمرانی و هم در مراقبت‌های رفتاری که باید در مدیران ما باشد.

‌«پروین»؛ فیلم خوب این روزها

‌«پروین»؛ فیلم خوب این روزها

۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲ | نظر

علی حاتمی که فوت کرد، ستون فقرات سینمای تاریخی هم فرو ریخت. سینمای حاتمی مستندات تاریخی نداشت ولی برگرفته از تاریخ بود. کارت‌پستالی‌شدن معماری، میزانسن، آکسسوار و دیالوگ‌های پرطمطراق و‌... به‌هرحال سبک و سیاقی از تاریخ‌سازی در سینمای ما بود که پذیرفته و جا افتاد. «شعبان بی‌مخ» را دقیقا در شمایل «شعبان استخوانی» پرداخت و تاریخی شد.

امامی که هنوز شناخته نشد

امامی که هنوز شناخته نشد

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲ | نظر

امام‌ ستیزی، فراموشی راه امام‌خمینی، تخریب عمل و تفکر و وصایای امام، از مهم‌ترین اهداف استکبار جهانی و دشمنان داخلی و خارجی انقلاب اسلامی و کار همیشگی اهل نفاق و غرب‌زدگان داخلی است ولو با امام امام‌کردن‌های فریب‌آلود و دروغ‌وار. اما امام‌خمینی عزیز واقعا هنوز ناشناخته ولو برای دوستانش است.

ایلات مقصد بکر گردشگری

ایلات مقصد بکر گردشگری

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶ | نظر

گردشگری، صنعتی پویا و رقابتی است که نقشی کلیدی در اقتصاد جهانی و توسعه کشورها ایفا می‌کند. این صنعت با درآمدزایی، ایجاد فرصت‌های شغلی، توسعه زیرساخت‌ها (مانند جاده‌ها)، تبادل فرهنگی و حفاظت ازمیراث فرهنگی وطبیعی به پیشرفت کشورها کمک شایانی می‌کند اما گردشگری صرفا یک فعالیت اقتصادی نیست؛ بلکه سفری است برای گشودن چشم‌هابه جهانی نو و تجربه‌ای برای درک فرهنگ‌ها و لذت بردن از زیبایی‌های آفرینش.

مرگ سلبریتی‌ها ‌پیش از مردن

مرگ سلبریتی‌ها ‌پیش از مردن

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱ | نظر

درتاریخ سینما انگار این روال معمول شده که اغلب آثار درباره سلبریتی‌هابه زمان افول آنها یا سیر اوج تا اضمحلال‌شان می‌پردازد و در انتها، فرجامی تراژیک از آنان را به تصویر می‌کشد، همچون «ری» (تیلور هکفورد-۲۰۰۴) درباره ری چارلز، «جودی» (روپرت گولد-۲۰۱۹) درباره جودی گارلند یا «الویس» (باز لورمن-۲۰۲۲) راجع به الویس پریسلی‌.

به‌ نام‌ تاریخ؛ به ‌کام مورخ

نگاهی به کتاب «فرجام یک دشمنی: بنی‌امیه و بنی‌هاشم»

به‌ نام‌ تاریخ؛ به ‌کام مورخ

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲ | نظر

تاریخ با تمامی تعاریف و تفسیرها ریشه درگذشته‌ انسان دارد و آنچه حائز‌اهمیت است «نحوه‌ مواجهه‌»ما ونسبت مابا این پدیده‌هاست. انسان جست‌وجوگر و دغدغه‌مند در قرن۱۸ در دریای عمیق این سؤالات غرق بود که واژه «فلسفه تاریخ» توسط «ولتر» وضع شد.

شجاع‌تر شدن در دفاع از آثار تالیفی

صدای تاریکی اثر نیلوفر مالک، نقد و بررسی شد

شجاع‌تر شدن در دفاع از آثار تالیفی

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱ | نظر

نیلوفر مالک از نویسندگان کم سر و صدای حوزه نوجوانان است که تازه‌ترین کتابش با نام «صدای تاریکی» را انتشارات مهرک منتشر کرده است. این کتاب با حضور یاشار هدایی و شیما جوادی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.