لذت خواندن در دو بهار

از تعدادی نویسنده و فعال حوزه کتاب خواستیم پیشنهادهای‌شان را برای مطالعه در نوروز با ما در میان بگذارند

لذت خواندن در دو بهار

۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰ | نظر

اشاره: تعطیلات طولانی عید نوروز فرصت مناسبی است برای خواندن کتاب‌های باقی‌مانده در طول سال اما بسیاری هم در سبد خرید عیدانه‌شان سهمی را برای کتاب‌ها قرار می‌دهند.

آنچه بر قفسه کتاب در سال۱۴۰۳ گذشت

مروری بر نویسندگان، مترجمان و موضوعات کتابی که امسال سراغ‌شان رفتیم

آنچه بر قفسه کتاب در سال۱۴۰۳ گذشت

۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷ | نظر

درسالی که گذشت، ۴۲شماره(همراه با این شماره)قفسه کتاب در روزهای سه‌شنبه و همراه با روزنامه جام‌جم تقدیم حضورتان شد. در تمام این شماره‌ها تلاش کردیم با بهترین نویسندگان و مترجمان فعال در حوزه کتاب و درباره آثاری که خواندن‌شان ارزنده و قابل توجه بود گفت‌وگو کنیم. بخشی از این گفت‌وگوها در کافه‌کتاب زیتون انجام شد، برخی را در خانه‌موزه دکتر شریعتی میزبانی کرده و عده‌ای از نویسندگان را هم به محل روزنامه جام‌جم در بلوار میرداماد تهران دعوت کردیم. البته چند گفت‌وگو هم در جاهای دیگر مثل کتابفروشی اسم و کتابفروشی بین‌الملل انجام شد.

«نظامی گنجه‌ای» پاسدار پارسی

«نظامی گنجه‌ای» پاسدار پارسی

۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴ | نظر

مقام حکیم نظامی گنجه‌ای، شاعر بزرگ پارسی‌گوی و آفریننده حماسه‌های عاشقانه، در حوزه ایران فرهنگی و نزد ایرانیان ارجمند است. نگرانی‌هایی از تلاش برای مصادره شاعران ایرانی و پارسی‌گو در مناطق اطراف ایران وجود دارد. حکیم نظامی، بزرگ‌ترین شاعر پارسی‌گوی سده ششم و ‌‌زاده گنجه در سرزمین ارّان (در آن سوی رودخانه ارس) است که روزگاری نه‌چندان دور از ایران جدا افتاده است.

حاشیه به‌سود ضعف فیلمنامه و روایت تاریخی شد

محسن عامری‌؛ دکترای حوزه فرهنگ و ارتباطات و عضو هیأت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی

حاشیه به‌سود ضعف فیلمنامه و روایت تاریخی شد

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸ | نظر

این‌که به‌نام آزادی بیان، با دست باز در برداشت از داده‌های تاریخی، گشودن افق‌های کار هنری، یا با نقاب آزاداندیشی به تحریف واقعیت‌های تاریخی بپردازند و توهم را به‌جای واقعیت جا بزنند، تا جایی که آشکارا «سفیدشویی» دوران پهلوی را با آن پیشینه سرسپردگی و وطن‌فروشی رقم بزنند، یا حتی ساواک را به‌عنوان سازمانی عامل بیگانه، با آن پرونده‌ سیاه و کارکردی که در راستای منافع رژیم غاصب و آمریکا داشت، دگرسان نشان دهند، [همه‌ و همه نکاتی است که] در تاسیان به چشم می‌خورد؛ اما به‌راستی، این سریال اصلا بار و ارزش توجه ندارد و حتی پرداختن به آن فقط به بیشتر مطرح‌شدنش می‌انجامد، بدون این‌که سزاوار این‌همه حرف و حدیث و حاشیه باشد. اتفاقا بنا به تجربه ما در توقیف‌های قبلی، این اقدامات تنها به سرایت ویروس کنجکاوی در مخاطبان و بیشتر دیده‌شدن اثر منجر می‌شود. 

هدیه رمضانی در چهارشنبه‌های امام رضایی

در این روزهای دعا و مناجات، به خاطرات کودکی‌هایمان از ماه مبارک رمضان گریزی زدیم

هدیه رمضانی در چهارشنبه‌های امام رضایی

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶ | نظر

همه می‌گفتند: «حالا دیگر وقتش شده که برای رامونا یک خواهر یا برادر بیاورید.» مامان صورتش سرخ می‌شد، گردنش را بالا می‌گرفت و می‌گفت: «فعلا تصمیم نداریم.» آن موقع، سی سال پیش، این جواب مامان و بابا خیلی شیک و امروزی به نظر می‌رسید! در و دیوار شهر پر بود از شعارهایی مثل «دو تا بچه کافیه» و «بچه فقط دوتا».

تجلی سینمای معنوی در عصر مدرن

تجلی سینمای معنوی در عصر مدرن

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲ | نظر

سینمای معنوی یک رویکرد خاص در هنر سینماست که به بررسی و تجسم مفاهیم دینی و معناگرا می‌پردازد. این نوع سینما علاوه‌بر سرگرمی، عاملی تعالی‌بخش برای انسان‌های پرسشگر و کمال‌طلب محسوب می‌شود. این نوع فیلم‌ها با به‌تصویر‌کشیدن آیین‌ها و نمادهای دینی، داستان‌های انبیا و اولیا و باورهای ذهنی و فلسفی انسان، می‌توانند تلنگری بر دل و ذهن مخاطب باشند و او را به تأمل و تفکر وادارند.

سفر به جغرافیای حماسه

به مناسبت ۲۰ اسفند، روز ملی «راهیان نور» به موضوع گردشگری دفاع مقدس پرداختیم

سفر به جغرافیای حماسه

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹ | نظر

در اولین ساعات صبح روز ۱۳ فروردین سال ۱۳۶۰ عازم خط مقدم جبهه در منطقه عمومی مهران شدیم. این در حالی بود که در آخرین روزهای شهریور ۱۳۵۹ ارتش رژیم بعث از زمین و هوا مرزهای ایران اسلامی را مورد تجاوز قرار داده و شهرهای مرزی کشور از جمله شهر مهران را به اشغال خود درآورده بود.

استقامت در نهج‌البلاغه و روایات

استقامت در نهج‌البلاغه و روایات

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲ | نظر

استقامت مردم ایران پس از رحلت پیامبر اعظم (ص)، تابع استقامت علی‌بن ابی‌طالب (ع) بوده است؛ و راه دیگری معنای استقامت نداشته است، اما حضرت علی (ع)، فاطمه زهرا (س) و اولاد‌شان حسن (ع) و حسین (ع) و ۹ تن از فرزندان معصوم حسین علیهم‌السلام، پشت در پشت، بر چه استقامت کردند؟ اجازه دهید، مستقیما از زبان امیرالمومنین علی (ع) پاسخ دهم. ایشان در خطبه‌های نهج‌البلاغه از حق خود و استقامت خود و روش استقامت، معنا و علت صبر همچون استقامت رازگشایی می‌فرماید.

ببینید | صدای معنویت در قلب تهران

ببینید | صدای معنویت در قلب تهران

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷ | نظر

مناره‌های اذان در تهران به‌عنوان نماد ارتباط با معنویت در دل شلوغی‌های پایتخت طنین‌انداز می‌شود و فضای شهری را با صدای روحانی خود پر می‌کند.

ببینید | افطار در وینزور!

ببینید | افطار در وینزور!

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱ | نظر

خانواده سلطنتی بریتانیا برای نخستین بار در‌های کاخ هزار ساله وینزور را برای برگزاری مراسم افطار گشودند.