به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، سید هادی خاضع با اشاره به نصب تابلوهای هشداردهنده در محدوده منابع آبی، از مردم خواست این علائم را جدی بگیرند.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده کاهش تلفات ناشی از غرقشدگی را نیازمند برنامهریزی دقیق، سیاستگذاری مناسب و فرهنگسازی دانست.
وی اضافه کرد: رودخانه مارون در مسیر جاده ارتباطی پاتاوه - دهدشت و در ۱۰ کیلومتری شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد و جزو رودخانههای پرآب و خروشان کهگیلویه و بویراحمد است که همه ساله در فصل گرم سال افراد زیادی در رودخانه مارون به دلیل ناآشنایی با فنون شنا جان خود را از دست میدهند.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده گفت: نیاز است همشهریان، مسافران، گردشگران و علاقمندان به شنا با رعایت اصول و فنون این رشته ورزشی و توجه به رعایت نکات ایمنی از شناکردن در مناطق پر خطر اجتناب کنند تا شاهد حوادث تأسف بار نباشیم.
در استان کهگیلویه و بویراحمد، غرقشدگی یکی از چالشهای جدی است که با گرم شدن هوا و افزایش تمایل به شنا در آبهای سطحی، جان تعدادی از هموطنان را در رودخانهها و منابع آبی استان گرفته است چرا که در سال گذشته، ۱۲ مورد فوتی ناشی از غرقشدگی در این استان به ثبت رسیده که نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است و هر ساله شاهد افزایش این آمار هستیم.
پیشتر مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعداد فوتیهای ناشی از غرق شدگی استان در سال گذشته، گفت: تعداد ۱۲ نفر فوتی به دلیل غرق شدگی در استان ثبت شد که حدود ۲ برابر سال ۱۴۰۲ افزایش نشان میدهد.
کامروز امینی گفت: فوتیهای غرق شدگی استان در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۶ نفر ثبت شد این در حالی است که درسال ۱۴۰۳ افزایش ۵۰ درصدی در این حادثه داشتیم که نیازمند تدابیر لازم است.
بر اساس آخرین سالنامه آماری سازمان پزشکی قانون کشور، استان کهگیلویه وبویراحمد در سال ۱۴۰۰ در رتبه هشتم و در سال ۱۴۰۱ در رتبه پنجم کشوری در میزان متوفیات ناشی از غرق شدگی بر حسب جمعیت قرار دارد که با توجه به افزایش آمار، نیازمند چاره جویی است.
غرق شدگی در ایران نیز یکی از مشکلات جدی در حوزه سلامت محسوب میشود و مطابق با آماریهای رسمی مرگهای ناشی از این حادثه در رده سومین علت مرگ از آسیبهای غیرعمدی، بعد از آسیبهای ترافیکی و سقوط در جهان قرار گرفته است.
غرق شدگی به معنی ورود آب به داخل ریهها و مجاری تنفسی و سپس خفگی و فرو رفتن در آب است. افراد غرق شده دچار کاهش اکسیژن رسانی به بدن یا هیپوکسی شده و در نتیجه آسیب به سلولهای عصبی در دقایق اولیه بعد از غرق شدگی اتفاق میافتد.
میزان مرگ و تعداد سالهای از دست رفته به علت غرق شدگی بالاست و لازم است برنامههای پیشگیری بیشتر و جامعتری برای کاهش فوتیهای ناشی از غرق شدگی و مقابله با آن طراحی و اجرا شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۶۶ رودخانه دائمی و فصلی یکی از استانهای آسیب پذیر در زمینه غرق شدگی است.
وجود دریاچه و سدهای کوثر، مارون و بیش از ۱۰ رودخانه پرآب، کانون پرمخاطرهای برای سلامت جوانان کهگیلویه و بویراحمدی در فصل گرماست.
بسیاری از این رودخانهها در استان با وجود ظاهری آرام، بسیار خطرناک و عمیق هستند، به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه، متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گرداب میشود، بنابراین توصیه میشود بدون آگاهی از وضعیت رودخانه، هرگز برای شنا در آن اقدام نکنیم.