فرهنگ-جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

ابتلای شعر به روزمرگی
دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

۱۶ روایت از دل غزه

کتاب «پایی در غزه» به قلم نویسندگان مختلف، مقاومت مردم فلسطین را به تصویر کشیده است

۱۶ روایت از دل غزه

۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱ | نظر

نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب «پایی در غزه»؛ شامل ۱۶ روایت از «ما و غزه» به همت دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری و مرکز هنری رسانه‌ای سلوک، در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

۱۷ روز فرماندهی

نقبی زدیم به زندگی و رزم شهید ذبیح‌ا... عاصی‌زاده، فرمانده تیپ الغدیر یزد

۱۷ روز فرماندهی

۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳ | نظر

زهرا چادر رنگی‌اش را جلو کشید. دسته‌‌ریحانی که از بازارچه سیف خریده بود، بردستانش سنگینی می‌کرد. پاهایش توان چند متر باقیمانده تا خانه را نداشت. به هر زحمتی، دست به خشت‌های دیوار گرفت. لنگه در را هل داد. همین که رسید داخل حیاط ناله‌ کرد. کمر دردناکش را چسبید. بچه، دست‌وپا زدنش داشت به زایمان ختم می‌شد.

گیشه در آستانه رکورد ۲۰۰۰ میلیاردی

گیشه در آستانه رکورد ۲۰۰۰ میلیاردی

۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱ | نظر

تا چشم به هم زدیم، بهمن و جشنواره فیلم فجر به پایان رسید و به آخر سال نزدیک شدیم. از ابتدای سال تا به این لحظه حدود ۶۰ فیلم روی پرده سینما رفتند؛ البته بعضی فیلم‌ها مثل ماهور، خرچنگ، معجزه پروین و علت مرگ نامعلوم نیز اکران‌شان را از دو ماه اخیر و در دی‌ماه آغاز کردند و همچنان فروش دارند.

سنت و نوآوری در ۴۰ سالگی موسیقی فجر

سنت و نوآوری در ۴۰ سالگی موسیقی فجر

۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵ | نظر

مراسم پایانی چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در شامگاه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ با میزبانی تالار وحدت تهران، صحنه‌ای از همگرایی نسل‌های مختلف هنری و تاکید بر وفاق ملی بود. این رویداد که از ۲۳ تا ۲۹ بهمن در ۱۰ سالن تهران و ۲۰ استان کشور برگزار شد، با حضور ۱.۷۷۱هنرمند در ۱۰۶گروه موسیقی، فصل جدیدی از تعاملات فرهنگی را رقم زد.

حسینیه ظرفیت پنهان گردشگری مذهبی

حسینیه ظرفیت پنهان گردشگری مذهبی

۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰ | نظر

حسینیه‌ها و تکایا از مهم‌ترین پایگاه‌های معنوی شیعیان محسوب می‌شوند. این مکان‌ها مظهر پیوند بین تاریخ، مردم، فرهنگ و ارزش‌های دینی هستند و به دلیل ویژگی‌های خاصشان نه‌تنها در قیاس با مکان‌های هم‌عملکرد خود در سایر کشورها، هویتی متمایز می‌یابند، بلکه به‌عنوان تنها فضاهای باز شهری با عملکرد مذهبی در فرهنگ شهرسازی جایگاهی منحصربه‌فرد دارند و باعث شده حسینیه‌ها و تکایا ظرفیت زیادی برای تبدیل شدن به یکی از جاذبه‌های مهم در گردشگری مذهبی را داشته باشند.

غرق شدن در دنیای بی‌آلایش راوی

نگاهی به رمان «موندو» نوشته محمدرضا آریانفر

غرق شدن در دنیای بی‌آلایش راوی

۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶ | نظر

عنوان روی جلد هر کتابی را که می‌دیدم، درنگی می‌کردم و به معنایش فکر می‌کردم. نمی‌خواستم قبل از شروع کتاب سر از کار معنای عنوانش در بیاورم. می‌خواستم راز این نام را خود کتاب برایم آشکار کند. القصه همین‌قدر بگویم که «موندو» نام شخصیت اصلی کتاب است. این‌که چرا این نام و اصلا این نام به چه معناست، بماند برای وقتی که خودتان خواستید کتاب را مطالعه کنید.

کاوشی در اندیشه‌های استاد

در نشست «صد کتاب ماندگار قرن» کتاب‌های «قرآن و طبیعت» به قلم عبدالکریم بی‌آزارشیرازی بررسی شد

کاوشی در اندیشه‌های استاد

۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷ | نظر

بیست‌وششمین نشست «صد کتاب ماندگار قرن» به بررسی مجموعه کتاب‌های «قرآن و طبیعت» تألیف حجت‌الاسلام عبدالکریم بی‌آزارشیرازی اختصاص یافت و پیام رئیس‌جمهور به این نشست نیز قرائت شد.

انقلاب از نگاه عکاس فرانسوی

انقلاب از نگاه عکاس فرانسوی

۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵ | نظر

«یادداشت‌های یک دوربین» مجموعه‌‌عکس‌های میشل ستبون از روزهای انقلاب اسلامی است که از روز گذشته (بیست‌ونهم بهمن‌ماه) در جریان برگزاری هفدهمین جشنواره تجسمی فجر، با همراهی انجمن عکاسان انقلاب و دفاع‌مقدس در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده و تا ششم اسفندماه نیز ادامه دارد.

روتوش جنایات آمریکا در هالیوود

نگاهی به فیلم شرور «‌Wicked»

روتوش جنایات آمریکا در هالیوود

۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵ | نظر

در ابتدای فیلم «شرور» (جان ام چو)، جار زده می‌شود که جادوگر سبز رنگ غرب کشته شد و همه مردم در اقصی نقاط سرزمین آز به شادی و پایکوبی می‌پردازند.

ایرانیِ فضیلت‌گرا ستم نمی‌پذیرد پس حامی فلسطین است

دکتر غلامرضا زارعی؛  دکترای علوم سیاسی، مسوول اندیشکده عدالت و مبارزه با فساد در اندیشگاه بیانیه گام دوم

ایرانیِ فضیلت‌گرا ستم نمی‌پذیرد پس حامی فلسطین است

۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳ | نظر

درودی از عمق جان بر این ملت بزرگ...بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با چنین فرازی می‌آغازی با چنین درودی؛ اما مگر ایرانیان چه ویژگی‌هایی داشته و دارند که آن‌ها را شایسته و سزاوار چنین درودی ساخته؟ در این باره و بویژه ویژگی‌های انقلاب مردمی ایرانیان در اندیشگاه بیانیه گام دوم به گفت‌وگو با دکتر غلامرضا زارعی؛  دکترای علوم سیاسی، مسوول اندیشکده عدالت و مبارزه با فساد پرداختیم.

هویت ایرانی در آینه جشنواره فجر

هویت ایرانی در آینه جشنواره فجر

۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۶ | نظر

با وجود حاشیه‌های فنی و انتقادها به شیوه داوری، جشنواره فیلم فجر در چهل‌وسومین دوره خود، با پرداختی ویژه به «هویت ملی» و تقویت وحدت ایرانی، تصویری چندلایه از ایران را به نمایش گذاشت. از قهرمانان ملی چون شهیدان علی هاشمی و صیادشیرازی در فیلم‌های اشک هور، اسفند و صیاد، تا تاکید بر جغرافیای چهار فصل کشور در آثاری مانند سونسوز و خاتی، این رویداد سینمایی کوشید با برجسته‌سازی تنوع قومی،اساطیر کهن، و چالش‌های زیست‌محیطی،هویت مشترک ایرانیان رادربرابر جریان‌های تجزیه‌طلب تقویت کند.