به گزارش جامجمآنلاین از فارس،حسین فروزان، معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد امروز صبح در یاسوج، با اشاره به افزایش بیماری تب مالت در کشور و بهتبع آن در استان، اظهار داشت: مداخلات انجامشده تاکنون نتوانسته بهطور کامل این روند را متوقف کند.
وی با بیان اینکه تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، بر لزوم همکاری سازمانهایی همچون دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، استانداری و رسانهها برای مقابله با این بیماری تأکید کرد.
فروزان شناسایی بیماران را بیشتر در سطح روستاها و عشایر دانست و افزود: لازم است واکسیناسیون دام، نمونهبرداری، شناسایی و قرنطینه دامهای آلوده در این مناطق با جدیت بیشتری انجام شود.
معاون فنی مرکز بهداشت با اشاره به مشکلات قانونی در این زمینه، تصریح کرد: دامپزشکی میتواند در سطح صنعتی و نیمهصنعتی ورود و هزینه کند، اما در حوزه عشایر و دامداران روستایی به دلیل عدم بیمه، این امر با مشکل مواجه است.
وی ادامه داد: دامداران به دلیل ضرر و زیان اقتصادی حاضر به همکاری برای قرنطینه و جداسازی دامهای آلوده نیستند، زیرا دامهای آلوده درمانپذیر نبوده و باید امحا شوند.
فروزان خواستار تأمین اعتبار از طریق کمیسیونهای برنامهریزی استانداری و برنامه و بودجه استان برای کمک به دامپزشکی در این زمینه شد و گفت: در صورت شناسایی دام آلوده که خطر بیماری برای انسان دارد، باید با دستور قضایی اقدام شود، اما به دلیل اینکه دام اهلی و صاحبدار است، باید هزینه مالی آن تأمین و پرداخت شود.
وی عدم آگاهی و توان اقتصادی دامداران روستایی برای بیمه دامها را از دیگر مشکلات موجود عنوان کرد و افزود: سیستمهای دولتی باید در این زمینه به کمک دامداران بیایند.
فروزان با تأکید بر اهمیت آموزش در کنار سایر اقدامات گفت: آموزش نحوه نظافت جایگاه نگهداری دام با دستکش و چکمه، جلوگیری از مصرف سقط جنینها توسط حیوانات و جداسازی دامهای آلوده از دامهای سالم از جمله مواردی است که باید به دامداران آموزش داده شود.
وی بر لزوم رعایت حفاظت فردی و بهداشت در این زمینه تأکید کرد.