با افزایش شمار کشتهها و قطع عضو سربازان صهیونیست بدون کسب اهداف راهبردی جنگ، زمینه سانسور شدید رسانهها توسط نهادهای سرکوبگر اسرائیل فراهم شد. بهطوریکه فریاد اعتراض خانوادههای زخمخورده از عملیاتهای شکستخورده با فشار مأموران شینبت در نطفه خفه شدند.در راستای همین روند، کانال ۱۲ رژیمصهیونیستی بر اثر فشار افکارعمومی اراضی اشغالی مجبور شد که بهشکل نصف و نیمه از تلفات اسرائیل در جنگ غزه پرده بردارد. این بازوی رسانهای صهیون گزارش داد که از زمان آغاز حملات به نوار غزه تاکنون، تعداد زخمیهای ارتش اشغالگر به بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است. از این تعداد، حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر به جراحات جسمی دچار شدهاند، در حالی که بیش از ۱۰ هزار نفر نیز با اختلالات روانی و آسیبهای پس از سانحه دستوپنجه نرم میکنند. این آمار تنها بخشی از تلفات ارتش صهیونیستی در نوار غزه است و با توجه به موفقیتهای اخیر نیروهای حماس در کمینهای بهویژه در بیت حانون و خانیونس، به نظر میرسد که باید منتظر افزایش شمار کشتهها و زخمیهای ارتش اشغالگر در روزهای آتی باشیم. این تلفات، بهوضوح بنبست نظامی اسرائیل در برابر توانمندیهای نظامی و استقامت حماس را نمایان میسازد و نشاندهنده قدرت و اقتدار روزافزون جنبش مقاومت در برابر تلآویو است.
واکاوی جزئیات تلفات صهیونیستها
براساس دادههای منتشرشده بهوسیله منابع عبری، آسیبها به تفکیک نشان میدهند که ۳۳درصد آنها مربوط به اندامها، ۱۳درصد به ناحیه سر، چشمها و گوشها و ۷درصد به ستون فقرات، گردن و کمر اختصاص دارد که این امر گویای شدت درگیریها و ابعاد سنگین تلفات انسانی در میان صفوف ارتش اسرائیل است. علاوه بر این، آمارهای افشاشده نشان میدهند که ۶۵درصد از زخمیها را نیروهای ذخیره تشکیل میدهند، در حالی که ۱۸درصد از نیروهای رسمی ارتش، ۱۰درصد از پلیس و نیروهای امنیتی و ۷درصد از اعضای خدمت دائمی دچار آسیب شدهاند. همچنین، ۷درصد از کل مجروحان را زنان تشکیل میدهند که خود نشاندهنده گستردگی اثرات این درگیریها بر تمامی اقشار ساکنان اراضی اشغالی است. میزان بالای تلفات افسران خطوط مقدم و جایگزین کردن این نیروهای برجسته به چالشی جدید برای ماشین جنگی صهیونیست تبدیل شده، بهطوریکه بهنقل از روزنامه معاریو در حال حاضر، ارتش اسرائیل با کمبود حدود ۳۰۰ افسر در پستهای فرماندهی یگانهای زمینی دستوپنجه نرم میکند. این مشکل بهویژه در یگان مهندسی برجسته است، جایی که صهیونیستها با بحران شدید در تأمین فرماندهان و نیروهای متخصص مهندسی و خنثیسازی بمب مواجه است. این کمبود نیرو، توان عملیاتی ارتش اشغالگر را بهطور قابلتوجهی تحت تأثیر قرار داده و بر کارایی و آمادگی نیروهایش در میدان جنگ اثرگذار ارزیابی میشود.
جبهه داخلی آشفته اسرائیل
افزایش تلفات نظامی ارتش اشغالگر قدس در درگیریهای اخیر با مقاومت فلسطین، تأثیرات منفی قابلتوجهی بر جبهه داخلی اسرائیل و جامعه ساکنان اراضی اشغالی گذاشته است. این تلفات سنگین، نهتنها روحیه نظامیان صهیونیست را تضعیف کرده، بلکه موجی از اضطراب و نگرانی را در میان خانوادههای نظامیان به راه انداخته است. بسیاری از خانوادهها در پی اعلام خبر کشتهشدن خویشاوندان خود،بابحرانهای روحی وروانی مواجه شده ونارضایتی عمومی نسبت به ادامه جنگ وفقدان راهکارهای مؤثر ارتش در برابر قدرت مقاومت حماس شدت یافته است. همزمان با افزایش تلفات، انتقادات شدیدتری از دولت و فرماندهان نظامی ارتش اشغالگرقدس مطرح شده است. اعتراضات مردمی در خیابانها و رسانههای بهویژه منعکسکننده نظرات طبقه متوسط اسرائیلی افزایش یافته و بسیاری از ساکنان اراضی اشغالی خواستار پایان سریع جنگ شدهاند. این بحرانها نهتنها به آسیبهای اجتماعی و اقتصادی گستردهای منجر شده، بلکه شکافهای عمیقی در جامعه اسرائیل بهوجود آورده است.
بحران اقتصادی، بلای جان ماشین جنگی تلآویو
در پی حملات گسترده گردانهای عزالدین قسام از ۷اکتبر۲۰۲۳، وضعیت اقتصادی رژیمصهیونیستی به شدت تضعیف شد. طبق گزارشهای اقتصادی، شاخص بورس تلآویو باکاهش ۲۰درصدی روبهرو شد ونرخ تورم به ۷.۶درصدرسید که بالاترین میزان از ۱۴ سال گذشته بهشمار میرود. بحران اقتصادی ناشی از این جنگ، همراه با افزایش هزینههای نظامی و نابودی زیرساختهای اقتصادی، موجب شد تا بسیاری از صنایع اسرائیلی با کاهش تولید و افزایش بیکاری مواجه شوند. این شرایط باعث کاهش شدید قدرت خرید شهروندان اسرائیلی و نارضایتی اجتماعی گسترده شده است. همزمان با این بحران اقتصادی، ماشین جنگی ارتش اشغالگرقدس نیز تحت فشار زیادی قرار گرفته است. براساس گزارشهای منابع نظامی، نیرویزمینی و هوایی اسرائیل بهدلیل تلفات بالا و فرسودگی تجهیزات، دچار مشکلات جدی در تأمین منابع برای ادامه عملیاتهای جنگی است. تعداد زیادی از تانکها و جنگندهها در درگیریهای اخیر آسیب دیدند و برای بازسازی یا جایگزینی به زمان و هزینه زیادی نیاز دارند. این مشکلات موجب کاهش توان نظامی صهیونیستها در برابر تهدیدات منطقهای و تضعیف توان نظامی این رژیم شده است.
ناتوانی رژیمصهیونیستی در جنگ غزه
در راستای کارزار سانسور و فشار رژیمصهیونیستی دربرابر حقیقت تحولات جبهه نوار غزه، روزنامه عبری هاآرتص،مخالف کابینه جنگ بنیامین نتانیاهو فاش کرد که ایال زامیر، رئیس ستادکل ارتش رژیمصهیونیستی در حالی که در جلسات کابینه امنیتی ادعا میکند این عملیات به پایان رسیده و باید توافقی برای تبادل اسرا با حماس حاصل شود، روایت کاملا متفاوتی را به سربازان خود منتقل و مدعی است که دستاوردهای میدانی، راه را برای پیروزی قاطع بر حماس هموار میکند. این روزنامه، زامیر را فردی توصیف کرد که «میداند دروغ میگوید» و افزود این عملیات هیچ دستاوردی که به نتیجهای قاطع منجر شود نداشته است. برعکس، «دستاوردهای عملیاتی» مورد ادعای او، مانع پیشرفت در جهت توافق تبادل زندانیان شدهاست. هاآرتص نوشت، این عملیات در ابتدا بهعنوان ابزاری برای فشار بر حماس جهت پذیرش پیشنهاد استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا تبلیغ میشد اما این جنبش مدتی پیش با آن موافقت کرده بود و این امر، مبنای ادامه عملیات را منتفی میکرد.
این روزنامه عبری افزود، تلآویو از عقبنشینی به خطوطی که قبلا برای عملیات استفاده میشد خودداری میکند و در این یک ماه بحثهایی در مورد «خطوط جدید» در جریان است؛ خطوطی که رئیس ستادکل میداند صرفا سیاسی هستند و مستقیما به میدان جنگ ربط ندارند.