خوش‌خدمتی ویتکاف

خوش‌خدمتی ویتکاف

نماینده آمریکا در مذاکرات آتش‌ بس غزه، در حمایت از جنایات اسرائیل از شکست گفت‌و‌گو‌ها خبر داد.
کد خبر: ۱۵۱۱۵۶۷

«از موضع ویتکاف شگفت‌زده شدیم» این عبارتی است که مقاومت حماس در غزه پس از چندین دور مذاکره با نمایندگان آمریکا و اسرائیل در غزه و اعلام شکست مذاکرات توسط استیو ویتکاف اعلام کرد.  

ماجرا از اینجا آغاز شد که در میانه مذاکرات مربوط به توافق جدید آتش‌بس، استیو ویتکاف در حساب کاربری خود در شبکه ایکس با طرح ادعا‌هایی علیه حماس اعلام کرد که واشنگتن مذاکرات آتش‌بس غزه را نیمه‌کاره رها کرده و تیم مذاکره‌کننده خود را از قطر برای مشاوره باز می‌گرداند.  

همزمان جنبش مقاومت اسلامی با «ابراز تعجب» از اظهارات منفی استیو ویتکاف از موضع آمریکا انتقاد کرد. حماس اعلام کرد این موضع نماینده آمریکا در مذاکرات در حالی است که مقاومت فلسطین به تمام نظرات دریافتی از سوی میانجی‌گران پاسخ مثبت داده بود. این موضوع نشان‌دهنده تعهد صادقانه به موفقیت تلاش‌های میانجی‌گران و تعامل سازنده با تمام ابتکارات از سوی حماس ارزیابی می‌شود.  

همین وضعیت نشان می‌دهد هدف طرف آمریکایی ــ صهیونیستی از مذاکره با مقاومت فلسطین نه برقراری آتش‌بس، بلکه تسلیم بی‌قید و شرط مردم فلسطین در باریکه غزه است. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها تلاش دارند تا آنچه در میدان نظامی نتوانستند به دست بیاورند را از طریق میز مذاکرات کسب کنند. به این صورت که در یک توافق تحمیلی و در ازای آتش‌بس موقت، اسرای رژیم‌صهیونیستی آزاد شوند. علاوه بر این رژیم صهیونی از عقب‌نشینی از باریکه غزه نیز خودداری خواهد کرد.  

با گذشت نزدیک به ۲۱ ماه از جنگ ارتش اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار گسترده فلسطینی‌ها ــ که با حمایت بی‌قید و شرط آمریکا همراه بوده است ــ به‌رغم دیدار‌های غیرمستقیم متعدد برای دستیابی به آتش‌بس، همچنان هیچ چشم‌انداز روشنی از پایان این حمام خون در سواحل شرقی مدیترانه دیده نمی‌شود.  

نمایندگان رژیم‌صهیونیستی که با اطمینان از چراغ سبز استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه، پای میز مذاکرات حاضر می‌شوند، در هر دور از گفت‌و‌گو‌ها شروطی غیرقابل‌پذیرش ــ از جمله انحلال کامل ساختار‌های دولتی و نظامی در غزه ــ مطرح می‌کنند؛ مسأله‌ای که نشان می‌دهد اسرای تل‌آویو در اولویت مقامات صهیونیست قرار ندارد.  

بن‌بست مذاکرات دوحه

در شرایطی که از سال ۲۰۲۴ بسیاری از کشور‌های مستقل خواهان آتش‌بس و توقف فوری این جنگ جنایت‌بار شده‌اند، مقامات رژیم صهیونیستی به دفعات در یک قدمی ترک مخاصمه با خروج نیرو‌های ارتش اشغالگرقدس از باریکه غزه مخالفت و مذاکرات آتشبس را بنبست کشانده اند.  

چارچوب پیشنهادی جدید، که حاصل تلاش‌های آمریکا، قطر و مصر است، شامل یک آتش‌بس ۶۰‌روزه، آزادی شماری از اسرای صهیونیست در ازای آزادی اسیران فلسطینی و آغاز مذاکرات برای پایان دائم جنگ است. با این حال، مذاکرات به‌دلیل پافشاری صهیونیست‌ها بر حفظ حضور نظامی خود در مناطق راهبردی از جمله دالان نتساریم و مسیر فیلادلفی، متوقف شده است. رژیم اشغالگر همچنان اعلام کرده تا زمانی که حماس خلع‌سلاح نشده و قدرت را واگذار نکند، به جنگ خود ادامه خواهد داد.  

در همین راستا، طرح‌هایی نظیر ادامه حضور نیرو‌های اشغالگر در مرحله اول آتش‌بس روی میز قرار گرفته که با مخالفت نمایندگان حماس مواجه شده است. هدف اصلی از این طرح‌ها، نه بازسازی غزه یا کمک به مردم، بلکه فراهم‌سازی مقدمات برای انتقال قدرت به تشکیلات خودگردان فلسطین با حمایت آمریکا و کشور‌های عربی وابسته است؛ ساختاری که از دید بسیاری از فلسطینی‌ها، فاقد مشروعیت و بی‌تفاوت به رنج مردم است.  

همبستگی گروه‌های مقاومت فلسطین
 
با وجود توطئه‌های ویتکاف و کارشکنی‌های آمریکا در روند آتش‌بس، گروه‌های مقاومت با پافشاری بر اصول خود، همبستگی کامل خود با حماس را به نمایش گذاشتند. جهاد اسلامی، متحد دیرینه حماس در مبارزه برای آزادسازی فلسطین، در بیانیه خود تصریح کرد: «اظهارات ویتکاف، فرستاده آمریکا، منعکس‌کننده موضع دولت دشمن نازی است و نیات از پیش طراحی‌شده برای ادامه تجاوز و دور زدن تلاش‌های میانجی‌گران را آشکار می‌کند.»

در ادامه محکومیت سیاسیکاری ویتکاف در روند میانجی‌گری، گروه‌های دیگر مقاومت فلسطینی اعم از جبهه خلق برای آزادی فلسطین و گردان‌های شهدای الاقصی در بیانیه‌ای اعلام کردند پاسخی که حماس و گروه‌های مقاومت به پیشنهاد میانجی‌گران برای آتش‌بس در غزه ارائه کردند، بعد از رایزنی‌ها و باور میانجی‌گران به مثبت‌بودن آن و امکان دستیابی به توافقی بود که پایان رنج ملت فلسطین را تضمین می‌کند.  

در این بیانیه آمده است: «گروه‌های مقاومت فلسطین اظهارات «استیو ویتکاف» شریک آمریکایی دشمن صهیونیستی که هیأت مذاکره‌کننده مقاومت را مسئول عدم دستیابی به توافق می‌داند، محکوم می‌کنند.» گروه‌های مقاومت فلسطینی بر اهتمام هیأت مذاکره‌کننده رهبری مقاومت برای توقف تجاوز علیه ملت فلسطین و دستیابی به توافقی که به رنج آنها پایان می‌دهد و آبشار خون را متوقف می‌کند، تاکید کردند.  

قحطی ساختگی در غزه

در حالی‌که بنبست در دوحه ادامه دارد صهیونیست‌ها به ترویج قحطی در کرانه شرقی مدیترانه ادامه میدهند. با تشدید حلقه محاصره غذایی، وضعیت انسانی در نوار غزه به شکل فاجعه‌باری رو به وخامت است، به‌طوری‌که منابع بین‌المللی اعلام کرده‌اند که نظامیان رژیم‌صهیونیستی طی هفته‌های اخیر بیش از هزار فلسطینی بی‌پناه را که برای تأمین حداقل نیاز‌های غذایی خود تلاش می‌کردند، به شهادت رسانده‌اند. تنها در روز یکشنبه گذشته، دست‌کم ۸۵ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست جان خود را از دست دادند.  

درهمین راستا، سلیم عویس، سخنگوی یونیسف در امان، روز پنجشنبه گذشته به رویترز گفت: «اکنون با وضعیتی بسیار وخیم روبه‌رو هستیم و موجودی مواد درمانی ما به سرعت در حال تمام شدن است.» وی افزود در صورتی که تغییری ایجاد نشود، ذخایر غذای درمانی آماده مصرف تا اواسط مرداد ماه به پایان خواهد رسید.  

سازمان جهانی بهداشت نیز چهارشنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای، وضعیت فعلی در غزه را «قحطی ساخت بشر» توصیف کرده و علت آن را محدودیت‌های اعمال‌شده بر ارسال کمک‌های بشردوستانه دانسته است. گفتنی است آخرین توافق آتش‌بس موقت در ۳۰ دی سال گذشته برقرار شد، اما با حمله هوایی ناگهانی صهیونیست‌ها در بهار امسال به شهادت بیش از ۴۰۰فلسطینی منجر شد، این توافق نیز از هم پاشید.  

حمایت سکاندار کاخ سفید از اظهارات غیرسازنده ویتکاف

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دیروز در سخنانی که در کاخ سفید ایراد کرد، مدعی شد حماس «تمایلی به رسیدن به توافق» درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه ندارد.  

اظهارات ترامپ همسو با موضع نماینده ویژه دولت وی در امور صلح خاورمیانه، استیو ویتکاف حول محور حمایت از ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی در غزه است.  

رئیس‌جمهور آمریکا برخلاف ادعا‌های خود درباره اولویت دادن به منافع ملی آمریکا، بار‌ها نشان داده که تحت نفوذ لابی‌های قدرتمند صهیونیستی در واشنگتن است و این نفوذ، باعث شده سیاست‌های وی بیش از هر چیز در خدمت ارتش اشغالگرقدس و منافع رژیم‌صهیونیستی قرار گیرد. حمایت بی‌دریغ از تجاوزات و سکوت در برابر جنایات اسرائیل، گواهی بر این واقعیت تلخ است.  

این وضعیت، نه‌تنها باعث خیانت به حقوق ملت فلسطین و نقض قوانین بین‌المللی شده، بلکه امنیت و منافع واقعی مردم آمریکا را نیز در سایه قرار داده است؛ چرا که جنگ‌های بی‌پایان و تنش‌های منطقه‌ای تحت تأثیر این سیاست‌ها، هزینه‌های سنگینی را بر اقتصاد و جامعه آمریکا تحمیل می‌کند. نفوذ لابی صهیونیسم، ترامپ را به ابزار پیشبرد اهداف رژیم‌صهیونیستی بدل کرده است.  

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰