جام جم آنلاین؛ واحد حیدری در آستانه سالگرد ثبت جهانی منظر فرهنگی، تاریخی و طبیعی اورامانات - پنجم مرداد، با اشاره به گذشت چهارسال از ثبت جهانی منطقه اورامانات، اظهار کرد: زمانی که اورامانات به ثبت جهانی رسید، انتظار میرفت در حوزههای مختلف تحولاتی در این منطقه رخ دهد، اما با گذشت نزدیک به چهار سال بخش مهمی از این انتطارات برآورده نشده است.
وی افزود: هرچند پیش از اینکه این منطقه به ثبت جهانی برسد، گردشگری در آن رونق داشت، اما پس از ثبت جهانی شدن آمار گردشگران ورودی به این منطقه افزایش پیدا کرد، با این حال بخش اعظم گردشگرانی که به این منطقه سفر میکنند، گردشگران داخلی هستند و به ندرت گردشگر خارجی داریم. برای اینکه بتوانیم گردشگران خارجی را نیز به این منطقه بکشانیم باید تبلیغات صورت گیرد و آژانسهای گردشگری نیز پای کار باشند که متاسفانه این اتفافات رخ نداده است.
وی اضافه کرد: پس از اینکه اورامانات به ثبت جهانی رسید، انتظار میرفت در حوزه زیرساختی خصوصا جادهای نیز مشکلات این منطقه برطرف شود، اما عملا اتفاق خاصی نیفتاده است.
حیدری خاطرنشان کرد: در ایام پیک سفر حجم بسیار زیادی از گردشگران به سمت اورامانات میآیند و میشود گفت حدود ۸۰ درصد از گردشگران استان راهی اورامانات میشوند، اما ظرفیت جادههای ما پاسخگوی این حجم از مسافران نیست.
وی یادآورشد: جادههای اورامانات علاوه بر کیفیت پائین، عرض بسیار کمی دارند و در ایام پیک سفر ترافیکهای چند کیلومتری در ورودی برخی از روستاها و شهرهای آن شکل میگیرد.
این فعال گردشگری اورامانات تاکید کرد: در طول چندسال گذشته نه تنها شرایط جادههای این منطقه بهبود پیدا نکرده، بلکه به دلیل بالا رفتن حجم تردد گردشگران، بدتر هم شده است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات منطقه کمبود زیرساختهای اقامتی در ایام پیک سفر است، اظهار کرد: متاسفانه بالا رفتن هزینهها و سختگیری در صدور مجوزها باعث شده تا فعالین گردشگری رغبت چندانی برای راهاندازی اقامتگاههای بوم گردی جدید دراین منطقه نداشته باشند و همین میشود که در ایام پیک سفر با کمبود فضای اقامتی مواجه میشویم.
این فعال گردشگری اورامانات با بیان اینکه انتظار میرود دولت برای رونق بیشتر گردشگری در اورامانات کمک کند، گفت: با وجود اینکه خود مردم اورامانات در بحث تبلیغات در فضای مجازی تاکنون به خوبی عمل کردهاند، اما دولت نیز باید در این زمینه کمک کند و شاهد پخش کلیپهایی از جاذبهها و زیباییهای اورامانات در صدا و سیما هم باشیم.
وی افزود: در سالهای گذشته توزیع گردشگر در اورامانات به خوبی انجام نگرفته و تنها روستاها و نقاطی محدود از آن مورد توجه گردشگران قرار گرفتهاند، درحالیکه اگر بتوانیم رویدادسازی کنیم، توزیع مناسب گردشگر را در این منطقه خواهیم داشت.
حیدری تاکید کرد: فعالین گردشگری این منطقه میتوانند بدون حمایت مالی دولت، رویدادهای گردشگری مختلفی برگزار کنند، اما مشکل بزرگی که پیش پای فعالیت آنها وجود دارد، سخت گیریهای فراوانی است که در بحث صدور مجوز برای برگزاری رویدادها انجام میشود.
وی یادآورشد: در حالی که در اورامان کردستان مجوز برگزاری رویدادها به راحتی صادر میشود، در کرمانشاه متاسفانه سختگیری زیادی وجود دارد.
این فعال گردشگری گفت: منطقه اورامانات به لحاظ طبیعت و جاذبههای گردشگری ظرفیتهای بسیار زیادی دارد، اما همت مسئولین را میخواهد تا هم گردشگران و هم مردم منطقه از این ظرفیت بهرهمند شوند.