محصولات کشاورزی لوداب به ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار رسید
رئیس جهاد کشاورزی لوداب؛

محصولات کشاورزی لوداب به ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار رسید

مهران بنیادی،رئیس جهاد کشاورزی لوداب گفت، عملکرد محصولات کشاورزی در لوداب به دلیل خشکسالی به ۱۵۰کیلوگرم در هکتار رسید.
کد خبر: ۱۵۱۱۶۵۷

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس، وضعیت کشاورزی در بخش لوداب، استان کهگیلویه و بویراحمد، نیازمند بررسی دقیق و اتخاذ تدابیر موثر است. بنا بر گزارش‌های مردمی و جهاد کشاورزی این منطقه، شواهد حاکی از آن است که به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی و کاهش میزان بارندگی، عملکرد محصولات کشاورزی در سال جاری کاهش یافته و به طور میانگین به ۱۵۰ کیلوگرم در هر هکتار رسیده است.

در همین خصوص در گفت‌وگویی با مهران بنیادی رئیس جهاد کشاورزی منطقه لوداب به بررسی علل این کاهش و ارائه راهکار‌های پیشنهادی برای بهبود وضعیت پرداخته شد.

مهران بنیادی، رییس جهاد کشاورزی منطقه لوداب، ضمن تشریح وضعیت بحرانی کشاورزی در این بخش از افت شدید عملکرد محصولات خبر داد و اعلام کرد: میانگین عملکرد ما در هر هکتار برای محصولاتی، چون جو و گندم، تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم بوده که رقم بسیار ناچیزی است.

وی دلایل اصلی این افت را خشکسالی، پراکنش نامناسب بارش‌ها و اتکای صرف به نزولات آسمانی عنوان کرد و افزود: بیش از ۸۰ درصد زمین‌های زراعی منطقه دیم هستند و زمین‌هایی که پیش از این سالانه زیر کشت برنج می‌رفتند، امسال متاسفانه بایر مانده‌اند.

وی به همکاری کشاورزان با اداره بیمه در بازدید‌ها اشاره و ابراز امیدواری کرد بنیادی در خصوص ارتباط بیمه محصولات کشاورزی و جهاد کشاورزی توضیح داد که بیمه یک شرکت تقریبا نیمه خصوصی است و در بیشتر موارد تایید خسارت بر اساس داده‌ها و آمار هواشناسی است.

وی در مورد عدم وجود نمایندگی بیمه در لوداب، نداشتن فضا و محیط فیزیکی عنوان کرد.

رئیس جهاد کشاورزی لوداب با بیان اینکه ارقام اصلاح شده بذر هر ساله موجود بوده و در زمان لازم (شروع شروع کشت) به کشاورزان اطلاع رسانی می‌شود. عدم استفاده برخی کشاورزان از ارقام اصلاح شده ابراز تأسف کرد و خواستار استفاده بیشتر کشاورزان از این بذر‌ها شد.

بنیادی در خصوص رودخانه بخش لوداب برای آبیاری مزارع از نقشه‌برداری هزار هکتار زمین اطراف رودخانه و درخواست تامین پمپ‌های قوی خبر داد و گفت: بحث حقآبه و ملی بودن اراضی، روند اجرای این پروژه را کند کرده است.

وی تاکید کرد با همکاری دولت و کشاورزان، می‌توان تحول عظیمی در کشاورزی دیم لوداب ایجاد کرد.

وی کاشت باغات مقاوم مانند بادام و انگور دیم و توسعه گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار را راهکاری برای جلوگیری از تکرار خسارت‌های سال جاری دانست و بر لزوم رعایت اصول صحیح کاشت و استفاده از سموم و قارچ‌کش‌های مناسب برای درختان تاکید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰