به گزارش
جام جم آنلاین، امیررضا رجبی با اشاره به تحولات گسترده در حوزه معدن استان، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳۰ پروانه فعال در حوزه اکتشاف صادر شد که اکنون به بیش از ۳۶۰ پروانه جدید افزایش یافته است. این اقدام در راستای جذب سرمایهگذاران و همکاری با نهادهایی نظیر سازمان زمینشناسی، ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی انجام شده است.
وی افزود: پروژههای ژئوفیزیک هوایی در سه سال اخیر در حال اجراست و با برگزاری بازدیدهای میدانی و همراهی گروه ماده ۲۴، اکنون پنج محدوده برای تهیه و تولید و چهار محدوده برای ایمیدرو در دست بررسی است. این مناطق حاوی طلا، مس، آهن، کرومیت و منگنز هستند.
مدیرکل صمت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تاکنون ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در اکتشاف جذب شده و هدف، جلوگیری از انتقال بودجه به سایر استانهاست. با این رویکرد، شناسایی ذخایر و تصمیمگیری درباره روشهای استخراج و فرآوری بهصورت جدی دنبال میشود.
رجبی همچنین از بهبود هماهنگی بین دستگاههای اجرایی با رفع بنبستهای قانونی خبر داد و گفت: برگزاری بازدیدهای میدانی، بررسی کارشناسی و تشکیل کارگروه حل اختلاف، موجب تسهیل صدور پروانههای صنعتی و معدنی شده است. حتی در موارد مخالفت محیط زیست، جلسات مشترک برای تعیین چارچوب اجرای پروژهها برگزار شده است.
وی با اشاره به فضای تعامل مناسب بین دستگاهها، ادامه داد: صادرات غیرنفتی استان از ۱.۳ میلیارد دلار به ۲.۲ میلیارد دلار افزایش یافته و ارتباطات منطقهای و سفر استانداران به کشورهای همسایه نیز فرصتی ارزشمند برای توسعه سرمایهگذاری ایجاد کرده است.
مدیرکل صمت خراسان رضوی تصریح کرد: برخی واحدهای صنعتی بیش از ۸۰ درصد تولید خود را صادر میکنند و تمرکز بر برند، سرمایهگذاریهای بدون کارخانه و بهرهبرداری از ظرفیتهای خالی بهویژه در برق، از اولویتهای استان است؛ دستورالعملهای جدید برای صدور مجوزهای صنعتی نیز این موارد را تسهیل کردهاند.
رجبی با اشاره به تلاش برای رفع ناترازی برق، بیان کرد: طرحهایی نظیر مدیریت ساعات کاری واحدهای صنفی، استفاده از برق خورشیدی و مشارکت واحدهای صنعتی در خرید برق از بازار سبز، هماکنون در حال اجراست. همچنین تغییر موتور کولرهای آبی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد: با تشکیل ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و صدور تأییدیه ثبت سفارش پنلهای خورشیدی خارج از فرایند ارزی، حمایت جدی از صنعت صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: جلساتی نیز برای جذب اعتبار مالیاتی مراکز پژوهشی برگزار شده است که در سال گذشته به ۵۰ میلیارد تومان رسید. همچنین سامانه http://mojavez.ir امکان پایش وضعیت مجوزها را فراهم کرده و گامی مؤثر در کاهش بروکراسی و افزایش شفافیت محسوب میشود.
رجبی افزود: با تقویت تبادل سرویسهای بیندستگاهی از طریق پلتفرم «جی باس»، بسیاری از مشکلات ثبت اطلاعات و هماهنگی دستگاهها کاهش خواهد یافت. هرچند هنوز برخی استعلامها بهصورت دستی انجام میشود، اما روند در حال بهبود است.
وی به اهمیت مقابله با قوانین محدودکننده نظیر تعیین فاصله بین واحدهای صنفی اشاره و بیان کرد: چنین مقرراتی منجر به انحصار میشود و باید جای خود را به فضای رقابتی و مشاورهمحور بدهد. همچنین ابطال یا تعلیق ۴۰۰ تا ۵۰۰ پروانه غیرفعال، اقدامی هدفمند برای واقعیسازی آمارها و اصلاح ساختار اقتصادی استان بوده است.