در کشور ما نیز استانداردهای اولیهای برای ارائه مواد غذایی در مدارس و مکانهای آموزشی وجود دارد اما متأسفانه در فاز اجرایی، عمدتا این استانداردها رعایت نمیشوند. چنانکه ما شاهد هستیم که در بوفههای مدارس، مواد غذایی ناسالم بهوفور یافت میشود و کودکان با اشتیاق به سمت این خوراکیها جذب میشوند. وضعیتی که گاهی بهدلیل درآمدزایی مدارس از فروش این محصولات، اجرایی میشود اما تأثیراتی منفی بر سلامت دانشآموزانی میگذارد که در زمانهای استراحتشان، نیاز به مواد مغذی برای افزایش توان یادگیری و تمرکز دارند. کارشناسان توصیه میکنند اگر دانشآموزی صبحانهاش را در منزل صرف کرده، در میانوعده از مواد غذایی سالم مانند سالاد میوه استفاده کند. همچنین میتوان روی برخی خوراکیهای فراسودمند (Functional Foods) برای کودکان تمرکز کرد؛مثلا کیکهایی که شیرینی و روغن کمی دارند اما غنی از مواد مغذی مانند فیبر، امگا ۳ و ریزمغذیها هستند. این رویکرد به جبران کمبودهای احتمالی وعدههای اصلی دانشآموزان در دل میانوعدههای سالم کمک میکند. همچنین انتظار ما این است که در میانوعده حتما یک غذای لبنی مانند شیر یا ماست مصرف شود. حتی ممکن است این میانوعده در قالب کمی نان و پنیروخیار باشد. گروه دیگری از مواد غذایی ضروری، مغزیجات هستند؛ کودکان میتوانند در میانوعدههای خود از انواع مغزها استفاده کنند؛ ضمن اینکه برای بسیاری از کودکان، بهخصوص آنهایی که وزن پایینی دارند، استفاده از میوههای خشک بسیار مفید است. اما متأسفانه بهجای این موارد در بسیاری از مدارس آبمیوههای صنعتی، کیک، شیرینی، سوسیس و کالباس عرضه میشود که این موضوع نشاندهنده این است که ما استانداردهای لازم را به قدر لازم رعایت نمیکنیم؛ پس طبیعتا نباید انتظار داشته باشیم که چنین کودکانی، در آینده سالم و تندرست باشند. بنابراین کمی خلاقیت در ارائه مواد غذایی سالم اما متنوع میتواند دانشآموزان را به مصرف تغذیه درست ترغیب کند. بهعنوان مثال، میتوان با شرکتهایی قرارداد بست و از آنها خواست که سالاد میوه بستهبندیشده تهیه کنند. وقتی این کار با یک شرکت مشخص انجام میشود، آن شرکت تحت نظارت بهداشتی قرار میگیرد و کوچکترین آلودگی میتواند منجربه تعطیلی کل شرکت شود. بنابراین نگرانی خاصی بابت تولید شخصی و رعایت نشدن بهداشت هم وجود ندارد. چنانکه همین حالا هم شرکتهایی وجود دارند که ساندویچهای کوچک و مناسب برای کودکان تهیه میکنند.به نظرمیرسدکه آموزش وپرورش میتواند محصولاتی مقوی و سالم را به این شرکتها سفارش دهد و بارعایت استانداردهای خاص آن را درمدارس عرضه کند؛ موضوعی که باعث ارتقای سطح سلامت مواد غذایی در بوفههای مدارس و در نتیجه سلامت دانشآموزان خواهد شد.