جام جم آنلاین اصفهان؛ یاسر حنیفی روز چهارشنبه در مراسم رسمی گشایش «بیست و ششمین نمایشگاه تخصصی - صادراتی فرش دستباف» همزمان با اختتامیه «دومین جشنواره ملی قالی فاخر» در سالن همایشهای اتاق بازرگانی اصفهان افزود: مرکز ملی فرش ایران بعنوان مُتولی فرش دستباف، در کنار فعالان این بخش قرار دارد و تمام تلاش خود را صرف کرده و از محل منابع و اعتبارات ملی هم مبلغی برای مشارکت و حمایت مالی از این جشنواره فراهم شده است.
وی ادامه داد: اجرای این جشنواره ملی از ۲ سال گذشته به پیشنهاد استانداری، اتاق بازرگانی و اداره کل صمت اصفهان به این استان واگذار شد و به حق نخستین دوره جشنواره بصورت مستقل و مطلوب برگزار شد و در دومین دوره هم همزمان با نمایشگاه بزرگ فرش دستباف برگزار خواهد شد.
معاون مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران اظهار داشت: تمام ارکان تولید، تجارت و فرهنگ فرش دستباف از گذشته در بخش خصوصی وجود داشته است و دولت در جایگاه حمایتی و در کنار بخش خصوصی قرار دارد.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره ملی«قالی فاخر» نمونه بارز معرفی و فعالیت بخش خصوصی برای اجرای یک کار فاخر ملی است.
حنیفی خاطرنشان کرد: این پروژه ملی به همت اصفهان بخوبی برگزار شده و خوشحالیم که این پروژه در این استان در حال رسیدن به هویت اصلی خود بعنوان یک جشنواره و نشاندهنده قالی فاخر ایرانی و خصوصیات آن است و مسیر تولید و تجارت فرش دستباف کشورمان را نشان میدهد و دوباره از حس یکنواختی در مردم ایران و دنیا خارج شویم و قالی ایرانی را بعنوان نماد فرهنگ، هنر و تمدن خود با ارائه آثار فاخر معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اصالت و نوآوری در این جشنواره توسط داوران مورد توجه قرار گرفته است، ابراز امیدواری کرد که راه قالی ایرانی از این مسیر بدرستی طی و پیگیری لازم در زمینه مباحث حمایتی از طرف دولت انجام شود.
معاون مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران گفت: وزارت صمت متولی حوزه فرش دستباف است و این وظیفه را دارد که اقدامات لازم برای حمایت و پیگیری قوانین را انجام دهد و امیدواریم شاهد شکوفایی و اعتلای فرش دستباف ایرانی باشیم و برنامههای بزرگتری در اصفهان و سایر استان هایی که قالی متعلق به آنهاست، انجام شود و ما هم همچنان از این هُنر صنعت حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به اجرایی شدن و فعالیت کارگزاریهای فرش و صدور شناسنامه فرش در کشور اضافه کرد: پیشنهاد شناسنامهدار کردن قالیهایی که در نمایشگاه به نمایش درمیآید، سال گذشته داده شد و یکی از بهترین کارگزاریهای صدور شناسنامه در اصفهان است و این کار به گسترش فرهنگ، تایید اصالت و بازگشت فرش ایرانی به جایگاه خود کمک میکند.
حنیفی افزود: امروز شرایط تجارت و تولید فرش دستباف آن چیزی نیست که از این هنر فرهنگ و صنعت بومی ایران میرود.
وی ادامه داد: هنر و فرهنگ فرش دستباف ایرانی با تار و پود تمام ایرانیان آنچنان درآمیخته که گویا جزو بدیهیات زندگی آنها شده و شاید به همین دلیل کمی مورد بیمهری و کم توجهی قرار گرفته است.
معاون مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران اضافه کرد: نمیخواهم بگویم که حال فرش دستباف ایران خوب نیست اما شرایط هم مطلوب نیست و بخش دولتی با کمک بخش بزرگ خصوصی فعال، برای حمایت و کمک به این بخش در حال تلاشند.
جشنواره ملی قالی فاخر با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده و فاخر کشور در حوزه فرش در اصفهان برگزار شد.
در این رویداد از آثار برگزیده و فاخر کشور در هشت رسته و سه گروه فرشهای روستایی و عشایری، فرشهای شهریباف و فرشهای مدرن تجلیل شد.
از بین بیش از ۲ میلیون نفر شاغل در حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالیبافان مستمر، ۳۱ درصد را قالیبافان غیرمستمر(فصلی) و ۹ درصد را مشاغل جانبی حوزه فرش دستباف تشکیل میدهند.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب