
گروههایی در جامعه و فضای سیاسی وجود دارند که بسیار شفاف و صریح بهدنبال بازگرداندن جامعه به شرایط پیش از جنگ هستند. این در حالی است که فضای پس از جنگ، فضای همبستگی و تفاهم اجتماعی و سیاسی بوده است.
سالهاست سیاستگذاران تأکید دارند معدن میتواند جایگزینی برای نفت باشد و سهم مهمی در اقتصاد و اشتغال کشور ایفا کند. در اسناد بالادستی مانند برنامه هفتم توسعه نیز هدفگذاری رشد ۱۳درصدی برای بخش معدن صورت گرفته که نشان از اهمیت این حوزه دارد؛ اما در عمل متأسفانه بیش از ۶۰۰۰ محدوده معدنی یا بهطور کامل تعطیل است یا در وضعیت نیمهفعال قرار داردکه این وضعیت ناشی از بیتوجهی ساختاری به بخش معدن در فرآیندهای تصمیمگیری و اجراست.
جنگ تحمیلی تازه، خسارات و صدمات زیادی به کشور و خصوصا نیروهای نظامی/ مردمی وارد آورد.پدیدهای کثیفتر ازجنگ وجودندارد اما خب درحاشیه چنین تحمیلهایی که بخشی از آن غیرقابل جبران است، برکات ناخواستهای نیز بروز و ظهور مییابد.
تمدنسازی نیازمند اندیشهپردازی و گفتمانسازی است و همچنین ارائه الگویی که امروز در تقویت جبهه مقاومت متبلور شده. این الگو نهتنها در سطح امت اسلامی بلکه حتی فراتر از آن در سطح جهان تجلی یافته است. رهبر معظم انقلاب در پیام خود به دانشجویان معترض به رژیم صهیونیستی، آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانستند و این نگاه، نگاهی کاملا درست است چراکه مقاومت در برابر استکبار، مقدمه تمدنسازی و مبتنی بر یک تمدن انسانی و عدالتمحور است.
۱ـ این همه اصرار و حساسیت نیروهای لیبرال نسبت به تلویزیون، درخور توجه است؛ کمتر سخن و موضعی را میتوان دید که در پارهای از آن، به جهتگیری و ساختار هویتی تلویزیون، اشارهای انتقادی و کنایی نشده باشد. تلویزیون، این اندازه تعیینکننده و کلیدی شده است.
درخصوص حملاتی که در نبرد اخیر ۱۲روزه به شکل مجازی و واقعی به سازمان صداوسیما صورت گرفت، باید به چند نکته توجه داشت. انقلاب اسلامی ایران از ابتدا تاکنون هدف هشت جنگ مختلف قرار گرفته است. نخستین جنگی که انقلاب با آن روبهرو شد، جنگ روانی بود. به محض شکلگیری انقلاب، این جنگ آغاز شد.
درحال حاضر،مهمترین مسألهای که با آن مواجه هستیم، موضوع لجستیک است که ضعفهای بسیار جدی در این زمینه داریم. بهعنوان نمونه، وقتی هدفگذاریهایی در برنامه هفتم توسعه صورت میگیرد یا در محورهای مذاکرات دولت سیزدهم و چهاردهم بر توسعه تجارت با همسایگان، اوراسیا، شانگهای و چین تأکید میشود، باید توجه داشت که برای تحقق این اهداف، زیرساختهای لجستیکی متناسب وجود ندارد.
جنگ ناعادلانهای که ۲۳ خرداد به ما تحمیل شد، با قدرت همه کشورهای غربی و کشورهای غیر دوست و به طور خاص با محوریت آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل گرفت و به لطف خدا ایرانیان از این جنگ سربلند بیرون آمدند و همه دنیا قدرت جمهوری اسلامی را در پاسخ به دشمن ایران درک کردند، تنها جنگی دربعد سخت نظامی نبود بلکه یک پیوست نرم و رسانهای داشت که هنوز هم ادامه دارد.
تهاجم نظامی اخیر اسرائیل علیه ایران، فراتر از یک عملیات نظامی صرف، با یک جنگ روانی و تبلیغاتی گسترده همراه بود. پیامهای اولیه مقامات اسرائیلی، از جمله سخنرانی بنیامین نتانیاهو بلافاصله پس از آغاز عملیات و همچنین تولیدات رسانهای متعدد در شبکههای وابسته به صهیونیستها و رسانههای فارسیزبان، با هدف ایجاد التهاب، ناآرامی و عدم قطعیت در افکار عمومی ایران صورت گرفت.
صنایع کوچک در خط مقدم تولید قرار دارند اما اغلب از حمایتهای مؤثر و ساختاری محروم هستند و بر همین اساس، در مجلس تلاش کردهایم از ظرفیت قانونگذاری برای کاهش این فشارها استفاده کنیم. از طرفی، در برنامههای توسعهای پیشین، توجه به صنایع کوچک معمولا محدود و شعاری بوده اما طی سالهای اخیر، تمام توان خود را بهکار گرفتیم تا با تصویب قوانین مشخص، این خلأ را تاحدی جبران کنیم.
بیداری اسلامی که در نیم قرن اخیر تحت تأثیر مستقیم انقلاب اسلامی ایران بوده و در ایستگاه مقاومت اسلامی جنبه منطقهای آن بیشتر قابل رؤیت بود، به نظر میرسد بعد از جنگ ۱۲روزه با آمریکا و اسرائیل ابعاد جهانیاش بیشتر محقق شده و موشکهای نقطهزن ایرانی همزمان با شلیک به تلآویو و حیفا به قلب تمدن غرب هم شلیک کردهاند و تمدنی را متزلزل و مضطرب ساخته که خود را «مطلق» میپنداشت و رقیبی برای خودش نمیدید.
نقشی که اروپا در مذاکرات بازی میکند، معمولا بهواسطه تمرکز اخبار بر نقش آمریکا مغفول واقع میشود.
مسأله جنگ و دفاع از کشور از مسئولیتهایی است که برای فرمانده کلقوا تعریف شده است. در نبرد۱۲روزه پیروزمندانه ایران با۳۲کشور جهان بهرهبری آمریکا زیرسقف ناتو،یکی ازشگفتیهای جنگهای جهان ونبردهای دوقرن اخیر ملاحظه شد.
رژیمصهیونیستی با حمایت همهجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا و در واقع ناتو و همینطور برخی از کشورهای مرتجع عربی به قصد سرنگونی جمهوری اسلامی تجاوز ۲۳ خرداد را شروع کرد و بر این باور بود که با ترور فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هستهای و هدف قرار دادن پایگاههای نظامی و مراکز صنعتی و حمله به مراکز سیاسی، جمهوری اسلامی را از بین ببرد اما به لطف خداوند متعال و با درایت رهبر معظم انقلاب و هوشیاری نیروهای مسلح ما و فداکاری و حمایت مردم بهرغم دریافت خسارات سنگین، دشمن نه فقط به این هدف نرسید بلکه با اقدامات متقابل و ضربات قاطع و کوبندهای که از روز دوم عملیات به بعد توسط نیروهای مسلح ما به تلآویو، حیفا و مراکز مختلف دیگر رژیمصهیونیستی وارد شد، آنها از همان روز دوم درخواست آتشبس داشتند.
رژیم صهیونیستی با اشتباه محاسباتی فاجعهباری وارد این جنگ شد. آنها تصور میکردند میتوانند با حمله به ایران، پیروز شوند. صهیونیستها در جنگ تحمیلی ۱۲روزه با ترور برخی فرماندهان نظامی کشور، دانشمندان هستهای و مردم عادی و ورود به فضای هوایی کشور، تصور میکردند که ایران تسلیم میشود اما کمتر از چندساعت فرماندهان جایگزین توسط رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا انتخاب شدند و در کمتر از ۲۴ ساعت، فرمان حمله صادر و دفاع از کشور آغاز شد.
محمد حسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا در رابطه با موضوع مذاکرات ایران و آمریکا یادداشتی را در اختیار جام جم آنلاین قرار داده است.
یکی از مهمترین پرسشها در «الهیات فرهنگ» ربط و نسبت بین «دین و فرهنگ» است؛ اینکه آیا دین در تقابل با فرهنگ است، یا دین در تعلق به فرهنگ است و یا اینکه دین در نسبتی دیالکتیک با فرهنگهای زمینهای قرار دارد.
میزان تولید خودروسازان بزرگ کشور در نخستین فصل امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش را ثبت کرد؛ برای پاسخ به این سؤال که چرا تولید خودرو کم شده، نیاز به بررسی ریز و دقیق نیست. روند تولید خودروسازان از سال ۹۷ که واردات ممنوع شد تا امروز نشان میدهد در همه این سالها کاهش تولید اتفاق افتاده است؛ درحالیکه در زمان اوج واردات خودرو، تولید داخل بیشترین میزان را داشت.
تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران یک تجاوز چندمرحلهای بود، بخشی از این تجاوز، مربوط به یک تجاوز سخت و بخشی دیگر مربوط به یک تجاوز نرم بود.
یادداشت جعفر قنادباشی کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با تنش های سیاسی و نظامی بین ایران و آمریکا را اینجا در جام جم آنلاین بخوانید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
خانواده مهدیه اسفندیاری در گفتگو با جام جم از ۱۳۸ روز زندان انفرادی خواهرشان میگویند
درگفتوگو با دکتر محمدعلی بهمنی قاجار، واکنش ملت ایران به مداخلات خارجی و منفوربودن تجزیهطلبان را مورد بررسی قرار دادیم
مهدی مهدی قلی، مجری برنامه «راهبرد» در گفتوگو با «جامجم» از رویکرد این برنامه در دعوت از مهمانانی از طیفهای مختلف سیاسی گفته است