
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به نظر میرسد عملیات اخیر آمریکا علیه یمن بدون دستاورد و ضعیف تر از حملات پیشین آنها به این کشور بوده است. در واقع ترامپ برای اینکه بتواند تهدیدات انصارالله را متوقف کند به یک عمل شتابزده دست زده و به غیرنظامیان حمله کرده است.
در خصوص حملات اخیر آمریکا به یمن باید نکاتی راخاطرنشان کرد برای نمونه یکی از مسائل خیلی مهم در حال حاضر، موضوع حمایت از مردم فلسطین و بهویژه مردم غزه است. به همین دلیل رزمندگان یمنی با حمایت دولت نجات ملی و مردم یمن همچنان از ملت غزه حمایت میکنند.
در خلوتکده صبحگاهان خیابانهای «لندن» ناگهان، صدای عجیب و محکمی، شلیک شد و گوشها و چشمهای نیمخفته شهروندان را در تور بزرگ حیرت و سپس شک و تردید، گرفتار ساخت...!
اکنون که سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده و روزگار بهسمت تازگی پیش میرود، خاورمیانه آبستن تحولات عمیقی است که بر محور مقاومت تأثیر گذاشت. مسأله فلسطین و جنایات رژیمصهیونیستی علیه غزه، روح مقاومت را زنده نگه داشت و وجدان جهانیان را بیدار کرد. اکنون مسأله فلسطین و مقاومت یک مسأله جهانی است.
در نظامهای مردمسالار، انتخابات مهمترین سازوکار تحقق حاکمیت ملت به شمار میآید. نظام جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک الگوی خاص از مردمسالاری دینی، همواره تأکید فراوانی بر جایگاه والای مردم و نقش برجسته آنان در تعیین سرنوشت سیاسی کشور داشته است. کارآمدی و اعتبار در چنین نظامهای سیاسیای، تا حد زیادی وابسته به نحوه برگزاری انتخابات و میزان تحقق معیارهایی همچون سلامت، رقابت، امنیت و مشارکت گسترده مردمی است.
درآستانه سال جدید، یکی از ضروریترین موضوعاتی که باید بر آن تأکید کرد، وفاق ملی و ضرورت همدلی میان مردم، دولت و سایر بخشهای حاکمیت است. تجربه سالهای گذشته نشان داده که هرگاه اتحاد و انسجام در کشور تقویت شده، توانستهایم از بحرانها و چالشهای مختلف عبور کنیم.
گاه نوشتهای روشنایی بیخدشه است، راستی و زلالی باران است، سادگی و ژرفاست، جهان را چنان بازتاب میدهد که سراپا گزاره صدق محسوبمیشود.
سال ۱۴۰۳ سال توسعه سیاست همبستگی و پیشرفت مناسبات ایران و کشورهای خلیجفارس بود؛ تغییر دولت سیزدهم به دولت چهاردهم که در پی شهادت حضرت آیتالله رئیسی صورت گرفت و روی کار آمدن دکتر پزشکیان تغییری در این سیاست ایجاد نکرد.
یکم: در حالی سال ۱۴۰۳ را در اواسط ماه مبارک رمضان و در آستانه شبهای قدر و شهادت مولای متقیان «سلامالله علیه» وداع می گوییم و به استقبال نوروز و فصل پرطراوت بهار میرویم که بهجرات میتوان گفت این سال در تقویم اجتماعی ملتهای منطقه غرب آسیا به طور کلی و حافظه جمعی ایرانیان به طور اخص مطلقا از یاد نخواهد رفت و همواره جایگاه و منزلت مهمی در تاریخ معاصر این مرز و بوم خواهد داشت. اتفاقاتی که سلسلهوار و به طور فشرده دراین سال رخ داد، ازشهادت رئیسجمهور و همراهانش تا ترور هنیه، شهادت سنوار، سیدحسن نصرالله و هاشم صفیالدین و تداوم پرشدت عملیات تاریخی طوفانالاقصی و بمبارانهای قساوتآمیز ضاحیه بیروت، تاریخ دهساله منطقه غرب آسیا را در یک سال خلاصه کرد.
واپسین روزها و ساعات سال۱۴۰۳ در حالی سپری میشود که در این سال،جامعه بینالمللی شاهد رخدادهای تلخ و نگرانکنندهای بود. سال۱۴۰۳ که با بخش اعظم سال ۲۰۲۴میلادی بهجز ماههای پایانی تقارن زمانی دارد، از منظر ادبیات روابط بینالملل نمونهای از یک جهان هابزی بود.
حمله مشترک آمریکا و انگلیس به شهر های مختلف یمن و کشتار دهها زن وکودک بی گناه در این کشور از وجود یک توطئه جنگ افروزی جدید آمریکایی – انگلیسی برای تغییر قواعد در گیری در منطقه وحذف مهم ترین حلقه محور مقاومت حکایت دارد.
قدیمیها میگفتند سرنا را دست آدم ناشی بدهی، از سر گشادش مینوازد. برخی از ما علیرغم ژست دانایی و پز سواد رسانه و ادعای مهارت در نبردهای شناختی، خیلی زودباور هستیم و روزی چند بار از رسانهها شکست میخوریم. اگر سری به محاکم قضایی بزنیم با جمع زیادی از کسانی روبهرو میشویم که خیلی ساده فریب خوردهاند و به خاک سیاه نشستهاند.
اساس تمدنهای بزرگ بشری بر «اندیشه» استوار است؛ بخش عمدهای از پیشرفت انسان و تمدنسازی او مرهون «زبان» است. انسان با بهرهگیری از خرد خود توانسته بیندیشد و اندیشههایش را با زبان بیان کند، با دیگران به اشتراک بگذارد و در تعامل با اندیشههای دیگران پرورش دهد. تمدنی که بر پایه اندیشه بنا نشود، احتمال ایجاد آن اندک است و حتی اگر به فرض محال چنین تمدنی شکل بگیرد،ناپایدار خواهد بود.
باور کردنی نیست که فیلم «کاناپه» را «کیانوش عیاری» ساخته باشد. الا اینکه در تیتراژ نام کارگردان پیشکسوت سینما خودنمایی میکند. به قول معروف «اصلا تو کت آدم نمیرود» که سازنده فیلمهایی چون تنوره دیو، شبح کژدم، بودن و نبودن و حتی آبادانیها، به فیلمی تا این حد ضعیف و غیرقابل باور برسد.
سال۱۴۰۳ درحالی آغاز شد که آمارهای اقتصادی خبر از ثبات در بازارهای مالی میداد. انتظارات تورمی کنترل شده بود و کمتر کسی قیمت دلار و سکه و طلا را پیگیری میکرد. قطعا هیچ کارشناس یا حتی پیشگویی پیشبینی نمیکرد چه اتفاقاتی در ۱۴۰۳ممکن است رخ دهد.
از شنبهشب و بامداد یکشنبه، ترامپ دستور حملات وحشیانهای را به شمال صعده و مناطق مسکونی یمن صادر کرد که تا عصر یکشنبه ۱۰۰ حمله نظامی ثبت شده است. ترامپ که با همراهی انگلیسی ها این حملات را انجام دادند، مثل همیشه سعی کردند، عربده و خط و نشان را هم در کنار کشتار و زخمی شدن حدود ۳۰ نفر، چاشنی تبلیغاتی آن کنند.
امروز صحنه جالب روابط بینالملل از این منظر قابل بررسی عمیق است که آمریکاییها از یکسو ادعا میکنند ایران در منطقه ضعیف شده و از سوی دیگر تحریمهای مضاعف بر ایران را باردیگر ولواینکه واقعیت نداشته باشد،تکرار میکنند(مثلا وزیر نفت ایران را یکبار تحریم کردهاند حال چون وزیر عوض شده، مجددا تحریم دیگری وضع کرده و وزیر جدید را تحریم میکنند که عملا بیاثر است).
فقط چند روز باقی مانده است تا پرونده سال ۱۴۰۳ نیز بسته شود و به تاریخ بپیوندد و تا پایان تاریخ هرگز تکرار نشود.سالی که آخرین روزهای آنرا سپری میکنیم نه فقط از این جهت که به تاریخ خواهد پیوست بلکه ازجهت تنوع حوادث و رویدادها،سرعت و پیدرپی بودن حوادث و سنگین وبیسابقه بودنشان،سالی عجیب و شگفتانگیز بود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سخنان اخیر خود ادعا کرده است که قصد دارد جنگها را در سراسر جهان به پایان برساند. اما اقدام اخیر آمریکا در یمن، این ادعا را زیر سؤال برده است. باید گفت که اصولا نمیتوان روی صحبتهای شخص ترامپ حسابی باز کرد.
میراث فرهنگی همانگونه که از نامش پیداست میراث و یادگار تمدن یک ملت است که از آن میتوان به سابقه توانمندیها، دانش، فرهنگ و ملتی پی برد میراث فرهنگی در حقیقت شناسنامه مردم و بیانگر فرهنگ و میراث نیاکان یک کشور است که به آنان هویت میدهد و نشاندهنده آن است که این ملت، ملتی ریشهدار و دارای سابقه و قدمتی دیرین است و نشاندهنده اصالت مردم کشور.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد