به گزارش جامجمآنلاین به نقل از فارس، سردار شهید عباس نیلفروشان ۶ مهرماه امسال در حمله رژیم صهیونیستی به مقر حزبالله لبنان در ضاحیه بیروت به همراه سید حسن نصرالله دبیرکل شهید حزبالله لبنان به شهادت رسید. روابط عمومی سپاه پاسداران نیز ۲۰ مهر از تفحص پیکر وی خبر داد.
شهید عباس نیلفروشان به سالِ ۱۳۴۵ در اصفهان زاده شد. او در سن ۱۴ سالگی بهعنوان بسیجی داوطلب به جبهههای غرب و سپس جنوب رفت و در طول جنگ ایران و عراق با سمتهای مختلفی در لشکر ۱۴ امام حسین و لشکر ۸ زرهی نجف اشرف نقش ایفا کرده است.
سردار نیلفروشان در سالهای خدمت مسئولیتهای مختلفی ازجمله: فرماندهی دسته، فرماندهی گروهان، فرماندهی گردان، فرماندهی محور و معاونت عملیات لشکر ۸ نجف در زمان فرماندهی احمد کاظمی را در کارنامه نظامی خود داشت. وی پیشتر معاونت عملیات نیروی زمینی سپاه، فرماندهی دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه، جانشینی فرمانده کل سپاه در قرارگاه امام حسین، معاونت اجرایی سپاه و جانشینی معاونت عملیات سپاه در زمان معاونت سرتیپ محمدرضا زاهدی را در کارنامه نظامی خود داشت.
وی از سال ۱۳۹۸ تا زمان شهادت، معاونت عملیات سپاه را بر عهده داشت. او همچنین سابقه ۵ سال حضور در لبنان و سوریه را در کارنامه خود داشت.
شهید نیلفروشان بعد از اتمام جنگ، تحصیل خود را ادامه داد و با مدرک دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه امام حسین (ع) در همین دانشگاه با رتبه دانشیاری از اعضای هیئتعلمی بود و در دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشگاه امام حسین نیز تدریس میکرد. وی همچنین نویسنده کتابهای بالامبو، دکترین جنگهای نوظهور، دکترین نظامی با رویکرد جنگ ناهمگون و دفاع در اندیشه امام خمینی (ره) بود.
برای آشنایی بیشتر با شهید نیلفروشان با سردار سید مرتضی میریان مسئول اداره طرح و عملیات زمینی معاونت عملیات کل سپاه پاسداران گفتوگویی داشتهایم که در ادامه مطالعه میکنید.
متن این گفتگو در ادامه آمده است:
شهید نیلفروشان یک شخصیت علمی بود
سردار لطفاً در ابتدا از سوابق آشنایی خود با شهید نیلفروشان بفرمایید.
سردار میریان: بنده افتخار داشتم از زمانی که آقای نیلفروشان در دانشکده توپخانه خدمت میکردند البته در آن زمان حدود ۳۰ سال قبل به عنوان مرکز تحقیقات و پژوهشهای آن مرکز تشریف داشتند که ارتباطاتی با هم در حوزه کارهای محتوایی داشتیم.
ایشان سپس در دوره فرماندهی سردار زاهدی به عنوان مسئول عملیات نیروی زمینی سپاه مشغول به کار شدند بنده در آن زمان به عنوان جانشین تیپ صابرین فعالیت داشتم که بعدها به فرماندهی این تیپ نیز رسیدم.
در عملیاتهای مختلف نیز با یکدیگر در ارتباط بودیم، چون یگان ما یک یگان عمل کلی بود به همین دلیل زیر نظر خود فرمانده نیرو و ستاد نیروی زمینی قرار داشت، لذا؛ با هم مراوده نزدیک بیشتری پیدا کردیم.
بعدها یک دوره علوم استراتژیک در دانشگاه امام حسین علیه السلام برگزار شد که بنده افتخار داشتم با شهید نیلفروشان در آن دوره دانشگاه امام حسین (علیه السلام) نیز هم دوره بودیم و در حوزه مباحث نظامی با یکدیگر مراودات بیشتری پیدا کردیم.
زمان گذشت و بنده به عملیات کل سپاه پاسداران منتقل شدم. سردار نیلفروشان در آن زمان مسئول عملیات لبنان بودند و با سردار زاهدی فعالیت میکردند که این مسئولیت پیش از انتصاب ایشان به عنوان مستشار عالی نظامی ایران در لبنان بود.
شهید نیلفروشان در این زمان بود که به عنوان جانشین معاونت عملیات کل سپاه و سردار زاهدی معاون عملیات کل سپاه منصوب شدند. بنده هم در اداره عملیات زمینی معاونت کل عملیات سپاه پاسداران خدمت میکردند.
شهید نیلفروشان در کنار سردار احمد کاظمی تجربیات زیادی کسب کرد
شما در سخنان خود گفتید که با شهید نیلفروشان در دانشگاه هم دوره بودید ایشان چه ویژگی یا ویژگیهای بارزی داشتند؟
سردار میریان: سردار یکی از کسانی بود که در سنین پایین در دوران دفاع مقدس حضور پیدا کرد و تقریبا حضور چشمگیر و مداوم در عملیاتهای مختلف دفاع مقدس داشتند. یک ساختاری از ایشان شکل گرفت که در جنگ تحمیلی تجربیات زیادی را کسب کردند به نحوی که تا سطح فرماندهی گردان و عملیات لشکر ۸ نجف مشغول به خدمت شد و در کنار سردار احمد کاظمی آموختههای بسیاری را کسب کرد.
تمام دنیای کفر در جنگ تحمیلی اعم از بلوک غرب و شرق مقابل ما صفبندی کرده بودند و میخواستند انقلاب اسلامی را نابود کنند به همین دلیل آخرین دستاوردهای خود را در اختیار رژیم بحث عراق قرار داده بودند. به نوعی هم به صورت غیر مستقیم به ما مواردی را میآموختند.
اگر بخواهم به یک نمونه آن اشاره کنم؛ خطوط دفاعی عراق مستحکمترین خطوط دفاعی دنیا است، چون طبق مدارکی که ما به آن دست پیدا کردیم نوعی از آرایش خط توسط اسرائیلیها با نام باله به بعثیها آموزش داده شده بود. البته سیستم مهندسی کشورهای عربی منطقه هم به آنها کمک کرده بودند تا چنین خط دفاعی را ایجاد کنند.
خطوط مثلثی، نونی شکل و ب شکل که عزیزان رزمنده با این اصطلاحات آشنا هستند. هم اکنون نیز اگر شما در شلمچه به تصاویر هوایی نگاه کنید تا سمت حور و کوشک هنوز هم تا رده قرارگاهی این خطوط روی زمین مشخص هستند، چون نتوانستند آنها را از بین ببرند.
یکی از وظایف سردار نیلفروشان قدرتافزایی محور مقاومت بود
سردار نیلفروشان چه نقشی در تقویت محور مقاومت در مقابل صهیونیستها و استکبار جهانی داشت؟
سردار میریان: یکی از وظایف سردار نیلفروشان این بود که به قدرتافزایی محور مقاومت کمک کند. به نحوی که توانمندیهای خود را به عزیزان محور مقاومت آموزش بدهد و با آنها همراهی کند. هرچند که عزیزان محور مقاومت نیز بسیار پیشرفت کردند و کمکهای ما صرفاً در حد همفکری است. اما کمک مستشاری میتواند بسیار کمک کننده باشد.
یمنیها که امروز یکی از ارکان مهم جبهه مقاومت هستند خود پهپاد و موشک مورد نیاز را طراحی و تولید میکنند این گونه نیست که ما به آنها تجهیزات کنیم. البته کمکهایی مستشاری توسط دانشمندان خود به آنها ارائه میدهیم، چون قرار نیست ما به کسی ماهی بدهیم بلکه به آنها ماهیگیری یاد میدهیم.
شهید نیلفروشان محتوای تحصیلی دافوس سپاه را متحول کرد
سردار قدری هم از خصوصیات اخلاقی شهید نیلفروشان بفرمایید.
سردار میریان: فرهنگ و اخلاق آقای نیلفروشان بسیار مثالزدنی بود. به نحوی که خوش خنده و بسیار خوش اخلاق بود.
شهید نیلفروشان یک انسان فرهیخته و دانشمند بود. او هنگامی که به عنوان فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران فعالیت میکرد و افتخار این را داشتم که از من برای حضور در کلاسها دعوت میکرد توانست بهترین فرماندهها را تربیت میکرد.
او محتوای تحصیلی دافوس را متحول کرد. چون دیدگاه تحولی بسیار خوبی داشت که موثر نیز بود.
شهید نیلفروشان دکترین تاکتیکی نیروی زمینی سپاه و دکترین عملیاتی سپاه را نگارش کرد که امروز آن دکترین یک نرمافزار پشت سختافزار اقدامات سپاه است. اقدامات محور مقاومت و سپاه پاسداران بر مبنای تفکرات مهم نظامی است که بخش عمده آن ناشی از دکترین است. البته این دکترین برگرفته از آیات و روایات و همچنین؛ فرمایشات امامین انقلاب که دورنما و هدف ما را معلوم کردهاند.
اعتقاد دارم بهترین اقداماتی که شهید نیلفروشان انجام داد و به نظر باقیات و صالحات برای ایشان و یک ذخیره اخروی است به رشته تحریر درآوردن و طراحی دکترینهای نیروی زمینی سپاه و کل سپاه پاسداران بود.
یکی از بندهای این دکترین این است که تربیت به صورت نفر یگان انجام شود یعنی یک نفر کار یک یگان را انجام بدهد که امروز این اتفاق رخ داده است. اسرائیل امروز شاهد یک موضوع خواهد بود او آزمایش کرد که مطلبی مطرح شده در روزنامهها که میگویند از حزب الله اثری باقی نمانده است حقیقت دارد یا خیر.
نتیجه این شد که اسرائیل به این فهم دست پیدا کرد که این مطالب فقط تبلیغات خود است لذا عقبنشینی انجام میدهند و جرات ندارند که بجنگند. نیروهای حزبالله آماده هستند تا عمق وسیع بیش از ۱۰۰ کیلومتر به صهیونیستها یورش برده و آنها را بدرند.
اسرائیل توان هوایی، پهپادی قوی و موشکی دارد، چون ابرقدرتها از او حمایت میکنند. ما این توان را نداریم، اما اگر توان ما برابر بود واقعا صحنه مانند چنین ترسیم میشد. اگر غزه هم مرز ایران بود وضعیت آن منطقه مانند امروز بود یا اگر اجازه میدادند به غزه مانند خودشان کمک شود هم وضعیت مانند امروز بود.
شرایط دو طرف جبهه اصلاً با یکدیگر قابل مقایسه نیست آنها نتوانستند در غزه مردانه بجنگند، اما کشتن مردان، زنان و کودکان و بمباران مناطق مختلف فقط صرفاً به علت داشتن توانمندی هوایی است و هنر محسوب نمیشود بلکه هنر این است که مردانه وارد جنگ شوند و بجنگند. اما اهالی غزه علی رغم وجود تخریب همه مناطق اجازه ندادند که آنها پیشروی کنند و هر کاری که میخواهند انجام بدهند.
ممنون از اینکه در این مصاحبه شرکت کردید.
سردار میریان: بنده هم از شما سپاسگزارم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد