در مورد استان البرز و ظرفیتها و قابلیتهایی که این استان از قبل داشته و اکنون دارد به قدری قلم فرسایی شده و مطلب نوشته شده که اگر همه آن را روی هم بگذاریم مثنوی هفتاد من کاغذ که هیچ هفتاد تریلی میشود.
بسیاری از افراد، خبرنگاران، صاحبان فکر و اندیشه در مورد این استان صحبت کرده اند، اما تا کنون از این صحبتها و حرفها نتیجههای حاصل نشده است، زمانی که آیت اله حسینی همدانی به این استان برای نمایندگی، ولی فقیه و امام جمعه کرج آمده بودند در جمع خبرنگاران از این استان به «گنج پنهان» تعبیر کردند، اما این تعبیر هم کار از پیش نبرد؛ پیش از آن رهبری مدظله العالی در سفری که در دهه ۷۰ به کرج داشتند کرج را ایران کوچک نامگذاری کردند، اما این نامگذاری هم در وجدان خفته مدیران استان برای تلاش و تلالو آن اثری نداشت.
بارها در مورد فرصتهای سرمایه گذاری، گردشگری، راههای ارتباطی، روستاهای این استان، طبیعت، بیابانهای اشتهارد، قلههای طالقان و آسارا و ظرفیتهای پیدا و پنهان این استان نوشته ایم، زهی خیال باطل که این نوشته اثرمند باشد، اما این نافی وظیفه خبرنگاری یک خبر نگار نیست.
یک خبرنگار مینویسد، میاندیشد، پیگیر میشود و تا زمانی که جان و نا در بدن دارد پیگیر امور است. وقتی که به نامگذاری ایران کوچک توسط رهبری میاندیشم و آن را در مقیاس جغرافیایی ایران مقایسه میکنم میبینم که اگر این استان یک آبگیر و یا دریاچه طبیعی هم داشت از لحاظ جغرافیایی هم یک ایران کوچک بود.
اما کوتاه سخن اینکه، با فرا رسیدن زمستان و روزهای سرد سال، مدیران ارشد نگران ناترازی و قطع گاز و برق هستند و این نگرانی موضوعی به جا و شایسه است، اما یک مدیر که نباید فقط نگران باشد، بلکه مدیر یا یک مسوول وقتی سمت یا پستی را میپذیرد باید شب و روز دغدغه اش مدیریت کردن و حل مشکلی که در آن حوزه ممکن است رخ دهد، باشد، بنابراین مدیر باید تصمیم ساز و چاره ساز باشد.
در این چند ساله کشور با ناترازی گاز مواجه شده و این ناترازی در بخشهای مختلف از جمله تولید برق اثرات خود را نشان داده؛ چراکه بر اساس گفتههای مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران ۸۳ درصد از سبد سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی با گاز تأمین میشود. این خبر بسیار تکان دهنده و نگران کننده است، زیرا تکیه گاه اصلی تولید برق بر گاز است.
حال که متوجه شدیم چند درصد از سبد سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی از گاز تامین میشود پرسش این است که در بخش ملی آیا برنامه ریزان و هدف گذاران نباید سبد سوخت بخش نیروگاهی را متنوع کنند و خود را از گاز به عنوان تنها منبع تولید برق جدا کنند؟
مدیران وزارت نیرو چه نقشه راهی برای سوخت جایگزین به جای گاز برای تولید برق ترسیم کرده اند؟
به هر دلیلی ممکن است و احتمال دارد سیستم گازرسانی کشور دچار مشکل شود؛ آیا مدیران وزارت نیرو و آنانی که وظیفه تولید برق را دارند باید فقط متکی به گاز باشند که وقتی در موقعیت ناترازی آن قرار میگیریم و بالطبع در تولید برق دچار مشکل میشویم انگشت اتهام را به سمت مدیران وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران نشانه روند؛ پس مدیران وزارت نیرو چه میکرده اند و چه برنامه و جایگزینی به جای گاز برای تولید برق داشته اند.
بگذارید به البرز ایران کوچک برگردم؛ همان طور که در سطور پیشین ذکر آن رفت ایران کوچک نه تنها در جمعیت و اقوام به کشور شباهت دارد بلکه از نظر جغرافیایی هم بی شباهت به ایران اسلامی نیست، از یکسو بیابانهای اشتهارد را داریم که در تابستان، دمایی بالای ۴۰ درجه تجربه میکند و از سوی دیگر ارتفاعات باد خیز آسارا و طالقان را داریم که اگر حتی در فصل تابستان به این ارتفاعات سفر کنید حتی اگر در چله تابستان یعنی ماه مرداد باشد سرعت باد به اندازهای است که تعادل شخص از بین میرود. با این ویژگیها مدیران این استان، افرادی که مسئول بوده اند برای تولید انرژی برق در اینجا چه کرده اند؟ آیا وقت آن نرسیده که در این رابطه پاسخگو باشند.
نیروگاه شهید منتظر قائم در میانه دهه ۵۰ شمسی به بهره برداری رسیده است؛ تصور کنید در آن زمان جمعیت کرج و شهرهای اطرافش چند نفر بوده که برق آن توسط این نیروگاه تامین میشده است؛ با گذشت بیش از ۴۰ سال از راه اندازی این نیروگاه و توسعه شهر و افزایش جمعیت در کرج و شهرهای اطراف هنوز برق این منطقه با همین نیروگاه تامین میشود، پس چه وقت باید سبد تامین برق مردم متنوع شود، آیا باید به همین نیروگاه که برای تولید برق از گاز استفاده میکند بسنده کرد؟ آیا انرژیهای تجدید پذیر مثل باد و خورشید در تولید برق در استان البرز جایگاهی ندارند؟ اکنون که دشمن قسم خورده ملت ایران با انواع و اقسام تحریمها برای تولید برق از انرژی هستهای ممانعت کرده اند، چرا مدیران محلی با استفاده از ظرفیتهای موجود برای تولید برق و انرژی هیچ اقدامی نمیکنند؟ چرا نقشه راهی برای راه اندازی نیروگاههای خورشیدی در اشتهارد نداشته اند؟ چرا طرح توجیهی برای جذب سرمایه گذار برای مزرعه برق خورشیدی ارائه نداده اند؟ نگارنده به اقتضای شغل از همین مسئولان استان البرز شنیدم که اظهار میکردند «۱۳ درصد از صنایع کل کشور در این استان است» آیا نباید تامین انرژی این صنایع متنوع باشد؟ پرسشی که امیدوارم یک مسئول به آن پاسخ بدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد