جام جم آنلاین؛
این شهرستان نه تنها در مسیر ورود ریزگردها از مرز به شهر کرمانشاه است و در برخی فصول از جمله بهار و پاییز با آلودگی ناشی از ذرات معلقی که از مرزها وارد کشور و استان میشود دست و پنجره نرم میکند اما در کنار آن به محلی برای فعالیت صنایع آلاینده نیز تبدیل شده است.
صنایع آلایندهای که در بلندمدت خطر جدی برای جان مردم محسوب میشود و با وجود پیگیریهای چند ساله محیط زیست و هشدارهای مداوم کارشناسان، این صنایع همچنان به آلایندگی ادامه میدهند و اقدامی برای رفع مشکلات آنها صورت نگرفته است.
چندی قبل «حشمتالله فلاحتپیشه» نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اسلامآبادغرب و دالاهو درباره یکی از صنایع آلاینده این منطقه هشدار جدی داد.
او در توییتی از وضعیت کارخانه «فروآلیاژ» که چند سال قبل با سرمایهگذاری چینیها راهاندازی شد یاد کرد و درباره غبار سمی، بوی نامطبوع و خطرات آلودگی این واحد از جمله بروز سرطان و کند ذهنی کودکان هشدار داد.
اما آلودگی صنایع اسلامآبادغرب فقط به فروآلیاژ محدود نمیشود، واحدهای دیگری از جمله «خمیر مایه برتر» و « الکل جاویدان» نیز از آلایندههای اسلام آبادغرب محسوب میشوند.
این موضوع در گذشته گلایه امام جمعه اسلامآبادغرب را نیز به همراه داشته و حجتالاسلام سید روحالله زمانی موسوی نیز درباره آلایندگی کارخانههای فروآلیاژ و خمیرمایه و بوی نامطبوع ناشی از آنها هشدار داده است.
موضوع آلایندگی فروآلیاژ و خمیرمایه تازه نیست، در سال ۱۴۰۱ نیز احد جلیلیان مدیرکل وقت محیط زیست از صدور اخطار آلایندگی برای این دو واحد خبر داده بود، اخطاری که بخاطر دفع پسماند و پساب ناشی از این واحدها و بوی نامطبوع حاصل از آنها بود.
در همان سال ۱۴۰۱ مقرر شده بود فروآلیاژ تا پایان مرداد و خمیرمایه نیز تا پایان مهر با نصب سیستمهای تصفیه مناسب رفع آلایندگی انجام دهند اما ظاهرا این اتفاق نیفتاده است.
حالا دوباره موضوع آلایندگی این واحدها جدی شده و گلایه مردم را نیز به همراه داشته است.
به گفته مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه، هر سه واحد خمیرمایه برتر، الکلسازی جاویدان و فروآلیاژ اسلامآبادغرب در لیست صنایع آلایندهها قرار گرفته است.
سعید دزفولینژاد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دو شرکت خمیرمایه برتر و الکلسازی جاویدان با پایشهای مکرر کارشناسان محیط زیست در لیست صنایع آلاینده قرار گرفتهاند، گفت: این در حالی است که اخطارهای محیط زیستی کتبی و شفاهی به این واحدها داده شده است اما متاسفانه آلایندگی این شرکتها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: برای برخورد با این واحدها اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده آنها در محاکم قضایی باز است.
به گفته مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه، پس از طی مراحل قضایی و صدور رای نتیجه به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.
دزفولینژاد درباره شرکت فروآلیاژ نیز عنوان کرد: کارشناسان محیط زیست پایشهای شبانهروزی نیز از این واحد انجام دادند و اخطار کتبی و شفاهی برای این واحد صادر شده و در لیست صنایع آلاینده نیز قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شده این واحد تا پایان خرداد امسال نسبت به رفع آلایندگی اقدام کند در غیر این صورت بر اساس قوانین محیط زیستی با این واحد برخورد خواهد شد.
حالا باید دید با گذشت سه سال از وعده پیشین رفع آلایندگی این واحدها و وعده جدیدی که مدیرکل فعلی محیط زیست استان داده، آیا بالاخره امسال شاهد رفع آلایندگی این واحدها خواهیم بود یا مردم اسلامآلادغرب همچنان باید آلودگی ناشی از صنایع را تحمل کنند.
از سوی دیگر زمانبر بودن روند قضایی برخورد با این واحدها باعث میشود زمان طولانیتری بتوانند در عین آلایندگی فعالیت کرده و جان مردم را به خطر بیندازند.
مسئله مهمی که گاهی باعث میشود با صنایع آلاینده مماشات شود دغدغه بیکاری کارگران این واحدها است اما در بسیاری از موارد فعالیت این واحدها کمکی به اشتغال اسلام آبادغرب نکرده و اکثر شاغلین این صنایع بومی اسلامآبادغرب نیستند و این شهرستان نیز مانند سایر نقاط استان از نرخ بیکاری بالا رنج میبرد.
اگرچه اثرات آلایندگی این صنایع چند سال بعد خود را نشان خواهد داد اما همین حالا نیز مردم از این موضوع در عذاب هستند و بهتر است دستگاههای مربوطه از جمله دادستانی به عنوان مدعی العموم به موضوع صنایع آلاینده اسلام آبادغرب ورود کند تا جان دهها هزار نفر بیش از این در معرض خطر قرار نگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان