این گروه تحقیقاتی سال ها پیش نیز دستکشی ساختند که در عرض 45 دقیقه به افراد مبتدی نواختن ملودی های پیانو را آموزش می داد.
نکته قابل توجه در مورد این دستکش این است که داوطلبان در حین یادگیری نیازی به تمرکز ندارند و می توانند مشغول انجام کار دیگری باشند.
این فرآیند بر مبنای شیوه یادگیری لمسی منفعل (PHL) انجام شده است که در آن با استفاده از ارتعاش می توان یک مهارت حرکتی را بدون تمرکز روی آن انجام داد.
شرکت کنندگان در این آزمایش یک دستکش هوشمند به دست کردند که در سرانگشتان آن یک موتور ارتعاشی کوچک قرار داشت، سپس یک عبارت در قالب الگوی بریل توسط موتور دستکش اجرا شد و همزمان با آن، عبارت به صورت صوتی برای داوطلب پخش شد؛ سپس از داوطلب خواسته شد که عبارت مورد نظر را توسط یک صفحه کلید تایپ کند.
پس از آن از داوطلبان خواسته شد که بدون توجه به ارتعاش دستکش، شروع به بازی کنند؛ دستکش آنان از طریق ارتعاش موتور، عبارت خاصی را اجرا می کرد و عبارت از طریق هدفون شنیده می شد.
نتیجه کاملا شگفت انگیز بود چراکه داوطلبان پس از انجام آزمایش قادر به تشخیص 70 درصد از ارتعاشات دستکش، بدون شنیدن آنان بودند. هیچ یک از داوطلبان دانش قبلی در مورد بریل نداشتند.
این پروژه تحقیقاتی به دست یکی از پیشگامان کامپیوترهای پوشیدنی توسعه یافته است.
در حال حاضر نزدیک به 40 میلیون نابینا در سراسر جهان وجود دارد. در مدارس برخی از کشورها خط بریل تدریس نمی شود و تنها 10 درصد از نابینایان قادر به خواندن و نوشتن بریل هستند.
دستکش هوشمند آموزش دهنده بریل، برای افرادی که به طور مادرزادی نابینا هستند یا در اثر تصادف، دیابت، جنگ و بیماری بینایی خود را از دست داده اند قابل استفاده است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد