به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، با دستانش، بدن بزرگان زیادی را بریده است اما برای درمان؛ او را «number one» جراحی ایران مینامند، کما اینکه احتیاجی به این القاب و تبلیغات هم ندارد، هر زمان جراحی پیچیده و حساسی در کشور بخواهد صورت پذیرد، دکتر ایرج فاضل را پیج میکنند، حال میخواهد بیمار هنرمندی مطرح باشد یا مسئولی حاکمیتی؛ بزرگان زیادی زیر تیغ او رفتند که یکی از آنها حضرت امام (ره) بود.
فاضل، جراحی که او را با ادبیات تند و تیزش میشناسند، وزیری بود که زمانی استیضاحش کردند ولی در علم و تجربه جراحی؛ اوست که استیضاح میکند، اظهارنظرهایش همیشه آن سوی زمین نظام سلامت را نشانه میگیرد، سمتی که به مذاق خیلیها خوش نمیآید.
در یکی از برنامههای حوزه سلامت فرصتی اندکی پیش آمد تا گفتوگویی کوتاهی با این فوق تخصص جراحی عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشته باشیم تا برخی مشکلات و مباحث حوزه سلامت را با این وزیر بهداشت و وزیر فرهنگ و آموزش عالی در اوایل انقلاب در میان بگذاریم.
مردم میگویند کیفیت خدمات سلامت پایین است.
فاضل: بله؛ مشکل هم همین است که ما با بودجه بنگلادشی، «طب آمریکایی» میخواهیم، چنین چیزی ممکن نیست.
به قول منتقدان حوزه سلامت، یعنی معتقدید باز هم پول ریخته شود در جیب پزشکان؟
فاضل: خیر، منظورم این نیست. الان 30 سال است که تمام یارانه پزشکی را پزشکان میپردازند. هی گفتند نگیر چون مردم ندارند. هیچ کس جواب نمیدهد! چرا؟ اگر مردم مملکت ثروتمندی مانند ایران اینقدر ندارند پس پولشان کجا میرود، که ندارند به پزشکان بدهند. همه جای دیگر میگیرند ولی به پزشک که میرسد میگوید نگیر. الان پزشک یارانه سلامت را میپردازد.
ولی در گام سوم طرح تحول سلامت با اصلاح تعرفهها تا حدودی درآمد پزشکان از جمله جراحان بالا رفت.
فاضل: طرح تحول مشکلاتی دارد. من با در آمدهای نجومی هر شکلش مخالفم. در این طرح درمانی یک پزشک شبانه روز کار میکند حالا چه کاری میکند هیچ کسی کنترل نمیکند، ولی 24 ساعت کار میکند یک رقم بسیار بالایی میگیرد و کنار او یک پزشک دیگر رقم پایینی میگیرد. اینها عاقبتش خوب نیست. من این را نمیپسندم. همه چیز باید سقف داشته باشد تا آن پزشکی هم که درآمدهای نجومی دارد برود یک مقدار بخوابد و یک مقدار جراحیهای که ضروری نیست اینقدر پشت سر هم انجام دهد.
میگویند کمبود جراح و متخصص داریم؟
فاضل: اصلاً کمبود نداریم.
ولی بارها عنوان شده که در هشت رشته پزشکی کشور بحران دارد.
فاضل: ما - جراح و متخصص کم نداریم، بلکه مشکل این است که اتفاقاً جراح و متخصص نیز زیاد است. منتها به کار گیری آنها و توزیعشان در مملکت مشکل دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد